Dabar populiaru
Publikuota: 2020 sausio 26d. 18:00

„Vegan Pipiro“ receptas: apelsininiai riestainiai su aguonomis

Tinklaraštininkai ir jų kepti riestainiai
Tinklaraštininkų nuotr. / Tinklaraštininkai ir jų kepti riestainiai

Riestainius, dažnai dar vadinamus „barankomis“, mėgsta ir maži, ir nedideli. Išbandykite veganišką šio kepinio variantą, kvepiantį apelsinais ir paskanintą aguonomis!

Ingredientai:

  • 2 apelsinai (reikės ir žievelės, ir išspaustų sulčių);
  • 3 puodeliai miltų;
  • 4 valg. šaukšt. aguonų;
  • 1/4 puodelio cukraus;
  • 8 valg. šaukšt. tirpinto kokosų aliejaus.

Gaminimas:

1. Į elektrinį plaktuvą ar didelį dubenį beriame nutarkuotas abiejų apelsinų žieveles, miltus, aguonas, cukrų ir išmaišome.

2. Pilame kokoso aliejų ir vėl maišome, kad aliejus gerai pasiskirstytų. Pilame išspaustas apelsinų sultis (idealu, jei jų bus apie puodelį) ir gerai suminkome tešlą.

3. Gautą tešlą padaliname į 16 dalių. Iš kiekvienos jų suvoliojame volelį, o tada sujungiame galus.

4. Suformuotus riestainius sudėliojame ant plačios kepimo popieriumi išklotos skardos.

5. Kepame iki 180 °C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 min., kol gražiai paruduos viršus.

6. Atvėsiname ant grotelių ir ragaujame!

Tinklaraštininkų nuotr. /Apelsininiai riestainiai su aguonomis
Tinklaraštininkų nuotr. /Apelsininiai riestainiai su aguonomis

„Vegan Pipiras“ – tai veganiškai (be pieno, kiaušinių, mėsos, žuvies ir kitų gyvulinių produktų) gyvenančios šeimos tinklaraštis. Juos pažįsta tie, kurie domisi sveika mityba. Šiame tinklaraštyje šeima dalijasi žiniomis apie savo mitybą, apie tai, ką valgo kiekvieną dieną. Čia rasite įvairių receptų, patarimų ir kitų šeimos džiaugsmų.

Tinklaraščio paskyros socialiniame tinkle Facebook ir Instagram

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Sergu atsakingai

Sergu atsakingai
Sergu atsakingai

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką