Dabar populiaru

Receptai pagal ingredientą „Alyvuogių aliejus“ 48 puslapis

Aštri žuvis

Aštri žuvis 3 asm.

1. Žuvį nuplaukite, nusausinkite, padalykite į tris gabalėlius ir sudėkite į plokščią lėkštę. 2. Nedideliame indelyje sumaišykite kapotus žalumynus, česnakus, pipirus ir įtrinkite mišiniu žuvų gabalėlius. 3. Aitriąją papriką perpjaukite per pusę,...
Salotos su džiovintais pomidorais

Salotos su džiovintais pomidorais 4 asm.

1. Nulupkite svogūną, supjaustykite kuo plonesniais griežinėliais. Vyšninius pomidorus supjaustykite puselėmis, agurkus – griežinėliais, saulėje džiovintus pomidorus – juostelėmis. 2. Nuplaukite ir nuvarvinkite salotas. 3. Supilkite į dubenį...
Pica su voveraitėmis

Pica su voveraitėmis 4 asm.

1. Pirmiausia paruoškite tešlą: mieles sumaišykite su žiupsneliu cukraus, užpilkite puse puodelio šilto vandens ir palikite pastovėti. 2. Puodelį miltų dubenyje sumaišykite su druska, tada supilkite mielių mišinį, likusius miltus, vandenį ir aliejų...
Rizotu įdarytos paprikos

Rizotu įdarytos paprikos 4 asm.

1. Paprikas nuplaukite, išimkite sėklas, viršūnėles nupjaukite. 2. Svogūną ir česnakus nulupkite, smulkiai sukapokite ir pakepinkite keptuvėje su dviem šaukštais aliejaus. 3. Suberkite ryžius, išmaišykite, supilkite vyną, kai ryžiai jį sugers, į...
Keptos morkos

Keptos morkos 5 asm.

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. 2. Morkas nuplaukite, nulupkite, supjaustykite gabalėliais. 3. Apelsiną nušveiskite šepetėliu, nuplaukite, nulupkite, iš minkštimo išspauskite sultis ir sumaišykite su aliejumi. 4. Nuplautą aitriąją...
Pita

Pita 4 asm.

1. Visus pitai kepti skirtus produktus gerai išmaišykite ir išminkykite, iki tešla taps minkšta ir švelni tarsi šilkinė, ir porai valandų palikite, kad pakiltų. 2. Iš iškilusios tešlos iškočiokite maždaug 15–20 cm skersmens nestorus blynus ir...
Žymės: Duona, Pita
Alyvuogių užkandėlė

Alyvuogių užkandėlė 4 asm.

Nuo alyvuogių nupilkite skystį, jas suberkite į užsukamą indą. Česnakus nulupkite, sukapokite, sumaišykite su nutarkuotomis citrinos žievelėmis ir raudonėliais. Smulkintą aitriąją papriką įmaišykite į česnakų ir raudonėlių mišinį. Sumaišykite jį...
Graikiškos salotos

Graikiškos salotos 2 asm.

1. Pomidorus supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į vidutinio dydžio dubenį. 2. Agurką ir papriką supjaustykite gabalėliais ir berkite ant pomidorų. 3. Svogūną nulupkite, supjaustykite vidutinio storio griežinėliais, dėkite ant daržovių. 4. Š...
Agurkų šaltsriubė

Agurkų šaltsriubė 4 asm.

1. Nuplaukite agurką, supjaustykite arba sutarkuokite šiaudeliais, sudėkite į kiaurasamtį, kad šiek tiek nusivarvėtų. 2. Nuplaukite, nuvarvinkite ir smulkiai sukapokite krapus. 3. Puode sumaišykite jogurtą su pienu arba grietine, pagal skonį pasū...
Pavasarinės salotos

Pavasarinės salotos 2 asm.

1. Nuplaukite salotų ir burokėlių lapelius, sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nusivarvėtų. Nuplaukite agurkus ir ridikėlius, nuvalykite pievagrybius, viską supjaustykite griežinėliais. 2. Paruoškite padažą. Sumaišykite aliejų ir citrinų...
Tuno salotos

Tuno salotos 4 asm.

1. Bulves nuskuskite, supjaustykite kubeliais ir išvirkite pasūdytame vandenyje. 2. Šparagines pupeles atšildykite, perpjaukite į 2–3 dalis ir trumpai apkepkite aliejuje, tada sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai. 3....
Aštrios blauzdelės

Aštrios blauzdelės 4 asm.

1. Blauzdeles nuplaukite, labai gerai nusausinkite ir sumeskite į dubenį. 2. Česnakus sukapokite arba sugrūskite grūstuvu. 3. Iš apelsino ir citrinos išspauskite sultis, sumaišykite su tekila, aliejumi, kmynais, raudonėliais, aitriosios paprikos...
Įdarytos paprikos

Įdarytos paprikos 2 asm.

1. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite, į vidų įdėkite po nedidelį gabalėlį sviesto, tada berkite šiek tiek pipirų ir apšlakstykite citrinų sultimis.  2. Kuskusą išvirkite su česnako skiltelėmis, kaip nurodyta ant pakuotės. 3. Puodelį...
Kepsneliai su šalavijais

Kepsneliai su šalavijais 4 asm.

1. Pirmiausia paruoškite marinatą: česnakus nulupkite, susmulkinkite, sumaišykite su aliejumi, citrinos sultimis, vištienos sultiniu, garstyčiomis, kapotais čiobreliais. 2. Mėsą supjaustykite į keturias dalis, kiek pamuškite, apibarstykite druska...
Pikantiški kiaulienos vėrinukai

Pikantiški kiaulienos vėrinukai 3 asm.

Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite pailgais gabalėliais. Česnako skilteles sukapokite, svogūną supjaustykite griežinėliais, sudėkite į dubenį, pamaigykite ranka ir sumaišykite su alyvuogių aliejumi bei visais prieskoniais. Į dubenį su...
Totoriška veršiena

Totoriška veršiena 4 asm.

1. Citriną gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, tada nutarkuokite žievelę, o iš minkštimo išspauskite sultis. 2. Svogūną nulupkite ir kartu su kaparėliais bei nuluptomis česnakų skiltelėmis labai smulkiai sukapokite. 3. Veršieną...
Makaronų salotos

Makaronų salotos 3 asm.

1. Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, ir atvėsinkite. 2. Špinatus nuplaukite, nusausinkite, storus kotelius nupjaukite, lapus stambiai suplėšykite. 3. Svogūną nulupkite ir susmulkinkite. Saulėje džiovintus pomidorus gerai...
Žuvis su rudaisiais ryžiais

Žuvis su rudaisiais ryžiais 3 asm.

1. Žuvies filė nuplaukite, nusausinkite, suformuokite 3 kepsnelius, pagardinkite šviežiai maltais pipirais, įtrinkite Provanso žolelių mišiniu, apšlakstykite citrinų sultimis, aliejumi, uždenkite maistine plėvele ir bent valandą palaikykite š...
Desertinės salotos

Desertinės salotos 2 asm.

1. Obuolius nulupkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius, supjaustykite norimo dydžio gabalėliais ir apšlakstykite apelsinų sultimis. 2. Visus salotų lapelius nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu, kiek nusausinkite, sudėkite į...
Kiaulpienės su lašišomis ir smidrais

Kiaulpienės su lašišomis ir smidrais 3 asm.

1. Visus salotų lapelius nuplaukite, nusausinkite, pusvalandį palaikykite šaldytuve sandariame inde, didesnius suplėšykite ir išdėliokite į lėkštes. 2. Ant viršaus dėkite lašišų griežinėlių, berkite nuvarvintų alyvuogių. 3. Pomidorus nuplaukite,...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką