TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Pikantiško skonio rauginti pomidorai su garstyčiomis

Šiuo būdu rauginti pomidorai iš klasikinių receptų išsiskiria aštresniu ir pikantiškesniu skoniu, kurį suteikia garstyčios. Be to, rauginti prinokusius pomidorus nėra sudėtinga ir tai pavyks kiekvienam. Vienintelė sąlyga, jei norite mėgautis nepriekaištingu produktu, tai surasti tinkamą vietą jų saugojimui. Raugintų daržovių laikymui reikalinga žema temperatūra, tad paruoškite vietą šaldytuve arba rūsyje.
Konservuoti pomidorai
Konservuoti pomidorai / 123RF.com nuotr.

1 l stiklainiui reikės:

  • 400 g pomidorų,
  • 1,5 valg. š. druskos,
  • 1 valg. š. garstyčių žirnelių,
  • 1 čili pipiriuko,
  • 2-3 skiltelių česnako,
  • vandens.

Gaminimas:

Ant švaraus paruošto stiklainio dugno dėti čili pipiriuką, nuluptas česnako skilteles, garstyčių grūdelius.

Po vieną dėkite atrinktus sveikus, prinokusius pomidorus su nepažeista odele. Kai stiklainis prisipildys, suberkite druską ir užpilkite iki viršaus verdančiu vandeniu.

Stiklainį pridenkite dangteliu ir palikite kambario temperatūroje 3-4 dienoms. Paskui uždenkite ir išneškite į vėsią patalpą arba šaldytuvą, o po 10-12 dienų jau galėsite ragauti.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius