-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sezoninis desertas, kurį būtina išbandyti: pavlova su keptais rabarbarais

Pavlova – vienas elegantiškiausių, gražiausių, o taip pat ir skaniausių šiltojo sezono desertų. Žinoma, galima jį ruošti ir kitu metu, tačiau būtent vėlyvas pavasaris bei vasara dovanoja daugybę uogų, vaisių, kuriais pavlovas puošiame. Rabarbarų sezono įkarštyje siūlome pasiruošti morenginį desertą būtent su jais!
Pavlova su keptais rabarbarais
Pavlova su keptais rabarbarais / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

morengui:

  • 4 kiaušinių baltymai, kambario temperatūros;
  • 250 g baltojo cukraus;
  • 1 žiupsnis druskos.

kremui:

  • 500 ml riebios grietinėlės, skirtos plakimui;
  • 1 valg. šaukšt. cukraus pudros;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilės pastos ar ekstrakto.

viršui:

  • 300 g rabarbarų;
  • 50 g cukraus;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilės pastos ar ekstrakto;
  • 2-3 valg. šaukšt. desertinio vyno (nebūtinai).

Gaminimas:

1. Pirmiausiai pasiruoškite morenginį paplotį. Įkaitinkite orkaitę iki 100 °C temperatūros. Elektrinio plakiklio indą idealiai iššluostykite, kad būtų visiškai sausas ir be lašelio riebalų (galite prieš išsausindami dar ištrinti gabaliuku citrinos). Supilkite kiaušinių baltymus, suberkite druską ir pradėkite plakti vidutiniu greičiu – plakite apie minutę, kol susiformuos minkštos putos. Tada po šaukštą berkite cukrų. Naują šaukštą berkite tik kas 15–20 sekundžių. Kai visas cukrus bus subertas, paplakite dar porą minučių – turite gauti itin standžią ir blizgią masę.

2. Plačią kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Šaukštu skardos viduryje išdėkite baltymų plakinį, formuokite jį taip, kad šonai būtų kiek aukštesni nei vidurys. Kepkite 60–75 min. arba kol morengas bus vos rusvas, sausas, lengvai lupsis nuo kepimo popieriaus. Išjunkite orkaitę ir leiskite morengui atvėsti iš jos neišėmus.

Vida Press nuotr./Pavlovos pagrindas
Vida Press nuotr./Pavlovos pagrindas

3. Rabarbarus nulupkite (jei lapkočiai storesni ir senesni) ir supjaustykite 2–3 cm ilgio pagaliukais. Dėkite juos vienu sluoksniu į kepimo indą, suberkite cukrų, supilkite vanilės ekstraktą ir vyną (jei šį naudojate). Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. – svarbu, kad rabarbarai būtų iškepę, bet nesutežtų, jie turi išlaikyti tvirtumą. Iškepusius atidėkite, kad atvėstų.

4. Kremą ruoškite prieš pat formuojant desertą. Jam skirtus produktus išplakite elektriniu ar rankiniu plaktuvu, tik stenkitės grietinėlės neperplakti, kitaip teks imti naują produktų porciją.

5. Suformuokite desertą: į plačią lėkštę ar ant desertams skirto padėklo dėkite morengą, į jo viduryje suformuotą įdubimą krėskite plaktos grietinėlės kremo, ant viršaus dėliokite keptus rabarbarus. Tiekite ir valgykite iškart!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius