Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota: 2021 rugsėjo 3d. 20:00

Susitikime prie grilio: brusketos su baravykais vos per 15 minučių

Renata Ničajienė siūlo išsikepti ir skanauti sulietuvintų brusketų
Tinklaraštininkės nuotr. / Renata Ničajienė siūlo išsikepti ir skanauti sulietuvintų brusketų
Rudeniui atėjus ir miškuose pradėjus labiau dygti grybams, ant kepsninės smagu kepti ne tik mėsą ar daržoves, bet ir šviežius miško grybus. Patys laukiamiausi grybautojų pintinėse baravykai ypač tinka nedidelėms užkandėlėms. Nors brusketos kilusios iš Itališkos virtuvės, bet paruoštos su šviežiais lietuviškais baravykais ir skanintos kastiniu drąsiai galėtų vadintis ir lietuviškomis. Šiuo receptu finišuojame su lauko virtuvės rubriką „Susitikime prie grilio“. Ją ruošė tinklaraščiai „Sezoninė virtuvė“ ir „Vyras prie grilio“.

Tokią sezoninę užkandėlę ant kepsninės paruošite vos per 15 minučių, jai galite naudoti savo mėgstamą duoną, tiktų ir ruginė. Apkepusią duoną ištrinkite česnaku, o kepdami grybus gardinkite šalavijų ir čiobrelių lapeliais. Kviečiu išbandyti!

Ingredientai (2-3 asmenims):
paruošimo laikas – 15-20 min.

  • 5-6 švieži baravykai;
  • 2-3 česnako skiltelės;
  • kelios šakelės šviežių čiobrelių ir šalavijų;
  • alyvuogių aliejaus, kepimui
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

brusketoms:

  • 1 česnako skiltelė;
  • prancūziškas batonas (bagetė) arba čiabata;
  • kastinio;
  • šviežių šalavijų ir čiobrelių šakelių.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite kepsninę iki 180 laipsnių kepimui tiesioginėje kaitroje.

2. Batoną ar čiabatą supjaustykite įstrižomis riekelėmis ir trumpai apkepkite iš abiejų pusių ant kepsninės grotelių, apteptų aliejumi. Apkepusią duoną nuimkite nuo grotelių ir ištrinkite česnako skiltele iš abiejų pusių.

3. Baravykus nuvalykite, patikrinkite, ar nesukirmiję, ir supjaustykite griežinėliais. Česnakus susmulkinkite. Į kepsninę įdėkite ketaus keptuvę, kad įkaistų.

Tinklaraštininkės nuotr. /Pjaustomi baravykai
Tinklaraštininkės nuotr. /Pjaustomi baravykai

4. Keptuvėje ant alyvuogių aliejaus pirma pakepinkite česnaką, tada suberkite pjaustytus grybus ir maišydami apkepkite. Kai grybai išleis savo sultis gardinkite juos druska, pipirais, suberkite smulkintus šalavijus ir nuskabytus čiobrelių lapelius. Išmaišykite ir dar kiek pakepkite, kol grybai pilnai iškeps. Grybai iškepa per 5-8 minutes. Iškepusius su keptuve nukelkite nuo ugnies.

5. Paruoškite brusketas. Ant apkeptų ir česnaku įtrintų duonos riekelių negailėdami tepkite kastinio, o ant viršaus uždėkite apkeptų praaušusių baravykų. Brusketas apdėliokite šviežiais šalavijų lapeliais ir čiobrelių šakelėmis, apiberkite maltais juodaisiais pipirais.

Tinklaraštininkės nuotr. /Brusketos su baravykais
Tinklaraštininkės nuotr. /Brusketos su baravykais

Norėdamas tęsti – užsiregistruok

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Interviu

SEB verslo augimo programa

01:37:23

OfiSPA – vieta dirbti ir nepavargti

Video

00:21
41:07
04:43

15min metų knygų rinkimai

Esports namai

URBAN˙/

Grožio programa 360°

Sveikata

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką