Dabar populiaru

Receptai pagal ingredientą „Citrinos“

Karališkas mėlynių tortas

Karališkas mėlynių tortas 12 asm.

Šio torto receptu projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pasidalino „Čiop Čiop Tortinės“ komanda.

Špinatais ir mėlynėmis nuspalvintas tortas „Žalioji mėlynė“

Špinatais ir mėlynėmis nuspalvintas tortas „Žalioji mėlynė“ 12 asm.

Tortą „Žalioji Mėlynė“ projektui „100 tortų Lietuvai“ skyrė maisto tinkaraščio kumutesvirtuve.lt autorė Renata Šniolienė.

Avokado ir lapinio kopūsto (kale) blynai

Avokado ir lapinio kopūsto (kale) blynai 4 asm.

Sveikuoliški blynai, kurie nustebins žalsva spalva. 

Cukinijų makaronai su lašiša

Cukinijų makaronai su lašiša 1 asm.

Norintiems išbandyti paleo mitybos režimą ar paįvairinti jau besilaikomą paleo dietą verta pasigaminti cukinijų makaronų su lašiša.

 

Naminiai ir tikrai žuviški žuvies piršteliai

Naminiai ir tikrai žuviški žuvies piršteliai 4 asm.

Žuvies piršteliai – nuostabus produktas. Ypač jei namuose kažką reikia įkalbėti valgyti daugiau žuvies. Žinoma, jei juose žuvies daugiau nei kitų priedų.

Pikantiškas „Napoleono tortas su žuvimi“

Pikantiškas „Napoleono tortas su žuvimi“ 10 asm.

Šį pikantišką torto receptą iš savo pirmosios kulinarinės knygos „Lietuviška virtuvė: atrasti iš naujo“ pristato maisto tinklaraščio skanusgyvenimas.com autorė Ilona Juciūtė-Čibirkienė. 

Morkų keksiukai be gliuteno ir pieno produktų

Morkų keksiukai be gliuteno ir pieno produktų 2 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): kalbant apie begliutenius produktus puiku tai, kad jie yra ne tik sveikesni, bet ir puikaus skonio. Iškepiau šių morkų keksiukų, kad tą pademonstruočiau. Jiems naudojami miltai, kuriuos sudaro lygiomis dalimis imti kokosų, baltųjų ryžių ir kukurūzų miltai. Galite tiesiog sumaišyti kiekvienų po puodelį ir laikyti uždarame inde, o tada visada turėsite paruoštą begliutenį mišinį. 

Keptas kalakutas su citrusiniais vaisiais ir žolelėmis

Keptas kalakutas su citrusiniais vaisiais ir žolelėmis 16 asm.

Kalakutą rekomenduojama rinktis pagal tai, kiek valgytojų sės prie stalo. Visada geriau rinktis didesnį, nes iš kepto kalakuto likučių vėliau galima pagaminti puikių užkandžių.

Auksiniai karosai (dorados) druskoje

Auksiniai karosai (dorados) druskoje 3 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Dorada yra jūrinis karosas, pakrikštytas ispanišku aukso vardu „dorado“ – dėl tarp žuvies akių esančios auksinės juostelės. Dar romėnų laikais dorada buvo auginama ir dirbtiniu būdu, veisiant jas baseinuose ar prūduose su jūros vandeniu. Apie 1982-uosius metus Europoje dorados vėl pradėtos auginti dirbtiniu būdu, o sugriuvus sovietinei blogio imperijai, ši žuvis tapo dažna viešnia ir ant lietuvių stalo.

Paprastasis aguonų keksas

Paprastasis aguonų keksas 6 asm.

Strelkabelka.lt: Man atrodo, šis keksas su aguonomis ir apelsinais labai tinkamas prieššventiniam laikotarpiui – paprastas ir greitai pagaminamas. Šventėms gal būtų per paprastas kepinys, bet pagauti švenčių nuotaiką – pats tas. O šis receptas imtas iš naujos Nigelio Slaterio knygos „The Christmas Chronicles“.

Kalėdinis kalakutas, brandintas peletrūnų sūryme

Kalėdinis kalakutas, brandintas peletrūnų sūryme 10 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Gaminant kalakutą šiuo būdu, jums reikės 6 valandas jį mirkyti specialiai paruoštame sūryme. Todėl pasirūpinkite indu, į kurį tilps ir paukštis milžinas, ir dar 8 litrai skysčio!

Apelsinų uogienė

Apelsinų uogienė 6 asm.

Gardi, kvepianti uogienė, kurios bus smagu atsidaryti žiemą, kai už lango pilka ir vėsu. Be to, stiklainėlis šio skanėsto gali tapti ir puikia dovana.

Šventinis džiovintų vaisių pyragas

Šventinis džiovintų vaisių pyragas 10 asm.

Gaminant džiovintą vaisių pyragą, kurį vėliau reikės kelias savaites brandinti, svarbiausia neskubėti ir paruoštą tešlą maišyti tol, kol ji taps puri ir šviesi. Taip pat svarbu atidžiai ir neskubant, po vieną, įmušti kiaušinius bei įtarkuoti apelsino ar citrinos žievelės.

Burokėlių kisielius

Burokėlių kisielius 4 asm.

Kisieliai paprastai verdami iš uogų ar vaisių, tad šis, su burokėliais, gali nustebinti. Išbandykite ir nutarsite, kaip jis jums patinka!

Karamelizuotas keptas kumpis

Karamelizuotas keptas kumpis 8 asm.

Karamelizuotas keptas kumpis ruošiamas netrumpai, tačiau rezultatas nudžiugina visus, tai puikus rimtasis patiekalas bet kuriai šventei ar savaitgalio pietums. 

Orkaitėje keptas „išplotas“ viščiukas su bulvėmis

Orkaitėje keptas „išplotas“ viščiukas su bulvėmis 4 asm.

Šįkart jums siūlome vištienos patiekalą, kuris labai įdomus savo... forma. Tačiau su ta neįprasta forma susijęs skoniu... O jei trumpai tariant – puikaus vištienos patiekalo receptas, išbandykite!

Brandintas vaisinis pyragas Kalėdoms

Brandintas vaisinis pyragas Kalėdoms 10 asm.

Pyragas, kurio receptą siūlome, turi subęsti ir tai užtruks ne mažiau, kaip 4 savaites. Pagalvokit, ar ne puiku: be karštligiškos skubos iškepate pyragą jau šį savaitgalį, švelniai jį kelias savaites paglobojate, o per šventes belieka mėgautis puikiu skoniu, aromatu ir svečių žeriamais komplimentais.

Tešloje kepta lašiša

Tešloje kepta lašiša 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Terminu en croûte (tariama „en krūt“) prancūzai vadina viską, kas yra suvyniota į tešlą ir kepama orkaitėje. Kitais žodžiais tariant – pyragai su įdarais. Dažniausiai taip kepama lašiša, o šis receptas – iš Airijos pubų. Patiekalas pagaminamas greitai ir yra nesudėtingas bei neapsunkinantis skrandžio.

 

Puikus grietinėlės pyragas iš 6 ingredientų

Puikus grietinėlės pyragas iš 6 ingredientų 10 asm.

Miško žvėrys: Šį desertą – nuo pirmojo žingsnio, kai sumečiau sausainius į smulkintuvą, iki tol, kol paruoštą pyragą traukiau iš orkaitės – pagaminau per 20 minučių. O svarbiausia – jis skanus, gaivus, švelnus ir tikrai primena tradicinius grietinėlės sūrio pyragus, kuriems abejingų dar nesu sutikusi. 6 ingredientai, 20 minučių darbo, 12 valandų laukimo – ir turite puikiausią desertą!

Glazūruota lašiša

Glazūruota lašiša 4 asm.

Glazūruota lašiša – puikus pasirinkimas, nes šitaip iškepta žuvis turės traškią plutelę, o vidus bus minkštas, gardus. Be to, šio patiekalo ruošimas neatims daug laiko.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką