Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota 2022 05 29, 14:01

Nuostabus kepinys savaitgaliui – trapus pyragas su rabarbarais ir braškėmis

Šį laiką, kai rabarbarai augte auga ir jų gausu daržuose, turgavietėse bei parduotuvėse, būtina skaniai išnaudoti. Rabarbarams į draugiją gerai tinka braškės, ypač jei, tarkime, nesate patenkinti jų saldumu. Šiek tiek cukraus ir pabuvimas karštoje orkaitėje kaip mat pataiso reikalus. Pasiruoškite ingredientus ir metas kepti!
Trapios tešlos pyragas su rabarbarais ir braškėmis Tik prenumeratoriams
Trapios tešlos pyragas su rabarbarais ir braškėmis / Vida Press nuotr.

Aromatingas, drėgnas, saldžiarūgštis braškių ir rabarbarų įdaras puikiai dera su trapia tešla. Tiesa, kartais kepant tokio tipo kepinius reikalus gadina tai, jog įdaras itin „paleidžia“ sultis ir apatinę pyrago dalį labai stipriai sudrėkina. Pasidalinsime gudrybe, kaip šio nemalonumo išvengti – bus dar skaniau.

Ingredientai (16–20 cm skersmens apvaliam pyragui):

tešlai:

  • 300 g miltų;
  • 1 valg. šaukšt. cukraus;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • 120 ml šalto vandens;
  • 220 g šalto sviesto, supjaustyto kubeliais.

įdarui:

  • 100 g migdolų miltų;
  • 1 arbat. šaukšt. cinamono;
  • 300 g braškių, jei didelės, supjaustytų;
  • 300 g rabarbarų, nuluptų ir supjaustytų gabaliukais;
  • 150 g cukraus;
  • 2 valg. šaukšt. kukurūzų krakmolo;
  • 1 apelsino nutarkuota žievelė.

viršui:

  • 1 kiaušinio trynys + 1 valg. šaukšt. vandens;
  • 1 valg. šaukšt. rudojo cukraus.

Norėdamas tęsti – užsiregistruok

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką