Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Orkaitėje kepti varškėčiai

Jeigu norite palepinti šeimą gardžiais, bet liesesniais varškėčiais, kepkite juos orkaitėje. Pliusas dar ir tas, kad nereikės trypčioti prie keptuvės, o tuo metu galėsite ramiai gerti arbatą.
Varškėčiai
Varškėčiai / 123RF.com nuotr.

Reikės:

  • 300 g varškės,
  • 4 valg. š. miltų,
  • 1 kiaušinio,
  • 1 arb. š. cukraus,
  • žiupsnelio vanilinio cukraus,
  • žiupsnelio druskos,
  • žiupsnelio kepimo miltelių,
  • 1 valg. š. grietinės.

Gaminimas:

Dubenyje ištrinkite varškę, kad joje neliktų gumuliukų, o dar geriau – pertrinkite ją per sietelį.

Į varškę suberkite cukrų, vanilinį cukrų, druską, kepimo miltelius, įmuškite kiaušinį ir sudėkite grietinę. Gerai išmaišykite ir suberkite miltus.

Masę gerai išmaišykite ir formuokite nedidelius blynelius. Juos dėkite į kepimo skardą ant aliejumi ištepto kepimo popieriaus.

Kepkite maždaug 25 minutes 180 laipsnių orkaitėje. Skanaukite su grietine ir uogiene.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius