Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

Šylant orams – pavasariškas tinklaraštininkės „baltų šaltibarščių“ receptas

Vakarai tampa vis ilgesni, šiluma taip pat po truputį atkeliauja, tuoj ateis ir tos dienos, kai norėsis ne sočios šildančios, bet gaivios sriubos! Kita vertus, šaltibarščius galima ruošti jau dabar, o dėl sotumo, skanumo ir šilumos ragauti juos su keptomis ar virtomis bulvytėmis.
Balti šaltibarščiai
Balti šaltibarščiai / Tinklaraštininkės nuotr.

Tinklaraštininkė Amelija Kuzmarskė prekybos centro „IKI“ pranešime žiniasklaidai dalijasi savo šeimos pamėgtų „baltų šaltibarščių“ receptu.

Ingredientai (2 porcijoms):

  • 2 kiaušiniai;
  • 3 trumpavaisiai agurkai;
  • 5–6 didesni ridikėliai;
  • ryšulėlis svogūnų laiškų;
  • 1 skiltelė česnako;
  • sauja smulkintų krapų;
  • 600 ml riebaus kefyro;
  • 1–2 arbat. šaukšt. obuolių acto;
  • druskos.

Gaminimas:

1. Išvirkite kiaušinius: dėkite juos šaukštu į jau verdantį vandenį (taip kiaušiniai lengviau nusilups) ir pavirkite 8 min. Trynys bus dar šiek tiek minkštas ir kreminės konsistencijos. Jei norėtumėte kiaušinius smulkinti ir įmaišyti į sriubą, o ne patiekti ant viršaus perpjautus pusiau, tada virkite juos ilgiau, apie 10 min. Praėjus virimo laikui, iškart nupilkite karštą vandenį ir atvėsinkite kiaušinius kuo šaltesniu vandeniu iš čiaupo.

2. Agurkus supjaustykite nedideliais kubeliais, ridikėlius šiaudeliais, svogūnų laiškus susmulkinkite peiliu arba sukarpykite žirklėmis. Susmulkintas daržoves dėkite į dubenį, kuriame maišysite sriubą.

3. Ant smulkintų krapų atskirame dubenėlyje užberkite gerą žiupsnį druskos ir leiskite krapams pastovėti kelias minutes, kol jie išskirs sultis bei pradės stipriau kvepėti.

4. Į dubenį su pjaustytomis daržovėmis dėkite išspaustą česnaką ir krapus. Užpilkite kefyru ir pagardinkite šaukšteliu obuolių acto. Paragaukite, jei trūks druskos ar acto – pridėkite.

5. Patiekite iškart su karštomis virtomis arba keptomis šviežiomis bulvytėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius