-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nidos receptas: polentos ir cukinijų fritata

Vasarą dažniausiai yra noro, laiko ir įkvėpimo pusryčiams pasigaminti ką nors įdomesnio ir skanesnio. Ypač jei tie pusryčiai – atostogų ar savaitgalio, tad dažniausiai būna vėlyvesni nei paprastai. O jei jau vėlyvesni, vadinasi, gali būti ir sotesni!
Nida Degutienė ir jos kepta fritata
Nida Degutienė ir jos kepta fritata / Nidos Degutienės nuotr.

Nors fritata atrodo, tarsi būtų ypač reiklus laikui ir pastangoms kepinys, jį paruošite akimirksniu, o po 15 minučių kepimo orkaitėje ant stalo garuos skaisčiai geltoni polentos pusryčiai!

Ilgi cukinijų „makaronai“ fritatai suteiks lengvumo ir spalvų, o rūkytos šoninės gabalėliai neliks nepastebėti vyriškosios valgytojų stalo pusės. Tad kol gamta lepina mus gerais orais, gausiu šviežių daržovių derliumi ir lėtesniais nei rudenį rytais (vien ko vertos tuštutėlės miestų gatvės!), pasilepinkime ypatingais vasaros pusryčiais!

Receptas pateiktas 4 alkaniems asmenims, o jei pusryčiaujate dviese, drąsiai dalinkite ingredientus perpus (tik jei jau lepintis, tai lepintis – sūrio galite dėti ir visą porciją).

Polentos ir cukinijų fritata

Ingredientai (4 asm.):

  • 3,5 stiklinės pieno (875 ml);
  • 1 stiklinė greitai paruošiamos polentos kruopų;
  • 4 kiaušiniai;
  • 1 stiklinė (90 g) tarkuoto kietojo sūrio;
  • druskos;
  • juodųjų pipirų;
  • 1 didelė arba 3 mažos cukinijos, supjaustytos spiraline pjaustykle (arba labai plonomis juostelėmis daržovių skutikliu);
  • 6 juostelės rūkytos šoninės (apie 100 g);
  • 2 saujos vyšninių pomidorų (apie 200 g);
  • 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 C.

2. Pieną užkaiskite, polentą suberkite į karščiui atsparų dubenį. Kai pienas užvirs, juo pamažu užpilkite polentą: pilkite dalimis, kiekvieną kartą gerai išsukant, kad polenta nesušoktų į kietus gumulus.

3. Įmaišykite kiaušinius ir pusę kiekio tarkuoto sūrio, pagardinkite druska ir pipirais, ir gerai viską išsukite. Pabaigoje sudėkite cukinijas ir išmaišykite.

4. Išverskite masę į gilią didelę keptuvę (tinkančią dėti į orkaitę) arba kepimo skardą (arba į individualias mažas keptuves ar formeles). Ant viršaus klokite šoninės gabalėlius, sudėkite pomidorus, viską pabarstykite likusiu tarkuotu sūriu ir pašlakstykite aliejumi.

5. Kepkite 15 minučių arba kol viršus gražiai apskrus, ir fritata bus iškepusi. Patiekite iškart, su žaliomis salotomis.

Nidos Degutienės nuotr. /Polentos ir cukinijų fritata
Nidos Degutienės nuotr. /Polentos ir cukinijų fritata

Su 15min skaitytojais savo receptais besidalijanti Nida Degutienė puikiai pažįstama daugybei lietuvių, besidominčių kūrybišku maisto gaminimu namie. Nida rašo populiarų maisto tinklaraštį Nidos receptai, yra išleidusi dvi kulinarines knygas „Izraelio virtuvė“ ir „Žuvis pasaulio virtuvėse“. Kiekvieną savaitę 15min ieškokite naujų Nidos receptų ir įdomių skaitinių apie maistą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius