Dabar populiaru
Publikuota: 2018 rugsėjo 19d. 16:40

Pikantiško skonio rauginti pomidorai su garstyčiomis

Konservuoti pomidorai
123RF.com nuotr. / Konservuoti pomidorai

Šiuo būdu rauginti pomidorai iš klasikinių receptų išsiskiria aštresniu ir pikantiškesniu skoniu, kurį suteikia garstyčios. Be to, rauginti prinokusius pomidorus nėra sudėtinga ir tai pavyks kiekvienam. Vienintelė sąlyga, jei norite mėgautis nepriekaištingu produktu, tai surasti tinkamą vietą jų saugojimui. Raugintų daržovių laikymui reikalinga žema temperatūra, tad paruoškite vietą šaldytuve arba rūsyje.

1 l stiklainiui reikės:

  • 400 g pomidorų,
  • 1,5 valg. š. druskos,
  • 1 valg. š. garstyčių žirnelių,
  • 1 čili pipiriuko,
  • 2-3 skiltelių česnako,
  • vandens.

Gaminimas:

Ant švaraus paruošto stiklainio dugno dėti čili pipiriuką, nuluptas česnako skilteles, garstyčių grūdelius.

Po vieną dėkite atrinktus sveikus, prinokusius pomidorus su nepažeista odele. Kai stiklainis prisipildys, suberkite druską ir užpilkite iki viršaus verdančiu vandeniu.

Stiklainį pridenkite dangteliu ir palikite kambario temperatūroje 3-4 dienoms. Paskui uždenkite ir išneškite į vėsią patalpą arba šaldytuvą, o po 10-12 dienų jau galėsite ragauti.

Skanaus!

Remiamas turinys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Gera keliauti kartu

BALTIJOS MAISTO IR GĖRIMŲ PARODA „BAF“ 2018

Įkvėpk daugiau gyvenimo

Nacionalinis sveikatos egzaminas 2018

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką