Dabar populiaru

Receptai pagal ingredientą „Aliejus“

Nuostabus kulinaro Pauliaus Strasevičiaus morkų tortas

Nuostabus kulinaro Pauliaus Strasevičiaus morkų tortas 10 asm.

Šį tortą projektui „100 tortų Lietuvai“ skyrė tinklaraščio „Kitchen Obsession“ ir kulinarinių knygų autorius Paulius Strasevičius.

Saldus ir purus bulgariškas Velykų pyragas kozunakas

Saldus ir purus bulgariškas Velykų pyragas kozunakas 12 asm.

Virginija Pupeikytė-Dzhumerova (Tekstoranas): Kozunakas – neatsiejamas bulgariškų Velykų atributas. Minkštas, purus, saldus pyragas, prekybos centruose pasirodantis gerokai prieš Velykas. 

Spalvingi daržovių keksiukai

Spalvingi daržovių keksiukai 4 asm.

Netikėti nesaldūs keksiukai įtiks net daržovių nevalgantiems vaikams.

 

Žiedinių kopūstų ir morkų kotletukai

Žiedinių kopūstų ir morkų kotletukai 4 asm.

Lengvesni kotletukai iš populiarių daržovių patiks ir vegetarams, ir tiems, kam pietums ar vakarienei tiesiog nesinori mėsos.

 

Raudonųjų kopūstų salotos su gervuogėmis

Raudonųjų kopūstų salotos su gervuogėmis 2 asm.

Gaivios, traškios, gražios ir lengvai paruošiamos salotos, išmėginkite!

Žalios šparaginių pupelių ir žirnių salotos su riešutais

Žalios šparaginių pupelių ir žirnių salotos su riešutais 6 asm.

Miško žvėrys: Šios traškios ir gaivios salotos atneš pavasarį ant stalo bet kokiu metų laiku!

Citrininiai blynai su kefyru ir „chia“ sėklomis

Citrininiai blynai su kefyru ir „chia“ sėklomis 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai):  Nors blynai tikrai nėra dietinis patiekalas, tačiau visai nebūtinai jie turi būti riebūs ir kaloringi. Su minimaliom pastangom blynus galima išsikepti sveikesnius, lengvesnius ir be jokių kompromisų skoniui!

Negana to, kadangi tešlą maišysite su kefyru, praturtinsite organizmą kalciu, vitaminu B12, gyvomis kultūromis ir kitais naudingais elementais. Chia sėklos, beje, čia tiesiog būtinos, nes jų traškėjimas valgant yra nepakartojamas!

Perlinių kruopų košė su žirniais

Perlinių kruopų košė su žirniais 4 asm.

Perlinių kruopų ir žirnių košė pasotins ir sušildys ir paprastą dieną, ir savaitgalį. 

Perlinių kruopų košė su pievagrybiais

Perlinių kruopų košė su pievagrybiais 4 asm.

Aromatingos daržovės ir pievagrybiai kilstelės paprasčiausią perlinių kruopų košę į kitą lygmenį, išbandykite!

Perlinių kruopų košė su cukinijomis ir čiobreliais

Perlinių kruopų košė su cukinijomis ir čiobreliais 2 asm.

Perlinės kruopos – vienos populiariausių kruopų pasaulyje, iš jų pagaminta košė skani, soti, aromatinga. 

Tortas su mėlynių pertepimu „Vanilinė mėlynė“

Tortas su mėlynių pertepimu „Vanilinė mėlynė“ 12 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė kulinarijos studijos „Du mėnuliai“. 

Totoriškas skanėstas „čak čak“

Totoriškas skanėstas „čak čak“ 10 asm.

Siūlome pasigaminti puikaus totoriško skanėsto „čak čak“. Jam pirmiausia turėsite išvirti krūvą mažyčių tešlos „pagalvėlių“, o tada sulipdyti jas į saldų kauburį. Patikėkite, verta įdėto darbo, kurio ne tiek jau ir daug!

Baklažanų „šniceliai“

Baklažanų „šniceliai“ 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Baklažanų „šniceliai“ – tai arčiausia, kas tik gali būti, šalia tikrojo austriško šnicelio! Jei esate valgę tą plonytį mėsos kepsnį, dar spirgantį ištrauktą iš keptuvės ir bebaigiantį kepti lėkštėje, su nežmoniškai traškia plutele ir dar nežmoniškiau sultingu vidumi, tai žinote, apie ką aš čia dabar kalbu. Su bulvių koše ir su gerai įrūgusiais lietuviškais agurkais – svajonių vakarienė.

 

Avokado ir lapinio kopūsto (kale) blynai

Avokado ir lapinio kopūsto (kale) blynai 4 asm.

Sveikuoliški blynai, kurie nustebins žalsva spalva. 

Saldžiųjų bulvių blynai su pekano riešutais

Saldžiųjų bulvių blynai su pekano riešutais 4 asm.

Netradiciniai blynai nustebins ir skoniu, ir tekstūra – būtina išbandyti!

Tradiciniai bulviniai blynai

Tradiciniai bulviniai blynai 2 asm.

Bulviniams blynams gaminti reikėtų rinktis krakmolingas bulves, kurios išskirtų kuo mažiau skysčio. Jei tokių bulvių neturite, bulvių masę galima nusunkti ir taip išvengti per didelio drėgmės kiekio. Taip pat į tešlą galima įdėti miltų, tačiau kuo jų daugiau, tuo blynai būna kietesni.

Lietiniai be gliuteno

Lietiniai be gliuteno 2 asm.

1. Kiaušinius išplakite su cukrumi ar cukraus pudra, supilkite grietinėlę ir lengvai išplakite. Tuomet dalimis dėkite miltus ir plakite. Įpilkite šaukštą aliejaus ir išmaišykite. Jei tešla gaunasi per tiršta, įpilkite šlakelį vandens. 2. Į įkaitintą...
Miltiniai blynai be gliuteno

Miltiniai blynai be gliuteno 4 asm.

Tešlą blynams galima maišyti su pienu, o galima tiesiog su šaltu vandeniu – tuomet jie išeina traškesni.

Saldus blynų tortas

Saldus blynų tortas 6 asm.

Blynams ypatingų produktų nereikia – miltai, pienas, kiaušiniai ir galima kepti. Tačiau, pasitelkus fantaziją ir vieną kitą įdomesnį ingredientą, galima iškepti ne tik įdomesnių blynų, bet ir „sukonstruoti“ visą jų tortą!

Bulviniai piršteliai su špinatais ir garstyčių padažu

Bulviniai piršteliai su špinatais ir garstyčių padažu 4 asm.

Šiuose bulviniuose piršteliuose dera skirtingos tekstūros bei skoniai: piršteliai traškūs išorėje, minkšti ir purūs viduje. Švelnų bulvių saldumą papildo pikantiškas grietinėlės ir garstyčių padažas, o špinatai patiekalui suteikia kiek daugiau spalvų ir naujų skonių.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką