-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Pavarsdienorastis“ receptas: antienos šlaunelės „confit“ ir juodųjų lęšių „cassoulet“

Kartais būna dienų, kai žinai, kad sulauksi būrio svečių, tačiau ieškoti naujų pasaulio stebuklų nekyla noras. Tokiais atvejais belieka iš kišenės traukti „kozirius“, kurie visada priverčia aplinkinius kapituliuoti. Vienas iš jų šiandien gali tapti ir jūsų ypatinga vakariene, todėl noriai dalinuosi receptu, kuris tiks visoms progoms.
Justinas Kapkovičius ir jo gamintas patiekalas
Justinas Kapkovičius ir jo gamintas patiekalas / Autoriaus, Lina Jushke nuotr.

Patiekalas, kuris šiandien nugulė ant Pavarsdienorastis stalo yra antienos šlaunelių confit su juodųjų lęšių cassoulet (kasulė). Nors pavadinimas skamba įmantriai ir jame pilna prancūziškų terminų, tačiau patiekalas yra tikrai paprastas ir gali savo puikiu skoniu nustebinti kiekvieną iš jūsų.

Jam pasigaminti nebūtina turėti daugybės puodų ar prabangių produktų, kurių teks ieškoti specializuotuose prekybos centruose. Jums tikrai pakaks antienos šlaunelių, juodųjų lęšių ir kelių daržovių, kurias rasite savo mėgstamame prekybos centre.

Autoriaus nuotr. /Antienos šlaunelės
Autoriaus nuotr. /Antienos šlaunelės

Patiekalas, kilęs iš Prancūzijos, turi gilias gaminimo tradicijas bei ruošiamas jau ne vieną šimtmetį. Aš nusprendžiau pagaminti savo versiją, kuria ir vaišinau savaitgalį sugužėjusius svečius.

Antienos šlaunelės confit ir juodųjų lęšių cassoulet pagal Pavarsdienorastis

Ingredientai (4 porcijoms):

šlaunelelių confit:

  • 4 antienos šlaunelės;
  • 60 g druskos;
  • pipirai;
  • 6 skiltelės česnako;
  • 2 šakelės čiobrelio;
  • 600 ml aliejaus;
  • 2 svogūnai;
  • 1 morka;
  • 1 saliero stiebas;
  • 2 lauro lapai.
Autoriaus nuotr. /Ingredientai
Autoriaus nuotr. /Ingredientai

lešių cassoulet:

  • 250 g juodųjų belugos lęšių;
  • 1 morka;
  • šalotinis svogūnas;
  • 1 saliero stiebas;
  • druskos.

Gaminimas:

1. Antienos šlauneles nuplaunu ir nupešioju ant odos likusias plunksnas.

2. Česnaką sukapoju ir juo gerai įtrinu antienos šlauneles su druska, pipiru, česnaku ir čiobreliu. Dedu į indą ir palieku šaldytuve „pailsėti“ per naktį.

3. Supjaustau morką, svogūną ir saliero stiebą, pakepu ant įkaitintos keptuvės.

4. Antienos šlauneles nuplaunu ir nusausinu. Dedu į kepimo indą ar skardą. Ant viršaus dedu pakepintas daržovės, lauro lapą ir kepimo aliejų.

Autoriaus nuotr. /Kepti paruoštos antienos šlaunelės
Autoriaus nuotr. /Kepti paruoštos antienos šlaunelės

5. Uždengiu dangčiu ar folija ir dedu į iki 150°C laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Antienos šlauneles kepu apie 3 valandas.

Autoriaus nuotr. /Antienos šlaunelės „confit“
Autoriaus nuotr. /Antienos šlaunelės „confit“

6. Kol šlauneles kepa, pasigaminu lęšius. Iš pradžių užpilu juos vandeniu ir palieku porai valandų pamirkti.

Autoriaus nuotr. /Juodieji lęšiai
Autoriaus nuotr. /Juodieji lęšiai

7. Į pasūdytą vandenį dedu lęšius ir verdu, kol jie tampa norimos tekstūros. Nuplaunu sietelyje po šaltu vandeniu.

8. Mažais kubeliais supjaustau morką, šalotinius svogūnus ir saliero stiebą. Viską palaipsniui pakepu ant įkaitintos keptuvės. Keptas daržoves sumaišau su išvirusiais lęšiais.

Autoriaus nuotr. /Supjaustytos daržovės
Autoriaus nuotr. /Supjaustytos daržovės

9. Į keptuvę pilu šiek tiek antienos aliejaus ir pakaitinu lęšius. Paskaninu druska ir pipirais.

10. Į lėkštę dedu lęšių cassoulet, o ant jų viršaus – antienos šlaunelę.

Autoriaus nuotr. /Antienos šlaunelės „confit“ ir juodųjų lęšių „cassoulet“
Autoriaus nuotr. /Antienos šlaunelės „confit“ ir juodųjų lęšių „cassoulet“

Tips & tricks:

  • Mirkyti lęšiai verda daug trumpiau, nei nurodyta ant pakuotės, todėl siūlau keletą kartų paragauti juos kol verdate.
  • Antienos šlaunelė yra paruošta tada, kai galima laisvai pasukti ir išimti kaulą.
  • Nuo troškintos antienos likusį aliejų, perkoškite per tankų sietelį ir naudokite patiekalams kepti.

Šis receptas – iš maisto tinklaraščio Pavarsdienorastis, kurio autorius – virtuvės šefas Justinas Kapkovičius. Per 12 savo karjeros profesionalioje virtuvėje metų Justinas dirbo įvairiuose restoranuose Lietuvoje, Škotijoje, Skandinavijoje, yra laimėjęs ne vieną medalį tarptautiniuose kulinarijos konkursuose, kūręs skirtingų restoranų meniu. Šalia rimtos ir profesionalios karjeros, namuose Justinas gamina žymiai paprasčiau nei restorane, tačiau skaniai ir išradingai. Namų virtuvei tinkamus jo receptus ir patarimus nuo šiol ras ir 15min skaitytojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius