Dabar populiaru
Sužinokite daugiau
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Prieskonių sąrašas skirtingiems patiekalams. Kas su kuo dera?

Pipirai
Shutterstock nuotr. / Pipirai
Šaltinis: Žurnalas „JI“
0
A A

Kad ir kokius eksperimentus atliktumėte virtuvėje, greičiausiai šeima kreivai pažiūrėtų į lašinių kamuoliukus, glaistytus šokoladu. Taip ir su prieskoniais – privalu žinoti pagrindus. Kai juos perprasite, tuomet ateis metas ir improvizacijai!

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Taigi pateikiame atskiras maisto produktų grupes ir joms tinkamus prieskonius.

MĖSA

Kiauliena

Juodieji, baltieji, žalieji, rausvieji ir kvapieji pipirai, česnakiniai pipirai, aitrioji ir saldžioji paprikos, uoginė paprika, laurų lapai, česnakai, imbieras, peletrūnai, mairūnai, rozmarinai, melisos, kalendros, čiobreliai, raudonėliai, šalavijai, kmynai, garstyčios, gvazdikėliai, petražolės, kadagių uogos, karis.

Jautiena

Juodieji, baltieji, žalieji ir rausvieji pipirai, česnakiniai pipirai, laurų lapai, saldžioji ir aitrioji paprikos, uoginė paprika, petražolės, bazilikai, raudonėliai, rozmarinai, kalendros, kmynai, gelsvės, ciberžolės, čiobreliai, gvazdikėliai, peletrūnai, garstyčios, dašiai.

Ėriena

Juodieji, baltieji ir žalieji pipirai, uoginė paprika, kadagių uogos, mairūnai, levandos, mėtos, peletrūnai, rozmarinai, gelsvės, gvazdikėliai.

Paukštiena

Juodieji pipirai, aitrioji ir saldžioji paprikos, garstyčios, raudonėliai, mairūnai, petražolės, melisos, pipirmėtės, muskatai, čiobreliai, rozmarinai, peletrūnai, česnakai, šalavijai, imbieras, karis, anyžiai, kadagių uogos, cinamonas.

Malta mėsa

Juodieji, baltieji, žalieji ir kvapieji pipirai, česnakiniai pipirai, uoginė paprika, čiobreliai, bazilikai, peletrūnai, raudonėliai, rozmarinai, petražolės, garstyčios, dašiai.

JŪRŲ PRODUKTAI

Žuvis

Juodieji, žalieji, baltieji, rausvieji ir kvapieji pipirai, aitrioji ir saldžioji paprika, laurų lapai, krapai, petražolės, bazilikai, česnakai, imbieras, ciberžolės, garstyčios, mėtos, rozmarinai, mairūnai, karis, šalavijai, čiobreliai, kalendros, dašiai, citrinų žievelės.

Krevetės

Aitrioji paprika, česnakai, ciberžolės, imbieras, garstyčios, kalendros, krapai, raudonėliai.

Fotolia nuotr./Lašiša
Fotolia nuotr. / Lašiša

DARŽOVIŲ PATIEKALAI
 

Šviežių daržovių salotos

Pipirai, krapai, petražolės, česnakai, garstyčios, ciberžolės, bazilikai, laiškiniai česnakai, peletrūnai, mairūnai, raudonėliai, rozmarinai, kmynai, melisos, daržiniai builiai.

Virtos ir keptos daržovės

Garstyčios, kmynai, mairūnai, raudonėliai, šalavijai, salierai, melisos, pipirmėtės, muskatai, ciberžolės, kuminas, levandos.

Ankštinės daržovės

Aitrioji paprika, dašiai, imbieras, kmynai, kalendros, kuminas.

Bulvės

Kmynai, krapai, mairūnai, raudonėliai, petražolės, rozmarinai, muskatai, garstyčios, saldžioji paprika, ciberžolės, salierai, česnakai, kalendros, kuminas, juodieji pipirai.

SRIUBOS

Mėsos sriubos

Juodieji ir kvapieji pipirai, petražolės, garstyčios, gelsvės, dašiai, česnakai, čiobreliai, kalendros, raudonėliai, laurų lapai.

Daržovių sriubos

Česnakai, petražolės, čiobreliai, kmynai, mairūnai, raudonėliai, rozmarinai, melisos, peletrūnai, salierai, šalavijai, karis, šafranas, levandos.

Žuvienė

Juodieji ir kvapieji pipirai, petražolės, krapai, laurų lapai, peletrūnai, anyžiai, levandos, muskatai, imbieras.

Makaronai

Mairūnai, ciberžolės, raudonėliai, bazilikai, saldžioji paprika, česnakai, garstyčios, salierai, šafranas.

Fotolia nuotr./Spagečiai su bazilikų padažu
Fotolia nuotr. / Spagečiai su bazilikų padažu

Ryžių patiekalai

Aitrioji paprika, ciberžolės, gelsvės, imbieras, karis, šafranas, cinamonas, gvazdikėliai, kuminas.

Kiaušinių patiekalai

Pipirai, krapai, mairūnai, raudonėliai, šalavijai, muskatai, builiai, laiškiniai česnakai.

Varškės patiekalai

Krapai, melisos, šalavijai, kmynai, čiobreliai, vanilė, cinamonas.

Padažai

Petražolės, garstyčios, ciberžolės, krapai, mairūnai, raudonėliai, šalavijai, melisos, muskatai, aitrioji paprika, pipirmėtės, kadagių uogos, anyžiai.

DESERTAI

Saldūs kepiniai

Anyžiai, gvazdikėliai, imbieras, kardamonas, cinamonas, kvapieji pipirai, vanilė, apelsinų ir citrinų žievelės, šafranas.

Fotolia nuotr./Kalėdiniai sausainiai
Fotolia nuotr. / Kalėdiniai sausainiai

Nekepti desertai

Vanilė, citrinų žievelės, anyžiai, cinamonas, kardamonas.

Vaisių salotos

Cinamonas, gvazdikėliai, imbieras, kardamonas, anyžiai.

Gėrimai

Imbieras, cinamonas, šafranas, pipirmėtės, anyžiai, gvazdikėliai, kardamonas, kmynai.

Žurnalas „JI“
Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką