-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Vegan Pipiro“ receptas: žaismingi veganiški Velykų sausainiai

Artėjant Velykoms nustebinti mažuosius nebėra lengva. Tačiau mes vis tik bandome ir siūlome išbandyti ypač paprastus, bet puikius avižinių dribsnių sausainius. Vaikams patiks jų skanauti, ypač jei jie bus įvairūs ir žaismingi. Tokie sausainiai – tikras išgelbėjimas žmonėms, kurie netoleruoja gliuteno, nes galima rasti avižinių dribsnių ir be gliuteno pėdsakų.
Veganiški Velykų sausainiai
Veganiški Velykų sausainiai / „Vegan Pipiras“ nuotr.

Ingredientai:

  • 3 puodeliai ekologiškų viso grūdo avižinių dribsnių;
  • 6 valg. šaukšt. ištirpinto ekologiško kokosų aliejaus;
  • 8 valg. šaukšt. datulių sirupo (jei norite saldžiau, dėkite daugiau);
  • žiupsnelis druskos (mes naudojome „Alpen Bergkern“);
  • 0,5 puodelio ekologiško ryžių pieno.

Gaminimas:

1. Avižinius dribsnius sumalkite elektriniu smulkintuvu iki miltų.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.

3. Į elektrinį maišytuvą berkite miltus, druską, pilkite kokoso aliejų ir maišykite tol, kol miltai gerai susimaišys su aliejumi.

4. Į gautus drėgnus trupinius pilkite datulių sirupą, ryžių pieną ir gerai suminkykite tešlą, kol masė taps vientisa.

5. Iš gautos masės kočiokite tešlą (būtinai ant kepimo popieriaus – papildomai miltų nereikia!). Išspauskite norimos formos sausainius (mes gaminome zuikius).

6. Suformuotus sausainius dėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. O tada skardą šaukite į orkaitę.

7. Kepkite 10–12 min., kol taps auksiškai rusvi, stebėkite, kad neperkeptų.

„Vegan Pipiras“ nuotr./Veganiški Velykų sausainiai
„Vegan Pipiras“ nuotr./Veganiški Velykų sausainiai

Patarimai:
1. Jei jūsų rankos ypač miklios, gaminkite tešlą ir formuokite sausainius iš viso nurodyto produktų kiekio. Jei ne, rekomenduojame gaminti iš pusės kiekio. Kodėl taip patariame? Nes avižų dribsniai išbrinksta ir gaminant paskutiniuosius sausainius tešla pradeda nežymiai byrėti.
2. Iš viso produktų kiekio išeis dvi skardos sausainių, iš pusės – atitinkamai, viena.

„Vegan Pipiras“ nuotr./Veganiški Velykų sausainiai
„Vegan Pipiras“ nuotr./Veganiški Velykų sausainiai

„Vegan Pipiras“ – tai veganiškai (be pieno, kiaušinių, mėsos, žuvies ir kitų gyvulinių produktų) gyvenančios šeimos tinklaraštis. Juos pažįsta tie, kurie domisi sveika mityba. Šiame tinklaraštyje šeima dalijasi žiniomis apie savo mitybą, apie tai, ką valgo kiekvieną dieną. Čia rasite įvairių receptų, patarimų ir kitų šeimos džiaugsmų.

Tinklaraščio paskyros socialiniame tinkle Facebook ir Instagram

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius