Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota: 2019 sausio 8d. 16:00

Skanėstas ne tik drąsuoliams: labai pipiriniai sausainiai

Sausainiai su prieskoniais
Vida Press nuotr. / Sausainiai su prieskoniais
Kai šalta, labiau norisi prieskoniais gardinto maisto, nesvarbu, troškiniai tai, sriubos ar kepiniai. Todėl nieko keista, kad žiemą dažniau kepame cinamonines bandeles, į kavą beriame malto kardamono, troškiniui negailime aitriosios paprikos dribsnių. Pabandykite išsikepti neįprastų, bet puikių pipirinių (!) sausainių, kurie valgant smagiai pakutens liežuvio galiuką. Puikus skanėstas prie kavos ar arbatos puodelio, kai šalta.

Ingredientai:

  • 300 g miltų (gali reikėti pora šaukštų daugiau);
  • 150 g skysto medaus;
  • 80 g kambario temperatūros sviesto;
  • 2 kiaušinių tryniai;
  • 2 arbat. šaukšt. maltų juodųjų pipirų;
  • 1 arbat. šaukšt. maltų kvepiančiųjų pipirų;
  • 1 arbat. šaukšt. cinamono;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • žiupsnis druskos;
  • 100 ml pieno.

Gaminimas:

1. Dideliame dubenyje mediniu šaukštu (ar virtuviniame kombaine) gerai išsukite miltus, medų, sviestą, kiaušinių trynius ir pieną – maišykite kantriai, kol masė taps vientisa.

2. Suberkite kepimo miltelius, pipirus, cinamoną, druską, pamaišykite, kol šie priedai vienodai pasiskirstys, o tada išminkykite minkštą, elastingą tešlą (jei labai limpa prie rankų, galite įberti dar šiek tiek miltų). Padarykite iš tešlos rutulį, apgaubkite jį maistine plėvele ir leiskite pusvalandį pastovėti kambario temperatūroje.

3. Pastovėjusią tešlą iškočiokite iki 3 mm storio lakšto ir išspauskite patinkančios formos sausainius. Atsargiai dėkite juos ant kepimo popieriumi padengtų skardų.

4. Kepkite sausainius iki 180°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 12–15 min.

Fotolia nuotr./Sausainiai
Fotolia nuotr./Sausainiai

Norėdamas tęsti – užsiregistruok

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

SEB verslo augimo programa

47:36
01:21:02

Adventur 2022

Maistas

URBAN˙/

Tik prenumeratoriams
Tik prenumeratoriams
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką