Dabar populiaru
Publikuota: 2019 vasario 3d. 17:00

Tobulas paprastumas: sultingas, mangais kvepiantis keptas viščiukas

Keptas viščiukas
Vida Press nuotr. / Keptas viščiukas

Atrodytų, jog iškepti viščiuką – nesudėtingas reikalas, tačiau kartais iškepusi mėsa pernelyg išsausėja, trūksta ir skonio, ir aromato. Priežasčių, kodėl taip nutiko, gali būti ne viena – per ilgai ar per aukštoje temperatūroje kepėte, pagailėjote prieskonių ar kitų mėsos skonį papildančių priedų.

Prekės ženklo „Daumantai“ virtuvės šefas Algis Kairys sako, kad nesuklys tie, kas viščiuko kepimui rinksis specialią „rankovę“, ji apsaugos mėsą nuo išsausėjimo, o naudojami priedai harmoningai „sulips“ su mėsa.

Norintiems gaminimą namuose paversti smagia pramoga virtuvėje A.Kairys pataria atsipalaiduoti ir nebijoti eksperimentuoti. „Nevenkite įprastų patiekalų pagardinti netikėtais ingredientais. Tai gali būti mėtos, bazilikas, cinamonas ar net majonezas su egzotiškais priedais. Taip sukursite naujus skonius“, – pataria jis.

Pipirinis mangų skonio viščiukas

Ingredientai:

  • apie 1,5 kg svorio viščiukas;
  • 200 g majonezo;
  • 1 prinokęs mangas;
  • 1 paprika;
  • 1 sauja juodųjų alyvuogių;
  • 1 citrina;
  • 1 poras;
  • 4 skiltelės česnako;
  • druskos, pagal skonį;
  • maltų juodųjų ir kvapiųjų pipirų, pagal skonį;
  • 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus.

Gaminimas:

1. Alyvuogių aliejų sumaišykite su druska, pipirais, majonezu, tarkuotais česnakais bei mango sultimis, kurias gausite išspaudę prinokusį vaisių. Viščiuką galite marinuoti ir mangų skonio majoneze – procesas bus paprastesnis. Gautu mišiniu ištrinkite viščiuką ir palaikykite šaltai apie 1 val.

2. Į kepimui skirtą plėvelę (rankovę) dėkite viščiuką, tada alyvuoges, paprikų, citrinų bei porų griežinėlius ir užriškite.

3. Kepkite 2 valandas iki 160 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Patiekite su iškepusiomis daržovėmis ir kitais mėgstamais priedais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiški patarimai

Skanumėlis
Būk sumanus

Ar žinai?

Ar žinai?
Ar žinai?

Metas rinktis

Naviguok į ateitį

Nepasiduokime ligai

Laikas iškylai

Vyrų mados savaitė

Venecijos meno bienalė

Dream 2 Drive

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką