Dabar populiaru
Publikuota: 2019 gegužės 22d. 09:00

Rabarbarai – ne tik pyragams: ruošiame gaivius desertus ir atsargas žiemai

Kokosų kremas su rabarbarų užpilu
Kokosų kremas su rabarbarų užpilu

Visi, kas tik mėgsta rabarbarus, panašu, gegužę ir dar gabaliuką birželio kepa su jais pyragus ir pyragaičius. Tačiau šie galingi stiebkočiai tinka ne tik kepiniams – iš jų pasigaminsite gaivių desertų, paskaninsite pusrytinius kokteilius, o planuojantiems tolokai į priekį, pravers džemų ir čatnių su rabarbarais receptai.

Greitam valgymui:

Receptai
Receptas: Braškių ir rabarbarų kokteilis
1 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.0 / 6
Kaip gaminti

Visus ingredientus sudėkite į kokteilinę, sutrinkite ir pagardinkite mėgstamais ingredientais – vaisiais, uogomis, žalėsiais ar įvairiomis sėklomis.

Ingredientai
Braškės: 0.50 puodelis (šviežių arba šaldytų)
Bananai: 1.00 vnt.
Rabarbarai: 1.00 vnt. (stiebas)
Augalinis pienas: 0.50 puodelis (pvz., avižų ar kito mėgstamo)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Mango ir rabarbarų kokteilis
1 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.5 / 4
Kaip gaminti

Visus ingredientus sudėkite į kokteilinę, sutrinkite ir pagardinkite mėgstamais ingredientais – vaisiais, uogomis, žalėsiais ar įvairiomis sėklomis.

Ingredientai
Mangas: 0.50 vnt.
Obuoliai: 1.00 vnt.
Rabarbarai: 1.00 vnt. (stiebas)
Špinatai: 1.00 sauja
Augalinis pienas: 0.50 puodelis (avižų ar kito mėgstamo)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Jogurtinis rabarbarų desertas
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.9 / 15
Kaip gaminti

1. Rabarbarus supjaustykite 3 cm ilgio gabalėliais, sumaišykite su uogiene, sudėkite į ugniai atsparų indą ir 200°C karštumo orkaitėje kepkite 30 min. (per tą pusvalandį indą reikėtų kelis kartus ištraukti ir pamaišyti).

2. Ataušusią košę sumaišykite su jogurtu (abu produktai turi būti vienodos temperatūros), išdėliokite į deserto indelius, ir prismaigstykite nekeptų rabarbarų griežinėlių.

Ingredientai
Jogurtas: 700.00 ml (natūralaus)
Rabarbarai: 700.00 g
Serbentai: 125.00 g (pusė stiklinės raudonųjų serbentų uogienės)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kokosų kremas su rabarbarų užpilu
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 4
Kaip gaminti

1. Pradurkite riešuto galą ir per skylutes išvarvinkite visą skystį. Jį perkoškite, kad neliktų šapelių. Tada riešutą perskelkite, išskobkite visą minkštimą ir jį sutarkuokite arba sutrinkite elektriniu smulkintuvu.

2. Į storasienį puodą sudėkite kokosų minkštimą, supilkite išvarvintą skystį, maišydami užvirinkite, išjunkite ugnį, puodą uždenkite ir palikite ataušti iki kambario temperatūros.

3. Paruoškite užpilą: nuvalytus rabarbarų lapkočius supjaustykite gabaliukais. Juos sudėkite į puodą, įpilkite trečdalį stiklinės vandens, suberkite cukrų ir ant mažos ugnies virkite 5 min. Paskui nukelkite nuo ugnies ir palikite ataušti.

4. Ataušusį kokosų kremą išdėliokite į skaidraus stiklo indelius, o ant viršaus užkrėskite rabarbarų užpilo.

Ingredientai
Kokosas: 1.00 vnt. (didelis)
Rabarbarai: 300.00 g
Cukrus: 3.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Atsargoms:

Receptai
Receptas: Rabarbarų džemas
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.2 / 36
Kaip gaminti

Nulupkite ir supjaustykite rabarbarus. Paprikas perpjaukite išilgai perpus, pašalinkite sėklas, susmulkinkite. Nulupkite ir susmulkinkite svogūną, česnakus ir imbierą. Viską sudėkite į puodą. Ant vidutinės ugnies kaitinkite apie 30 min. Karštą išpilstykite į švarius stiklainius, sandariai uždarykite.

Ingredientai
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Aitrioji paprika: 3.00 vnt. (raudonos)
Rabarbarai: 500.00 g
Česnakai: 4.00 skiltelės
Imbieras: 1.00 vnt. (4 cm šviežios šaknies)
Cukrus: 200.00 g
Druska: 1.00 arbat. š.
Actas: 50.00 ml (obuolių)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (baltųjų pipirų žirnelių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Aromatinga rabarbarų ir braškių uogienė
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 19
Kaip gaminti
  1. Rabarbarų lapkočius nuplaukite, nulupkite odelę ir supjaustykite apysmulkiais gabalėliais.
  2. Braškes nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite į kelias dalis.
  3. Supjaustytus rabarbarus ir braškes sudėkite į vieną indą, užpilkite cukrumi. Jei turite galimybę, cukrų rinkitės skirtą ruošti uogienėms.
  4. Palikite pastovėti kelias valandas (arba per naktį), kol išsiskirs sulčių.
  5. Rabarbarų ir braškių masę išmaišykite ir suberkite į puodą. Įmeskite keletą mėtų lapelių (nepadauginkite!). Virkite apie 15–20 min.
  6. Dar karštą uogienę sukrėskite į stiklainiukus. Laikykite šaldytuve.
Ingredientai
Rabarbarai: 500.00 g
Braškės: 500.00 g
Cukrus: 500.00 g (jei mėgstate saldžiai, berkite 700 - 800 g)
Mėtos: 4.00 vnt. (keli lapeliai šviežių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Aštrokas rabarbarų čatnis su žaliaisiais pipirų žirneliais
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 4
Kaip gaminti
  1. Nulupkite rabarbarus ir supjaustykite juos mažais kubeliais.
  2. Įberkite imbiero miltelių arba įdėkite mažais gabalėliais supjaustytų šviežių imbierų.
  3. Iš apelsino išspauskite visas sultis ir kartu su cukrumi, žaliaisiais pipirais ir aitriosiomis paprikomis sudėkite į puodą, pavirkite.
  4. Sudėkite rabarbarus ir troškinkite ant mažos ugnies apie 30–40 min.

„Santa Maria“ receptas.

Ingredientai
Rabarbarai: 300.00 g
Apelsinai: 1.00 vnt. (didesnis apie 200g)
Vanduo: 50.00 ml
Aitrioji paprika: 0.50 arbat. š. (SANTA MARIA CHIPOTLE aitriųjų paprikų (pagal skonį) arba 1/2 šviežios aitriosios paprikos)
Imbieras: 0.50 arbat. š. (SANTA MARIA imbierų miltelių arba 70 g šviežių imbierų)
Pipirai: 30.00 vnt. (SANTA MARIA žaliųjų pipirų grūdelių)
Cukrus: 50.00 g (jei norite saldžiau, įberkite papildomai dar 50 g cukraus)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiški patarimai

Skanumėlis
Skanumėlis

Video

01:08
10:20
01:22

Liaudies alus

Gera savijauta – tavo pasirinkimas

Namų šefas

Konkursas
Konkursas

Visi į lauką!

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką