Dabar populiaru
Publikuota: 2019 lapkričio 15d. 19:00

Skanus duetas, tinkamas pasiimti su savimi: perlenktos mini picos ir saldūs batonėliai

Savaitgalio duetas
TV3 nuotr. / Savaitgalio duetas

Su vėstančiais, tačiau vis dar pakankamai gražiais orais pasivaikščiojimų ir kelionių sezonas nesibaigia! TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjai Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas pristato patiekalus, kurie puikiai tinka pasiimti su savimi. Gian Luca moko, kaip pasigaminti tradicišką itališką perlenktą picą „Calzone“, o konditerijos profesionalas Ali siūlo desertą, – sūrios karamelės ir žemės riešutų batonėlius, – kuris taip pat gali būti pateikiamas ne tik lėkštėje.

Perlenktos mini picos „Calzone“

Ingredientai:

tešlai:

  • 600 g miltų;
  • 300 ml vandens (šilto);
  • 15 g šviežių mielių;
  • 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 22 g druskos.

įdarui:

  • 400 ml konservuotų smulkintų pomidorų;
  • 1 valg. šaukšt. džiovintų bazilikų;
  • Dduskos
  • mocarelos;
  • čiorizo dešros

Gaminimas:

1. Išberti miltus ant darbinio stalo ir suformuoti „šulinėlį“.

2. Į indą su šiltu vandeniu suberti mieles ir išmaišyti. Jos turi ištirpti. Įpilti aliejaus bei druskos ir vėl gerai išmaišyti. Skystį supilti į „šulinėlio“ vidurį ir atsargiai sujungti į vieną masę. Minkyti, kol tešla nebelips prie rankų bei stalo.

3. Tešlą įdėti į miltais pabarstytą indą, uždengti maistine plėvele ir palikti „pailsėti“ dviems valandoms. Tešla turi padvigubėti.

4. Tešlą iškočioti iki 2–3 cm storio.

5. Paliekant tarpus ant tešlos išdėlioti įdaro ingredientus, perlenkti ir išspausti naudojant žiedą mini picas. Kad kepant neiširtų, kraštus užspausti šakute.

6. Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 15–20 min.

TV3 nuotr./Perlenktos mini picos „calzone“
TV3 nuotr./Perlenktos mini picos „calzone“

Sūrios karamelės ir žemės riešutų batonėliai

Ingredientai:

biskvitui:

  • 300 g sviesto;
  • 170 g juodojo šokolado;
  • 5 kiaušiniai;
  • 140 g miltų;
  • 370 g farino cukraus;
  • 4 g kepimo miltelių.

sūriai šokoladinei karamelei su riešutais:

  • 115 g cukraus;
  • 60 g cukraus sirupo;
  • 140 grietinėlės;
  • 120 juodojo šokolado;
  • žiupsnis druskos;
  • 200 g žemės riešutų.

glazūrai:

  • 300 juodojo šokolado;
  • 100 g aliejaus.

Gaminimas:

1. Sviestą ištirpinti ir į jį suberti šokoladą. Maišyti, kol ištirps šokoladas. Į ištirpintą masę nuolat maišant įvesti kiaušinius.

2. Atskirame inde išmaišyti birius ingredientus ir abi mases sumaišyti. Maišyti iki vientisos masės. Ją išpiltį į kepimo popieriumi išklotą skardą ir tolygiai paskleisti.

3. Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 15 min.

4. Cukrų su sirupu kaitinti iki rusvos/auksinės spalvos (maišyti negalima). Nukelti nuo kaitros ir lėta srovele pilti pakaitintą grietinėlę nuolat maišant. Suberti šokoladą su druska, leisti apie 2 min patirpti ir po to permaišyti iki vientisos masės. Gautą masę permaišyti su kepintais riešutais.

5. Jau galima formuoti batonėlius. Į kvadratinę formą dėti biskvitą. Ant viršaus užpilti karamelinę masę su riešutais. Išlyginti ir dėti į šaltytuvą atvėsti.

6. Glazūrai garų vonelėje ištirpinti šokoladą ir jį sumaišyti su aliejumi.

7. Atvėsusią batonėlių bazę karštu peiliu išpjauti iš formos ir supjaustyti apie 2 cm pločio juostomis. Batonėlio ilgis turėtų būti apie 6 cm. Naudojant medinius iešmelius juos merkti į glazūrą ir palikti nuvarvėti ant grotelių. Galima puošti norimais pabarstukais.

TV3 nuotr./Sūrios karamelės ir žemės riešutų batonėliai
TV3 nuotr./Sūrios karamelės ir žemės riešutų batonėliai

Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Kviečiame anties

Video

08:55
00:20
46:42

Esports namai

Maistas

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką