-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vėsios dienos vakarienei – makaronai su aromatingu sviesto padažu

Neretai tobulybė slypi paprastume: tereikia kokio kasdienio ingrediento, o šalia jo – drąsaus prieskonių derinio ir gimsta patiekalas, kurį ruošiame vėl ir vėl. Būtent toks yra receptas, kurį šįkart siūlome, jį vienoje savo kulinarinių knygų pristato virtuvės šefas Yotamas Ottolenghi. Išbandykite ir patys nustebsite, kaip skanu. Ir nebijokite didelio sviesto kiekio, jo čia tikrai reikia!
Makaronai su padažu
Makaronai su padažu / Vida Press nuotr.

Ingredientai (4–5 asm.):

  • 500 g tagliatelle (t.y. ilgų ir plokščių) makaronų;
  • žiupsnis šafrano.

padažui:

  • 200 g sviesto;
  • 4 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 7–8 nedideli šalotiniai svogūnai, smulkiai supjaustyti (paprasti svogūnai ne itin tinka, jie šiam patiekalui per aitrūs);
  • 1 arbat. šaukšt. imbiero miltelių;
  • 1 arbat. šaukšt. maltos saldžiosios paprikos miltelių;
  • 1 arbat. šaukšt. maltos kalendros;
  • 1 arbat. šaukšt. cinamono;
  • žiupsnis kajeno pipirų;
  • žiupsnis aitriosios paprikos dribsnių;
  • 0,5 arbat. šaukšt. ciberžolės;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų.

pabarstyti:

  • kapotų šviežių mėtų;
  • kapotų šviežių petražolių;
  • 80 g pakepintų ir stambiai sukapotų kedrinių pinijų.

Gaminimas:

1. Užkaiskite didelį puodą vandens, kai užvirs, pasūdykite, įberkite žiupsnį šafrano, dėkite makaronus ir išvirkite pagal instrukcijas.

2. Kol kaista vanduo makaronams ir jie verda, pasiruoškite padažą.

3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, dėkite sviestą, kai jis išsilydys, suberkite svogūnus ir ant vidutinės ugnies retkarčiais pamaišydami pakepinkite kol suminkštės – tai užtruks 8–10 min. Tuomet suberkite į keptuvę visus padažui skirtus prieskonius, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.

4. Išvirusius makaronus nukoškite ir supilkite į didelį dubenį, supilkite padažą iš keptuvės ir labai gerai išmaišykite. Dėkite makaronų į lėkštes, o ant viršaus barstykite kapotų žalumynų ir kedrinių pinijų. Valgykite nedelsdami, skanaus!

Vida Press nuotr./Makaronai su padažu
Vida Press nuotr./Makaronai su padažu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius