Dabar populiaru

Receptai pagal ingredientą „Citrinos“

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Keptas moliūgas su lęšiais

Keptas moliūgas su lęšiais 4 asm.

Strelkabelka.ltKeptas moliūgas jau kaip ir kiek pabodęs reikalas, bet Strelka sako, kad tokių receptų visada gerai turėti po ranka. Šis receptas (su lengvais pakeitimais) yra iš naujosios šefo Yotamo Ottolenghi knygos „Simple“.

Obuolių tartas su abrikosų džemu

Obuolių tartas su abrikosų džemu 8 asm.

1. Tartos kepimo formą šiek tiek apibarstę miltais išklokite bemiele sluoksniuota tešla. Tešlą skardoje subadykite šakute ir trumpam padėkite į šalį. 2. Įkaitinkite keptuvę ir į ją įpilkite 2 valgomuosius šaukštus vandens, sudėkite sviestą bei...
Slyvų pyragas su morengine karūna

Slyvų pyragas su morengine karūna 8 asm.

Šio pasakiško pyrago receptu, kuriam prireiks šviežių slyvų, vienoje savo knygų dalijasi žymus šefas Yotamas Ottolenghi.

Olandiški sviestiniai sausainiai prie kavos

Olandiški sviestiniai sausainiai prie kavos 6 asm.

Virginija Pupeikytė-Dzhumerova (Tekstoranas): Šie sausainiukai labai geri tada, kai norisi ko nors skanaus ir greitai paruošiamo. Kai netingiu, suminkau namie tešlinę „dešrą“ ir laikau ją šaldiklyje. Užsimaniusi užkąsti atpjaunu kelis gabaliukus tešlos ir greitai išsikepu.

Citrininis varškės tortas su citrinų putėsiais

Citrininis varškės tortas su citrinų putėsiais 10 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Varškės (arba sūrio, angl. cheesecake) tortai visais laikais buvo ir bus švenčių klasika, tobulieji kepiniai, kurie visiems visada pavyksta, juos mėgsta maži ir dideli. Kepant varškės pyragus kaskart galima išgauti vis kitokius skonius, jei pabodęs klasikinis variantas. Skaniausias šis kepinys rytojaus dieną, kai visi skoniai susimaišo, o pastovėjęs šaldytuve jis įgauna pjaustymui tinkamą konsistenciją.

Šventinis varškės pyragas su razinomis ir cukatomis

Šventinis varškės pyragas su razinomis ir cukatomis 10 asm.

Renata Ničajienė (tinklaraštis sezoninėvirtuvė.lt):  Šis varškės pyragas labai skanus ir sotus, kiek primenantis prabangų varškės apkepą. Jis, kaip ir visi varškės kepiniai, labai tinka artėjančioms Velykoms. Jei turite galimybę, pyragą gaminkite iš riebios ir sausos kaimiškos varškės. Pyragui daugiau skonio suteiks apelsinų žievelių cukatos ir rome brandintos razinos, taip pat nostalgija dvelkiantis trafaretinis papuošimas, panaudojant seną močiutės nertą servetėlę.

Saulėgrąžų užtepėle

Saulėgrąžų užtepėle 4 asm.

Uždengę maistine plėvele, šią užtepėlę galite laikyti šaldytuve 2–3 dienas.

Arbūzų želė

Arbūzų želė 6 asm.

Arbūzus mėgsta ir maži, ir dideli, pateikite juos kiek neįprastu – želė – formatu!

Arbūzų ir braškių uogienė

Arbūzų ir braškių uogienė 4 asm.

Netikėtas derinys, kurį būtina išbandyti pasipylus laukiamiausioms vasaros uogoms ir gaivumu apdovanojantiems arbūzams.

 

Gaivi arbūzų šaltsriubė su mėlynėmis

Gaivi arbūzų šaltsriubė su mėlynėmis 4 asm.

Ši sriuba ir atgaivins karštą dieną, ir apdovanos nuostabiu skoniu.

Rozmarino ir citrinos marinatas

Rozmarino ir citrinos marinatas 2 asm.

Šis marinatas labiausiai tinka vištienai arba avienai.

Pasakiškas biskvitinis pyragas su braškėmis

Pasakiškas biskvitinis pyragas su braškėmis 8 asm.

Šią pasaką bent kartą per vasarą, vis dar siaučiant šviežių braškių karštinei, būtina susikurt. Lengvas puikaus skonio desertas nereikalauja jokio brandinimo šaldytuve – sukonstruojate visas sudėtines dalis ir iškart mėgaujatės!

Naminis agurkų limonadas su citrina

Naminis agurkų limonadas su citrina 2 asm.

Vos keli ingredientai, porą minučių ir stiklinėse rasos puikus naminis gėrimas. Jei bazilikų dėl kokių nors priežasčių nemėgstate, pabandykite juos pakeisti tokiais lietuviškais krapais.

 

Citrininė vištiena su čiobreliais

Citrininė vištiena su čiobreliais 5 asm.

Paprastu vištienos receptu dalinasi populiari tinklaraštininkė Kristina Pišniukaitė. 

 

Briedžiukai su šparagais ir ryžiais

Briedžiukai su šparagais ir ryžiais 4 asm.

Miško žvėrysNeabejotinais pavasario favoritais visada tampa briedžiukai ir šparagai, kurie labai gražiai draugauja šiame patiekale. 

Ant grotelių keptas aštuonkojis

Ant grotelių keptas aštuonkojis 4 asm.

Šio patiekalo gaminimas pareikalaus šiek tiek darbo ir laiko, tačiau jei viskas pavyks, mėgausitės gurmanišku skanėstu!

 

Ant grotelių keptas upėtakis su petražolėmis ir citrina

Ant grotelių keptas upėtakis su petražolėmis ir citrina 1 asm.

Greitai pagaminamas, lengvas, tobulo skonio žuvies patiekalas. 

Tortas „Medutis“

Tortas „Medutis“ 12 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė Viktorija Jurkienė, kuri sako esanti lengvai pakvaišusi dėl saldžių kepinių – mėgsta juos kepti ir jais lepinti namiškius, kaimynus ir bendradarbius.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką