Dabar populiaru
Tiesiogiai
15min be reklamos
Publikuota 2022 01 03, 12:00

Nori – gali atrasti: traškus tofu šnicelis ir libanietiškos salotos

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
Veganiški patiekalai
Veganiški patiekalai / Tinklaraščio nuotr.

Traškus tofu šnicelis

Nuostabiai traškus šnicelis yra vienas iš greitesnių ir paprastesnių būdų, kaip išsikepti tofu. Ypač, jei su tofu dar nesate susipažinę. Labai rekomenduojame pabandyti, tikrai patiks! Valgykite, kaip esate pratę valgyti įprastą šnicelį – su pomidorų, BBQ ar saldžiu čili padažu. O kad būtų dar skaniau, pasiruoškite ir mėgstamų salotų ar bulvyčių fri.

Ingredientai (4 porcijoms):

  • 75 g saldaus čili padažo;
  • 2 valg. šaukšt. tamsaus sojų padažo;
  • 1 arbat. šaukšt. sezamų aliejaus;
  • 50 g duonos džiūvėsėlių;
  • 1 arbat. šaukšt. malto kumino;
  • 1 arbat. šaukšt. maltos kalendros;
  • 0,5 arbat. šaukšt. paprikos miltelių;
  • 283 g kietojo tofu, nusausinto;
  • 2 valg. šaukšt. aliejaus.

Gaminimas:

1. Lėkštėje sumaišome džiūvėsėlius su prieskoniais.

2. Supjaustome tofu į 4 storesnius griežinėlius ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu.

3. Mažesniame dubenyje sumaišome čili padažą, soją ir sezamų aliejų.

4. Tofu griežinėlius pamirkome padaže ir apvoliojame džiūvėsėliuose.

5. Įkaitiname aliejų ir dedame tofu kepti apie 1-2 minutes iš abiejų pusių arba kol gražiai paruduos. Iškepus nusausiname popieriniu rankšluosčiu.

6. Patiekiame su salotomis ar kitu mėgstamu garnyru.

Tinklaraščio nuotr. /Traškus tofu šnicelis
Tinklaraščio nuotr. /Traškus tofu šnicelis

Libanietiškos tabule salotos

Gaivios ir greitai pagaminamos salotos puiiai pasitarnaus kaip įdomus garnyras. Petražolės ir mėtos suteiks šviežumo pojūtį, o kiti ingredientai bus tikras vitaminų, mineralų ir antioksidantų užtaisas!

Jei norisi įdomesnio skonio, pomidorus galite keisti granatų sėklomis, svogūnų laiškus – česnakų laiškais, taip pat, jei norisi daugiau daržovių ir gaivumo, įpjaustykite agurko. Vietoje bulguro drąsiai virkite bolivinę balandą ar sorų kruopas, dėkite daigintų kviečių ar smulkintą kalafiorą. Nebijokite eksperimentuoti!

Ingredientai (4 porcijoms):

  • 300 g bulguro kruopų (nevirtų);
  • 500 ml verdančio vandens;
  • saujelė šviežių petražolių;
  • pora šakelių šviežių mėtų;
  • 3 didesni pomidorai;
  • 3 svogūno laiškų stiebai;
  • 45 ml alyvuogių aliejaus;
  • 2 citrinos;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • ½ arbat. šaukšt. juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Užvirkite vandenį ir sudėkite kruopas. Išjunkite ugnį, uždenkite dangčiu ir rankšluosčiu, palikite 15 minučių, kol kruopos suminkštės.

2. Supjaustykite petražoles, mėtas, pomidorus, svogūnų laiškus ir sudėkite į indą kartu su kruopomis.

3. Viską sumaišykite su aliejumi, citrinos sultimis ir prieskoniais.

Tinklaraščio nuotr. /Libanietiškos tabule salotos
Tinklaraščio nuotr. /Libanietiškos tabule salotos

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų! Už šios savaitės receptus dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir Challenge 22

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką