Dabar populiaru
Publikuota: 2021 sausio 15d. 18:00

„Virtuvės mūzos“ receptas: avinžirnių ir moliūgo maltinukai

Avinžirnių ir moliūgo maltinukai
Tinklaraštininkės nuotr. / Avinžirnių ir moliūgo maltinukai

Kepsnelius ir maltinukus galima ruošti ne tik iš mėsos, bet ir iš kruopų, ankštinių gėrybių, daržovių. Jie gali būti tokie pat maistingi, sotūs ir skanūs. Būtent tokių vegetariškų maltinukų siūlo skanauti tinklaraščio „Virtuvės mūza“ autorė Kristina.

Ingredientai:

  • 500 g avinžirnių;
  • 1 svogūnas;
  • 0,5 paprikos;
  • 100 g moliūgo;
  • 2 šaukštai jogurto;
  • 3 šaukštai miltų;
  • 1 skiltelė česnako;
  • druskos;
  • pipirų.

Gaminimas:

1. Avinžirniai iš vakaro pamerkiami. Kitą dieną išverdami ir sutrinami elektriniu smulkintuvu.

2. Moliūgas supjaustomas kubeliais ir apie 7 min. paverdamas. Tada dedamas į smulkintuvą, suberiamas supjaustytas svogūnas, česnakas, paprika ir viskas susmulkinama.

3. Į avinžirnių masę dedamas jogurtas ir smulkintos daržovės. Suberiami miltai, druska ir pipirai.

4. Iš gautos masės formuojame maltinukus ir dedame į įkaitintą keptuvę. Gražiai apkepame ir patiekiame su mėgstamu padažu. Recepto autorė rinkosi grietinėlės ir sviesto padažą.

Tinklaraštininkės nuotr. /Avinžirnių ir moliūgo maltinukai
Tinklaraštininkės nuotr. /Avinžirnių ir moliūgo maltinukai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Talentingi vaikai

Praktiškai su „Norfa“

Laimė jaustis saugiai

Esports namai

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką