Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Strelkabelka receptas: varškės-špinatų pyragas

Varškės-špinatų pyragas
Strelkabelka nuotr. / Varškės-špinatų pyragas
Šaltinis: 15min
0
A A

Paprastas ir skanus pyragas, kuris prigijo mano namuose. Paprastas ir skanus. Laikui bėgant receptas nuo pradinio, aišku, kiek pakito. Man patogiau jį kepti tiesiog kaip pyragą, o ne sukti, kaip kokį štrudelį. Filo tešlą pakeičiau bemiele sluoksniuota tešla. Aišku, su sūriais galima eksperimentuot. Aš kartais dedu fetos, kartai čedario, kartais surenku visokius likučius iš šaldytuvo, kartais apsiriboju tik varške.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai:

  • 1 svogūno, supjaustyto kubeliais;
  • sviesto kepimui;
  • 300 g šviežių špinatų;
  • šiek tiek malto muskato riešuto;
  • 400 g birios varškės;
  • apie 50 g tarkuoto kietojo sūrio;
  • 1 kiaušinis;
  • druskos;
  • pipirų;
  • 500 g bemielės sluoksniuotos tešlos;
  • 1 kiaušinio plakinys tešlos aptepimui.

Gaminimas:

1. Įkaitintoje keptuvėje pakepinkite svogūną, kol pasidarys skaidrus. Tuomet sudėkite špinatų lapelius ir pakepinkite viską keletą minučių. Špinatų kiekis sumažės trigubai. Įberkite šiek tiek muskato riešuto. Palikite atvėsti.

2. Į dubenį suberkite varškę, tarkuotą kietą sūrį, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir pipirų. Viską išmaišykite. Tuomet sudėkite atvėsusius špinatus su svogūnais. Viską gerai permaišykite.

3. Bemielės tešlos lakštus šiek tiek pakočiokite. Vieną lakštą dėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Sudėkite įdarą, ant viršaus uždėkite kitą tešlos lakštą, kraštus gražiai užlankstykite, pyragą patepkite kiaušinio plakiniu, peiliu padarykite kelias įpjovas.

4. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 45-60 min. Pyragas turi gražiai paruduoti.

Strelkabelka nuotr. /Varškės-špinatų pyragas
Strelkabelka nuotr. /Varškės-špinatų pyragas

Strelkabelka.lt yra dviejų autorių tinklaraštis apie dvi gyvenimo ir asmenybės puses: kietą ir minkštą, racionalią ir juslingą, ironišką ir sentimentalią. Strelkos ir Belkos gyvenimo būdas per kūno ir proto praktikas, psichologiją, patiekalų receptus, restoranų bei kitų dalykų apžvalgas.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram.

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Sužinokite daugiau
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką