Dabar populiaru

Receptai pagal ingredientą „Cinamonų lazdelė“

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Saldus pomidorų džemas

Saldus pomidorų džemas 6 asm.

Jei jau prigaminote gausybę pomidorų patiekalų, gal metas išmėginti ir šį tą egzotiškesnio? Ypač, kad rezultatu džiaugsitės ir tada, kai pomidorų sezonas bus pasibaigęs.

Ryžių apkepas su razinomis

Ryžių apkepas su razinomis 4 asm.

Dažna lietuvių šeima kepa varškės apkepą, ypač savaitgaliais, tačiau šis gardus patiekalas gali būti ruošiamas ir iš ryžių. Tokio skanėsto receptą TV laidoje pademonstravo iš Italijos kilęs virtuvės šefas Gian Luca Demarco.

Baltajame vyne virtos kriaušės

Baltajame vyne virtos kriaušės 4 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Šios baltajame vyne virtos kriaušės, dar šiltos patiektos su kepintais migdolais ir plakta grietinėle/vaniliniais ledais ar kokosų pienu, yra puikus desertas! Žinoma, galite jas išvirtas patiekti ir šalia paukštienos patiekalų, vietoje labiau įprastų keptų obuolių. Viskas, ką jums reikia padaryti, tai sumaišyti ingredientus prikaistuvyje, dėti nuluptas kriaušes ir virti jas, kol, įsmeigus šakutę, bus minkštos.

Silkė su kalėdiniais prieskoniais

Silkė su kalėdiniais prieskoniais 8 asm.

Miško žvėrys: Niekas nesiginčys, kad Kalėdos – tai šildantys aromatingi prieskoniai ir citrusiniai vaisiai. Iš karto imu galvoti apie meduolius, karštą vyną, mandarinus ir... apie silkę! Taigi, šiame recepte silkė derinama būtent su Kalėdų laikotarpiu itin populiariais prieskoniais.

Karštas šokoladas su grietinėle ir aitriąja paprika

Karštas šokoladas su grietinėle ir aitriąja paprika 4 asm.

Kai bus liūdna, kiek sunku „ant širdies“ ar gyvenimas atrodys prėskas, pasiruoškite šio gardėsio, patikėkite, padės!

Rudeninis kuskusas su moliūgu

Rudeninis kuskusas su moliūgu 4 asm.

Strelkabelka.lt: Tegul jūsų negąsdina ilgas šio patiekalo ingredientų sąrašas. Buvo dar ilgesnis, bet jį kiek sutrumpinau. Ir taip, tai yra dar vienas žinomo šefo Yotamo Ottolenghi šedevras iš knygos „Plenty“ (mano kiek adaptuotas), kuris bus gaminamas kiekvieną kartą, kai namie bus moliūgų. Arba žiemą be moliūgo.

Vištiena su ryžiais, prieskoniais ir karamelizuotais svogūnais

Vištiena su ryžiais, prieskoniais ir karamelizuotais svogūnais 6 asm.

Patiekalai viename puode – puikūs, tik supjaustai, pakepini, pamaišai, o tada jau maistas „gaminasi“ pats. O kur dar mėsos derinimas su vadinamaisiais „šiltaisiais“ prieskoniais – cinamonu, gvazdikėliais, kardamonu... Šis patiekalas iš šefo Yotamo Ottolenghi knygos „Jerusalem“ suvienija abu šiuo privalumus, neišsigąskite prieskonių gausos ir išbandykite!

Kalakutienos troškinys su džiovintomis slyvomis ir moliūgais

Kalakutienos troškinys su džiovintomis slyvomis ir moliūgais 4 asm.

Šiame nuostabiame patiekale susitinka 4 geri dalykai: liesa mėsa, aromatingas moliūgas, saldžios džiovintos slyvos ir šildantys prieskoniai. Šis ketvertukas sukuria tokią skonio ir aromato harmoniją, kad jai neįmanoma atsispirti. Kartą pagaminę ir paragavę, gaminsite vėl, vėl ir vėl...

Slyvų čatnis

Slyvų čatnis 4 asm.

Strelkabelka.lt: Kadangi slyvų sezonas jau gerokai įpusėjęs, prašau jums slyvų čatnis. Prieš keletą metų čatnių aš negaminau, jie man buvo visai neįdomūs. Bet šiemet kažkaip užnešė. Ir ant sūrių užnešė paskutiniu metu. O šalia sūrio kažko reikia, ir visai įdomu išbandyti visokius derinius. Šis receptas ir vėl šiek tiek adaptuotas pagal Nigelį Slaterį.

Aromatingas braškių-mangų desertas

Aromatingas braškių-mangų desertas 4 asm.

Šiame deserte uogas ir vaisiaus gabalėlius puikiai suvienija ir papildomo aromato suteikia apelsinų sultys. Išbandykite!

Dalas – indiškas lęšių troškinys su saldžiosiomis bulvėmis

Dalas – indiškas lęšių troškinys su saldžiosiomis bulvėmis 6 asm.

FeedMySister.com: Nuostabus vegetariškas troškinys iš įvairių lęšių. Valgykite jį vieną ar su natūraliu jogurtu. Jei turite, užbarstykite ir šviežių kapotų kalendrų.

Auksinis pienas su ciberžole

Auksinis pienas su ciberžole 1 asm.

Ajurvedinis gėrimas, kuriame gausu antioksidantų ir kurį galima pamažu gurkšnoti visą dieną. Skanus ir šiltas, ir atvėsęs.

Ajurvedinė detoksikuojanti arbata

Ajurvedinė detoksikuojanti arbata 2 asm.

Ši paprastai paruošiama arbata puikiai tinka, kai norisi suaktyvinti medžiagų apykaitą ir virškinimo sistemą. Nedideliais kiekiais gurkšnokite šio gėrimo kad ir visą dieną.

Baracko Obamos išgarsinti Indonezijos kukuliai „bakso“

Baracko Obamos išgarsinti Indonezijos kukuliai „bakso“ 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Indonezijoje itin populiarus patiekalas bakso. Tai – mėsos kukuliai, patiekiami su įvairiais garnyrais ir padažais. Valgyti tinka ir kaip sriubą, ir kaip antrąjį patiekalą. Bakso itin išpopuliarėjo pasaulyje po JAV prezidento Baracko Obamos vizito į Indoneziją 2010 metais. 

Karštas vynas

Karštas vynas 8 asm.

Į prikaistuvį supilkite vyną, sudėkite imbierą, cinamono lazdeles, gvazdikėlius ir apelsino žievelę, supilkite apelsino sultis. Atsargiai pakaitinkite ant lengvos ugnies ir palikite bent 20 min. Suberkite cukrų ir supilkite sirupą. Atsargiai...
Obuolių gėrimas

Obuolių gėrimas 4 asm.

Įkaitinkite obuolių sultis ir sumaišykite su vaniliniu cukrumi, sirupu, citrinų sultimis ir prieskoniais. Palikite kurį laiką pastovėti. Tiekite karštą arba šaltą. Receptas „DANSUKKER“  
Karštas baltasis vynas

Karštas baltasis vynas 7 asm.

Sumaišykite vyną, cukrų, imbiero ir apelsino gabaliukus, cinamono lazdelę ir pavirkite ant mažos ugnies 5 min. Pilkite džiną ir patiekite. Receptas „DANSUKKER“
Pikantiški šonkauliukai

Pikantiški šonkauliukai 4 asm.

Šonkauliukus nuplaukite, nusausinkite, sumeskite į dubenį ir įtrinkite marinatu, paruoštu sumaišius aliejų ir balzaminį actą su kapotais rozmarinais, smulkintais česnakais, kuminais, druska ir pipirais. Dubenį su šonkauliukais uždenkite ir...
Spanguolių želė su maskarponės kremu

Spanguolių želė su maskarponės kremu 6 asm.

Mano patarimai: Apgalvokite kokios spalvos bus desertas (pagal tai galite pasirinkti sultis želei). Pvz jei jūsų vakarėlyje dominuoja auksinė spalva, puikiai tiks raudona, o galbūt kaip tik ryškiai geltona spalva; Desertui pasirinkite grakščias...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką