Dabar populiaru
Publikuota: 2018 vasario 3d. 19:00

Pakvėpinkim namus šokoladu: 15 klasikinių ir naujų kepinių receptų

Šokoladinis keksiukas
Vida Press nuotr. / Šokoladinis keksiukas

Gabalėlis kokybiško šokolado gali akimiksniu pakelti nuotaiką. O ką tuomet sugeba šokoladinis pyragas, keksiukai ar sausainiai? Verta išsikepti ir išbandyti! Rinkitės net iš keliolikos receptų, kaip tik tinkančių savaitgaliui.

Receptai
Receptas: Margi šokolado-varškės keksiukai
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 21
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 C.

2. Pieną užvirinkite, nukelkite ugnies, suberkite kubeliais laužytą šokoladą, leiskite ištirpti ir atvėsti.

3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir cukrumi. Įmaišykite vieną kiaušinį, šokoladinį pieną ir tirpintą sviestą.

4. Varškę išsukite su cukrumi ir antruoju kiaušiniu. Pagardinkite šaukšteliu vanilės ir žiupsneliu druskos.

5. Į keksiukų formeles dėkite truputį šokoladinės tešlos, gerą šaukštą varškės, uždenkite dar trupučiu šokoladinės tešlos.

6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes.

Ingredientai
Juodasis šokoladas: 100.00 g
Pienas: 200.00 ml
Miltai: 250.00 g
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Sviestas: 80.00 g
Varškė: 150.00 g
Cukrus: 1.00 valg. š.
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Šokoladinis obuolių pyragas
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.8 / 35
Kaip gaminti

1. Ant viryklės dėkite puodą, pripildytą nedideliu kiekiu vandens, o ant jo – dubenį su tirpdomu sviestu ir šokoladu. Į juos įmaišykite cukrų, kakavą ir vanilinį cukrų. Nuimkite dubenį nuo puodo ir viską gerai išmaišykite.

2. Į gautą masę įmuškite kiaušinius ir vėl viską sumaišykite. Tuomet miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir įmaišykite į gautą tešlą. Tešla turi išeiti gan tiršta.

3. Tuomet į ją įmaišykite smulkiai pjaustytus obuolius ir viską sukrėskite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi.

4. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ir po maždaug 50 minučių pyragą išimkite. Leiskite jam atvėsti ir ragaukite!

Ingredientai
Obuoliai: 5.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Sviestas: 150.00 g
Juodasis šokoladas: 100.00 g
Kakava: 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Cukrus: 6.00 valg. š.
Miltai: 2.00 st.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Šokoladinis apelsininis pyragas be glitimo
10 asmenims
Pagaminsite per 3 val. 30 min.
4.4 / 5
Kaip gaminti

Pastabos prieš pradedant:

  • pyrago dydis/aukštis: man patinka aukšti pyragai ir tortai, bet iš nurodyto produktų kiekio galite išsikepti žemesnį pyragą 20 ar 22 cm skersmens formoje. 24 cm skersmens pyragas būtų jau labai plonas.
  • riešutai: galite kepti pyragą ir su kitokių riešutų miltais, pavyzdžiui, lazdyno.
  • apelsinai: galite keisti juos rūgštesne uogiene ar džemu. Vietoj virto apelsino naudokite 300 g uogienės ir mažinkite cukraus kiekį. Labai skanu su raudonųjų serbentų drebučiais!

1. Apelsinus nuplaukite ir nedideliame puode užpilkite šaltu vandeniu (nepjaustykite ir nelupkite). Užvirkite ir virkite ant mažos kaitros apie 2 valandas, kol apelsinai suminkštės.

2. Vandenį nupilkite ir atvėsinkite apelsinus. Perpjaukite per pusę ir išrinkite sėklytes.

3. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, paruoškite 18 cm skersmens kepimo formą: dugną išklokite kepimo popieriumi ir ištepkite visą formą riebalais.

4. Virtuviniame kombaine pasmulkinkite apelsinus su visomis odelėmis. Sudėkite visus likusius ingredientus – kiaušinius, migdolų miltus, cukrų, kakavą, kepimo miltelius, sodą – ir įjunkite kombainą dar minutei. Naudokite peiliukus ir didžiausią kombaino greitį. Nebūtina visko labai susmulkinti, gali likti apelsino gabaliukų. Svarbu, kad viskas būtų gerai susimaišę.

5. Supilkite į kepimo formą ir kepkite apie valandą. Įsitikinkite, kad pyragas iškepęs (tikrinkite mediniu pagaliuku ar peiliu – ištraukus jis turi būti švarus), atvėsinkite ir išimkite iš kepimo formos.

6. Valgykite vieną su arbata, su ledais, su šviežiais apelsinais. Puoškite apelsino žievelėmis, skiltelėmis, cukraus pudra ar kakava.

Ingredientai
Apelsinai: 2.00 vnt. (nedideli arba vienas didelis (iš viso 350–400 g))
Kiaušiniai: 6.00 vnt.
Migdolų miltai: 200.00 g
Cukrus: 250.00 g
Kakava: 50.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Soda: 0.50 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Drėgnas šokoladinis pyragas su burokėliais
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
2.0 / 5
Kaip gaminti

1. Keptus (arba virtus) burokėlius sutrinkite elektriniu trintuvu, nebūtina, kad jie virstų vientisa tyre, šiek tiek rupumo gali likti. 2. Į prikaistuvį sulaužykite šokoladą ir ant silpnos ugnies ar virš garų išlydykite. Tada supilkite karštą kavą, supjaustytą sviestą ir gerai išmaišykite, kad masė taptų vientisa. Leiskite pravėsti.

3. Atskirame dubenyje išplakite kiaušinių trynius, tada į juos supilkite šokolado-sviesto masę, sudėkite sutrintus burokėlius, viską išmaišykite.

4. Kitame dubenyje iki standumo išplakite baltymus su cukrumi – šį plakdami berkite dalimis. Baltymų masę atsargiai įmaišykite į šokolado-burokėlių.

5. Galiausiai dar viename dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir kakavą, o tada šiuos sausuosius ingredientus sumaišykite su šlapiaisiais – tą darykite atsargiai, nes svarbu, kad masė išliktų puri ir lengva.

6. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, šį dar patepkite trupučiu sviesto, pilkite pagamintą masę ir kiek palyginkite paviršių. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C ir dėkite į ją skardą su pyrago mase (orkaitė tegul kaista, kol dar ruošiate pyrago masę, pyragą reikia pašauti į orkaitę vos tik ji pagaminta).

7. Kepkite apie 35–40 min, o ar pyragas iškepęs, patikrinsite įsmeigę medinį pagaliuką – jis turi būti sausas. Iškepusį pyragą palikite skardoje, kol atvės.

8. Galima patiekti su vaniliniais ledais, plakta grietinėle, bus dar puošniau, jei pyragą apibarstysite cukraus pudra ar kakava.

Ingredientai
Sviestas: 180.00 g
Burokėliai: 220.00 g (orkaitėje keptų nuluptų; galima naudoti ir virtus, tačiau kepti bus ne tokie šlapi, saldesni)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (dideli; tryniai ir baltymai atskirai)
Cukrus: 180.00 g
Juodasis šokoladas: 200.00 g (ne mažiau kaip 70% kakavos)
Kava: 3.00 valg. š. (užplikytos, stiprios)
Miltai: 120.00 g
Kakava: 3.00 valg. š. (kokybiškos)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Šokoladiniai keksiukai su „Guinness“ alumi
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.8 / 10
Kaip gaminti
  • Nemažame puode išlydykite sviestą, supilkite alų ir užvirinkite. Berkite kakavos miltelius ir paplakite šluotele, kol masė taps vientisa. Nukelkite nuo ugnies ir palikite, kad kiek atvėstų.
  • Į didelį dubenį berkite persijotus miltus, cukrų, sodą ir druską.
  • Kitame dubenyje išplakite kiaušinius ir grietinę.
  • Į grietinės-kiaušinių plakinį pilkite sviesto-alaus-kakavos mišinį ir gerai išmaišykite.
  • Galiausiai į skysčių mišinį suberkite sausus ingredientus ir atsargiai maišykite tik tol, kol neliks sausų miltų. Itin svarbu keksiukų tešlos nepermaišyti, antraip kepinukai bus kieti. Neišsigąskite, gauta tešla jums gali atrodyti skystoka.
  • Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Į keksiukų kepimo formą dėkite popierines kepimo formeles ir pilkite į jas tešlos – ji turi užpildyti 2/3 tūrio. Dėkite formą į orkaitę ir kepkite 15–20 min. (priklausomai nuo jūsų orkaitės savybių ir keksiukų dydžio). Keksiukai bus iškepę, kai medinis pagaliukas, įkištas į vidurį, bus sausas.
  • Jei nutarsite keksiukus dekoruoti kremu, pirmiausia juos visiškai atvėsinkite. Keksiukams su „Guinness“ alumi labiausiai tiks sodrūs sviestiniai kremai, jie gali būti gardinti riešutais, šokoladu ar lašeliu kvapnaus alkoholinio gėrimo.
  • Beje, jei neturite keksiukų formos, šis receptas puikiai tinka ir keksui – pilkite tešlą į pailgą, jam skirtą formą ir kepkite apie 50–60 min.
Ingredientai
„Guinness“ alaus: 230.00 ml
Sviestas: 230.00 g
Cukrus: 2.00 st.
Miltai: 2.00 st.
Kakava: 3.00 valg. š. (kokybiškos)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (dideli)
Grietinė: 160.00 ml (riebios)
Druska: 0.50 arbat. š.
Soda: 1.50 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Šokoladinis pyragas su kokakola
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
4.1 / 7
Kaip gaminti
  1. Sviestą gerai išsukite su cukrumi. Paeiliui įplakite kiaušinius, kakavą, druską, vanilės ekstraktą, aliejų ir kefyrą.
  2. Įmaišykite miltus, kepimo miltelius ir kokakolą. Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardelę.
  3. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, gerą pusvalandį, kol į vidurį įsmeigtas pagaliukas neapsivels tešla.
  4. Kol pyragas kepa, ruošiame glaistą. Į dubenį, pastatytą virš karštų garų, dėkite sviestą ir miltelinį cukrų, maišykite iki vientisos masės.
  5. Įsukite kakavą ir kokakolą. Gautą šokoladinį glaistą palikite atvėsti, tačiau supilkite dar ant šilto pyrago. Palikite susigerti.
  6. Atšaldykite šaldytuve. Supjaustykite kvadratėliais ir skanaukite.

Receptas iš: g-blogas.lt

Ingredientai
Miltai: 230.00 g
Cukrus: 350.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (didelių)
Kefyras: 130.00 g
Vanilės ekstraktas: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 226.00 g (113 - kambario temperatūros - pyragui ir 113 - glaistui)
Kakava: 50.00 g (nesaldintos miltelių)
Aliejus: 120.00 g (augalinio)
„Coca Cola“:(250 g - pyragui ir 80 g - glaistui) 330.00 g
Miltelinis cukrus: 340.00 g (glaistui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Šokoladinis fondantas
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 15
Kaip gaminti
  1. Keksiukų formeles patepkite sviestu, kad nepriliptų.
  2. Išplakite kiaušinius su cukrumi iki purumo.
  3. Į puodą su vandeniu įdėkite kitą indą ir jame ištirpinkite šokoladą.
  4. Sviestą supjaustykite kubeliais ir sudėkite į šokolado masę.
  5. Įpilkite brendį ir viską ištirpinkite.
  6. Maišydami šokoladą supilkite į kiaušinių masę.
  7. Išpilstykite viską į formeles ir maždaug 8 minutes kepkite 190 laipsnių temperatūroje.

Recepto autorius: virtuvės šefas Marcas d’Erceville.

Ingredientai
Kiaušiniai: 6.00 vnt.
Miltai: 100.00 g
Sviestas: 200.00 g
Šokoladas: 200.00 g (kuo daugiau kakavos, tuo geriau)
Cukrus: 200.00 g
Brendis: 2.00 valg. š. (prancūziško brendžio „Alita“)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Šokoladiniai keksiukai su „Raffaello“ saldainiais
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 27
Kaip gaminti
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 C. Keksiukų formą išklokite popierėliais.
  2. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir kokoso drožles.
  3. Atskirame dubenyje suplakite visus skystus ingridientus. Įmaišykite pieniško šokolado gabalėlius ir miltų mišinį.
  4. Tešla pripildykite keksiukų formeles beveik iki viršaus.
  5. Į tešlą įspauskite po „Raffaello“ saldainį.
  6. Kepkite 20–25 minutes, arba iki įkištas į vidurį medinis pagaliukas, ištraukus, liks neapsivėlęs žalia tešla.
g-blogas.lt nuotr./„Raffaelo“ keksiukai
g-blogas.lt nuotr./„Raffaelo“ keksiukai

Receptas iš: g-blogas.lt

Ingredientai
Juodasis šokoladas: 200.00 g (ištirpinto)
Sviestas: 150.00 g (ištirpinto)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Kokosų drožlės: 50.00 g
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Pienas: 100.00 ml
Šokoladas: 100.00 g (pieniško gabalėlių)
Miltai: 300.00 g
Rudasis cukrus: 100.00 g
Saldainiai „Raffaello“:(pakuotė) 1.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Kaip gaminti

Kaip kepti keksiukus

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros. Pasiruoškite 16 standartinio dydžio keksiukų formelių.
  2. Į dubenėlį sudėkite gabalėliais sulaužytą juodąjį šokoladą ir gabėliais supjaustytą sviestą. Dubenėlį statykite ant prikaistuvio su verdančiu vandeniu (taip, kad dubenėlio dugnas neliestų vendens), t. y. padarykite „garų vonelę“.
  3. Kaitinkite šokoladą ir sviestą maišydami, kol gausite vientisą masę. Atidėkite į šalį. Dubenyje sumaišykite miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius ir druską.
  4. Kitame dubenyje kiaušinius išplakite su cukrumi iki purios masės.Į kiaušinių masę supilkite atvėsusį šokoladą, vanilės ekstraktą, jogurtą ir išplakite iki vientisos masės.
  5. Į plakinį suberkite miltų mišinį ir lengvai išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Nepermaišykite.
  6. Paruoštą tirštą tešlą paskirstykite į kepimo formeles.
  7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 minučių, kol keksiukai iškeps. Patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro jis turi būti švarus.
  8. Išimkite keksiukus iš orkaitės ir atvėsinkite ant grotelių.

Paruoškite įdarą

  1. Grietinėlę supilkite į vidutinio dydžio prikaistuvį ir kaitinkite, kol beveik užvirs – prikaistuvio šonuose pradės kilti maži burbuliukai.
  2. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies. Suberkite į jį gabalėliais laužytą juodąjį šokoladą ir sudėkite sviestą.
  3. Palikite porą minučių pastovėti, kol šokoladas aptirps. Tuomet išmaišykite iki vientisos masės.
  4. Supilkite kreminį kavos likerį, vanilės ekstraktą ir išmaišykite.
  5. Palaikykite šaldytuve, kol kremas visiškai atvės ir sutirštės.

Paruoškite kremą

  1. Šokoladą sulaužykite gabalėliais, sudėkite į dubenėlį ir ištirpinkite ant „garų vonelės“ arba mikrobangų krosnelėje.
  2. Į ištirpusį šokoladą sudėkite žemės riešutų sviestą ir išmaišykite iki vientisos masės.
  3. Supilkite šaltą grietinėlę ir elektriniu plaktuvu išplakite iki standžių putų.
  4. Dubenį su paruoštu kremu palaikykite šaldytuve apie valandą, kad sutvirtėtų.

Formuokite keksiukus

  1. Atvėsusių keksiukų centre mažu šakšteliu išskobkite duobutes.
  2. Sulaistykite keksiukus stipria kava, sumaišyta su kreminiu kavos likeriu.
  3. Duobutes pripildykite paruoštu įdaru.
  4. Šokoladinį žemės riešutų sviesto kremą supilkite į konditerinį maišelį su norimos formos antgaliu. Papuoškite keksiukų viršų.
  5. Patiekite. Skanaus!

 

Ingredientai
Sviestas: 115.00 g (100 - keksiukams ir 15 - įdarui)
Juodasis šokoladas: 400.00 g (100 - keksiukams, 150 - įdarui ir 150 - kremui)
Kakava: 40.00 arbat. š. (miltelių - keksiukams)
Miltai: 140.00 g (keksiukams)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (keksiukams)
Druska: 1.00 arbat. š. (¼ - keksiukams)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (didelių arba 3 mažų - keksiukams)
Cukrus: 150.00 g (keksiukams)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š. (1 arbat. š - keksiukams ir ½ - įdarui)
Jogurtas: 125.00 ml (vanilinio arba pieno - keksiukams)
Kava: 100.00 ml (stiprios paruoštos - sulaistymui)
Likeris: 40.00 ml (30 - kreminio kavos - sulaistymui ir 1 valg. š. - įdarui (nebūtina))
Grietinėlė: 310.00 ml (125 - riebios - įdarui ir 185 - riebios, plakamos - kremui)
Žemės riešutų sviestas: (kremui) 175.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Šokoladinis pyragėlis puodelyje
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.9 / 97
Kaip gaminti
  1. Puodelyje (250 ml) šakute sumaišykite miltus, cukrų, kakavos miltelius, kepimo miltelius, druską, išplaktą kiaušinį, pieną ir aliejų iki vientisos masės.
  2. Jei norite, į vidų įspauskite du karamelinius saldainius.
  3. Dėkite puodelį į mikrobangų krosnelę ir kepkite 1–2 minutes, patikrindami kas 30 sek.
  4. Patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš pyragėlio, jis turi būti švarus.
  5. Apibarstykite milteliniu cukrumi ir patiekite šiltą.
Ingredientai
Miltai: 4.00 valg. š.
Cukrus: 4.00 valg. š.
Kakava: 3.00 valg. š.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (¼)
Druska: 1.00 arbat. š. (¼)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (išplaktas)
Pienas: 3.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Karameliniai saldainiai: (nebūtina) 2.00 vnt.
Miltelinis cukrus: 1.00 žiupsnelis (patiekimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Šokoladinis cukinijų pyragas
15 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.9 / 66
Kaip gaminti
Šokoladinis cukinijų pyragas
Šokoladinis cukinijų pyragas
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Kepimo formą (25 cm skersmens) ištepkite gabalėliu sviesto ir tolygiai apibarstykite kakavos milteliais. Atidėkite į šalį.
  2. Dubenyje sumaišykite miltus, nesaldžius kakavos miltelius, druską, kepimo miltelius, sodą, maltus cinamoną ir  muskatą.
  3. Kitame dideliame dubenyje elektriniu plaktuvu iki vientisos masės išplakite cukrų, kiaušinius, aliejų ir vanilės ekstraktą. Į šį plakinį suberkite miltų mišinį ir lengvai maišykite, kol neliks miltų gumuliukų. Nepermaišykite tešlos.
  4. Cukiniją sutarkuokite per smulkiąją tarką. Šokoladą susmulkinkite nedideliais gabalėliais. Tarkuotą cukiniją ir šokolado gabalėlius suberkite į tešlą. Lengvai išmaišykite.
  5. Paruoštą tešlą supilkite į kepimo indą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 65–70 minučių. Ar pyragas jau iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku, t. y. įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro jis turi būti švarus. Neperkepkite, antraip skanėstas praras savo drėgnumą.
  6. Pyragą atvėsinkite ir atsargiai išimkite. Apibarstykite kakava ir tiekite. Skanaus!

 

Ingredientai
Miltai: 370.00 g
Kakava: 80.00 g (miltelių – kepimo formai apibarstyti)
Druska: 1.00 arbat. š.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Soda: 1.00 arbat. š. (0,5)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (malto)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (1/3 malto)
Cukrus: 300.00 g
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (dideli arba 5 vidutinio dydžio)
Aliejus: 125.00 ml
Vanilė: 1.00 arbat. š. (ekstrakto)
Cukinijos: 650.00 g (sutarkuotos)
Juodasis šokoladas: 100.00 g
Sviestas: 1.00 vnt. (gabalėlis – formai ištepti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Šokoladiniai biskočiai
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.3 / 3
Kaip gaminti
  1. Riešutus nuplaukite, nekapotus paskrudinkite sausoje keptuvėje.
  2. Kiaušinius su cukrumi išplakite iki purumo. Kepimo miltelius sumaišykite su miltais, suberkite šokoladą ir sausoje keptuvėje pakepintus riešutus.
  3. Į masę pamažu supilkite kiaušinių bei cukraus plakinį ir užmaišykite tirštą tešlą.
  4. Ją krėskite ant miltais pabarstytos lentos, gerai išminkykite ir drėgnomis rankomis suformuokite kelis pailgus kepaliukus. J
  5. uos pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 20 min., kol pagels.
  6. Išėmusi atvėsinkite, supjaustykite plonomis riekelėmis, išdėliokite kepimo skardoje ir dar 10 min. padžiovinkite iki 160 °C įkaitintoje orkaitėje.
  7. Apverskite ir dar 5 min. džiovinkite.
Ingredientai
Cukrus: 1.00 st. (0,5)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Migdolai: 1.00 valg. š. (šlakelis - esencijos ir saujelė migdolų riešutų)
Miltai: 1.00 puodelis (1,5 apie (280 g))
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Šokoladas: 200.00 g (miltelių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pertepti šokoladiniai sausainiai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.4 / 25
Kaip gaminti
  1. IŠKEPKITE SAUSAINIUS. Sviestą ir nedideliais gabalėliais sulaužytą šokoladą sudėkite į prikaistuvį. Kaitinkite pamaišydamos ant vidutinio stiprumo ugnies, kol ištirps ir gausite vientisą masę. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir palikite atvėsti apie 10–15 minučių. Dubenyje sumaišykite miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius ir druską.
  2. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite rudąjį cukrų, cukrų, kiaušinius ir vanilę. Plakite, kol masė bus vientisa ir puri. Į plakinį lengvais judesiais įmaišykite atvėsusį ištirpintą šokoladą su sviestu. Per tris kartus suberkite miltų mišinį. Lengvai sumaišykite. Nepermaišykite.
  3. Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir 45 min. palaikykite šaldytuve.
  4. Įkaitinkite orkaitę iki 160 ºC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą.
  5. Imkite po šaukštą tešlos, tarp drėgnų ar sviestu pateptų delnų formuokite vienodo dydžio rutuliukus. Išdėliokite juos ant kepimo popieriaus, palikdami 5 cm tarpus. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 12–13 minučių. Išimkite iš orkaitės ir palikite 5 min. atvėsti skardoje. Tuomet perkelkite ant grotelių ir atvėsinkite.
  6. PARUOŠKITE PERTEPIMO MASĘ. Į dubenį sudėkite minkštą sviestą, rudąjį cukrų ir plakite elektriniu plaktuvu iki purios masės. Įmaišykite miltus, supilkite vanilės ekstraktą ir šaukštą liesos grietinėlės. Maišykite, kol gausis vientisa masė. Suberkite miltelinį cukrų ir toliau maišykite. Jei matote, kad masė per tiršta, įpilkite dar šlakelį grietinėlės.
  7. PERTEPKITE SAUSAINIUS. Imkite po du sausainius. Pertepkite juos pasiruošta pertepimo mase, lengvai paspauskite delnais. Išdėliokite ant lėkštės ar padėklo ir patiekite. Skanaus!

Recepto šaltinis: www.cookingclassy.com.

Ingredientai
Sviestas: 170.00 g (60 g – tešlai ir 100 g – minkšto sviesto pertepti)
Juodasis šokoladas: 260.00 g (170 g – tešlai ir 90 g – šokolado gabalėlių pertepti)
Miltai: 190.00 g (140 g tešlai ir 50 g pertepimui)
Kakava: 20.00 g (tešlai)
Kepimo milteliai: 5.00 g (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Rudasis cukrus: 115.00 g (50 g tešlai ir 65 g pertepti)
Cukrus: 50.00 g (tešlai)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (vidutinio dydžio, tešlai)
Vanilė: 2.00 arbat. š. (po 1 arbat. š. vanilės ekstrakto tešlai ir pertepti)
Miltelinis cukrus: 200.00 g (pertepti)
Grietinėlė: 2.00 valg. š. (1 ½–2 valg. š. liesos grietinėlės pertepti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Šokoladiniai burokėlių kvadratėliai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.3 / 6
Kaip gaminti
  1. Burokėlius smulkiai sutarkuokite. Šokoladą sutarkuokite burokine tarka. 
  2. Kiaušinius išplakite su ruduoju cukrumi. Į kiaušinių plakinį įmaišykite migdolus (juos galite ir susmulkinti ar dėti skrudintų jų drožlių), kakavą, druską, tarkuotus burokėlius ir šokoladą.
  3. Masę sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir 160`C karštumo orkaitėje kepkite maždaug pusvalandį.
  4. Gatavą kepinį ištraukite iš orkaitės ir palikite atvėsti 5 min.
  5. Paskui kepinį apibarstykite milteliniu cukrumi (nebūtinai) ir supjaustykite norimo dydžio kvadratėliais.
Ingredientai
Burokėliai: 250.00 g (virti)
Juodasis šokoladas: 300.00 g
Kiaušiniai: 8.00 vnt.
Rudasis cukrus: 225.00 g
Migdolai: 160.00 g (skrudinti)
Kakava: 4.00 valg. š.
Druska: 4.00 g
Miltelinis cukrus: 1.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Šokoladinis pyragas su migdolais
4 asmenims
Pagaminsite per 55 min.
3.7 / 6
Kaip gaminti
  1. Šokoladą sutrupinkite ir išlydykite karšto vandens vonelėje.
  2. Suberkite miltelinį cukrų, druską, kakavą, supilkite brendį, gerai išsukite. Įmuškite kiaušinius, dar sykį viską gerai sumaišykite. Maišydama suberkite miltus, kėlimo miltelius, sukite, kol masė taps vientisa.
  3. Sukrėskite į stiklinį stačiakampį nepridegantį kepimo indą. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
  4. Paruoškite užpilą: migdolus pakepinkite karštoje orkaitėje, nutrinkite odeles, pasmulkinkite. Suberkite į įkaitintą keptuvę ir maišydama skrudinkite. Sukrėskite medų, išmaišykite, kaitinkite dar minutę.
  5. Nukėlę nuo ugnies įmaišykite citrinų ir apelsinų sultis.
  6. Užpilu apliekite atvėsusį pyragą, palaukite, kol paviršius sukietės.
Ingredientai
Sviestas: 150.00 g
Juodasis šokoladas: 100.00 g
Miltelinis cukrus: 100.00 g
Kakava: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Brendis: 1.00 valg. š.
Miltai: 4.00 valg. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Kėlimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Migdolai: 2.00 st. (2 saujos - riešutiniam užpilui)
Medus: 4.00 valg. š. (skysto - riešutiniam užpilui)
Apelsinai: 1.00 vnt. (sultys - riešutiniam užpilui)
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys - riešutiniam užpilui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Aktualu

Seimo komiteto garso įrašas atskleidžia, ką apie Mindaugą Siaurį kalbėjo Povilas Urbšys

Aktualu

STT dėl galimo piktnaudžiavimo tarnyba sulaikė Šilutės merą V.Laurinaitį

Aktualu

Per didelės vaikų grupės Vilniaus darželiuose prieštarauja higienos normai, bet neišnyko

Aktualu

Dėl galimai neskaidriai organizuotų viešųjų pirkimų nušalinamas UPC direktorius

Aktualu

Skripalių apnuodijimą tiriantis rusų žurnalistas slapstosi Baltijos šalyse: manau, man liko pusė metų

Aktualu

Kalvarijos savivaldybėje vertėsi vilkikas su dujų cisterna

Sportas

Ch.Nurmagomedovas planuoja kovą su F.Mayweatheriu – Maskvoje ir su pasaulio rekordu

Aktualu

R.T.Erdoganas: yra pakankamai įrodymų, kad J.Khashoggi žmogžudystė buvo suplanuota

Vardai

Tragedija Čikagoje: žuvo „Porsche“ vairavęs atlikėjas A.Augustaitis, neišgyveno ir kita vairuotoja

24sek

LKL užkariavo galingas Dominique Suttono dėjimas

24sek

D.Maskoliūnas apie Šaro sutramdymą: „Aš jo nepakeisiu“

Aktualu

Atimtų vaikų drama: svarstoma sūnų ir dukrą atiduoti tik tėvui – motinai gali tekti gyventi atskirai

Vardai

Princą Harry ir Meghan Markle Fidžyje pasitiko didžiulis vėjas: skraidė net raudonas kilimas

Aktualu

Popiežiaus vizito statistika: pinigai, dalyviai, savanoriai ir obuoliai jiems

Maistas

Ką nuveikti su moliūgų sėklomis? 5 išradingi pasiūlymai ir receptai

Vardai

Manekenės D.Didžiūnaitytės nužudymu įtariamo R.Piniko vaizdo įrašas atsidūrė melo ekspertų rankose

Aktualu

Panevėžyje susidūrė du BMW: pabrolys rėžėsi į jaunikio visureigį

Pasaulis kišenėje

Pasakiška vieta Turkijoje – sūpynės virš debesų

Verslas

Teismas nuteisė „Kauno vandenų“ darbuotojus: skyrė tūkstantines baudas, apribojo teises dirbti

Verslas

Kauno automobilių turgaus teritorijoje iškils „Depo“ parduotuvė

Naujienos

Aktualu

Seimo komiteto garso įrašas atskleidžia, ką apie Mindaugą Siaurį kalbėjo Povilas Urbšys

Aktualu

STT dėl galimo piktnaudžiavimo tarnyba sulaikė Šilutės merą V.Laurinaitį

Aktualu

Per didelės vaikų grupės Vilniaus darželiuose prieštarauja higienos normai, bet neišnyko

Aktualu

Dėl galimai neskaidriai organizuotų viešųjų pirkimų nušalinamas UPC direktorius

Aktualu

Skripalių apnuodijimą tiriantis rusų žurnalistas slapstosi Baltijos šalyse: manau, man liko pusė metų

Aktualu

Kalvarijos savivaldybėje vertėsi vilkikas su dujų cisterna

Sportas

Ch.Nurmagomedovas planuoja kovą su F.Mayweatheriu – Maskvoje ir su pasaulio rekordu

Aktualu

R.T.Erdoganas: yra pakankamai įrodymų, kad J.Khashoggi žmogžudystė buvo suplanuota

Vardai

Tragedija Čikagoje: žuvo „Porsche“ vairavęs atlikėjas A.Augustaitis, neišgyveno ir kita vairuotoja

24sek

LKL užkariavo galingas Dominique Suttono dėjimas

24sek

D.Maskoliūnas apie Šaro sutramdymą: „Aš jo nepakeisiu“

Aktualu

Atimtų vaikų drama: svarstoma sūnų ir dukrą atiduoti tik tėvui – motinai gali tekti gyventi atskirai

Vardai

Princą Harry ir Meghan Markle Fidžyje pasitiko didžiulis vėjas: skraidė net raudonas kilimas

Aktualu

Popiežiaus vizito statistika: pinigai, dalyviai, savanoriai ir obuoliai jiems

Maistas

Ką nuveikti su moliūgų sėklomis? 5 išradingi pasiūlymai ir receptai

Vardai

Manekenės D.Didžiūnaitytės nužudymu įtariamo R.Piniko vaizdo įrašas atsidūrė melo ekspertų rankose

Aktualu

Panevėžyje susidūrė du BMW: pabrolys rėžėsi į jaunikio visureigį

Pasaulis kišenėje

Pasakiška vieta Turkijoje – sūpynės virš debesų

Verslas

Teismas nuteisė „Kauno vandenų“ darbuotojus: skyrė tūkstantines baudas, apribojo teises dirbti

Verslas

Kauno automobilių turgaus teritorijoje iškils „Depo“ parduotuvė

Gera keliauti kartu

BALTIJOS MAISTO IR GĖRIMŲ PARODA „BAF“ 2018

Įkvėpk daugiau gyvenimo

Nacionalinis sveikatos egzaminas 2018

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką