Dabar populiaru
15min be reklamos

Receptai pagal ingredientą „Gvazdikėliai“

Purus maltos avienos apkepas su daržovėmis

Purus maltos avienos apkepas su daržovėmis 6 asm.

Šį apkepą skanu valgyti ir šiltą, ir šaltą (pavyzdžiui, ruošiant sočius sumuštinius). Patiekalo receptu savo knygoje dalinasi žinomas šefas Yotamas Ottolenghi.

Pikantiški persimonų keksiukai

Pikantiški persimonų keksiukai 6 asm.

Gerai sunokę persimonai šiems keksiukams suteiks ir malonaus saldumo, ir drėgmės.

 

Pikantiškas pomidorų džemas žiemai

Pikantiškas pomidorų džemas žiemai 6 asm.

Pomidorus žiemai galima ne tik raugti, marinuoti, ruošti su jais mišraines, bet ir virti pikantišką džemą. 

 

Prieskonių prisodrintas vištienos troškinys su džiovintais abrikosais

Prieskonių prisodrintas vištienos troškinys su džiovintais abrikosais 4 asm.

Kai už lango apniukę, o dabar dar dažniausiai ir lyja, sušildantis, prieskoniais gausiai pagardintas troškinys su salsvais abrikosų gabaliukais – tai, ko reikia. Galite pasigaminti ir daugiau – liks kitai dienai ir bus lygiai taip pat skanu!

Obuolių pyrago skonio kokteilis su jogurtu

Obuolių pyrago skonio kokteilis su jogurtu 1 asm.

Sudėkite visus ingredientus į elektrinį plaktuvą (blenderį) ir suplakite.  
Mielinės bandelės su lašinukais

Mielinės bandelės su lašinukais 6 asm.

Verta tokių bandelių išsikepti savaitgalį, o gal prieš kokią kelionę (pavyzdžiui, dviračiais), labai skaniai jas suvalgysite gryname ore.

Žolelėmis ir česnakais pagardintas ėriukas prancūziškai

Žolelėmis ir česnakais pagardintas ėriukas prancūziškai 6 asm.

Prancūzai turi ypatingą Velykų receptą, kurį ruošia su ėriuko kojomis – „le gigot d‘agneau Pascal“. Nors pavadinimas gali atrodyti sudėtingas, receptas gana paprastas. Mėsa pagardinama česnakais ir žolelėmis, kurios kartu su sviestu įtrinamos į mėsą. Šiuo receptu dalinasi virtuvės šefas Gian Luca Demarco.

MInkšti, burnoje tirpstantys imbieriniai keksiukai

MInkšti, burnoje tirpstantys imbieriniai keksiukai 6 asm.

Jei meduolių jau prisivalgėte, būtinai išbandykite minkštus, drėgnus, švelniai saldžius ir itin kvapnius keksiukus, kurių receptą ir siūlome.

Avižinių dribsnių kvadratėliai su datulėmis

Avižinių dribsnių kvadratėliai su datulėmis 4 asm.

Jei norite bent jau kuriam laikui norite išspręsti pusryčių dilemą, siūlome išsikepti puikių avižinių kvadratėlių – užteks visai savaitei, o energijos kibti į darbus porą tokių suvalgius nepritrūks.

Pasakiškai skanus sūrio pyragas su figomis ir apelsinais

Pasakiškai skanus sūrio pyragas su figomis ir apelsinais 10 asm.

Sūrio pyragas – karališkas skanėstas, tinkamas patiekti ir per šventes, ir gražaus savaitgalio proga. Jei nė karto jo neruošėte, tikrai neverta baimintis – šiek tiek pastangų prireiks, tačiau išties nieko pernelyg sudėtingo. Siūlome kepto sūrio pyrago receptą, kuris nustebins puikiai įsikomponuojančiu figų sluoksniu ir pasakišku kreminiu viršumi.

Pyragas su šildančiais prieskoniais ir apelsinų marmeladu

Pyragas su šildančiais prieskoniais ir apelsinų marmeladu 6 asm.

Apelsinų parduotuvėse galima rasti visus metus, tačiau ir paruošto apelsinų džemo nusipirkit lengva. Jei pagriebėte stiklainėlį ir pabodo džemą tik tepti ant skrebučių, išbandykite minkšto ir kvapnaus pyrago receptą!

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Minkštas ir drėgnas medaus pyragas

Minkštas ir drėgnas medaus pyragas 10 asm.

Šis pyragas nepareikalaus didelės meistrystės, tik nemažai ingredientų, taip pat ir medaus, tačiau nors kartą išsikepkite ir suprasite, koks turi būti tikras medaus pyragas!

Aronijų ir kriaušių pagardas

Aronijų ir kriaušių pagardas 4 asm.

Siūlome iš aronijų ir kriaušių išsivirti pikantiško pagardo, kurio skanausite ir su sūriu, ir su mėsa, ir su kuo tik sugalvosite.

Aromatingas figų tortas su kava ir riešutais

Aromatingas figų tortas su kava ir riešutais 12 asm.

Šį gardumyną projekto „100 tortų Lietuvia“ proga pristatė kepyklėlių „Vanilinis dangus“ steigėjai. 

 

Klasikiniai meduoliai, tinkantys eglutei puošti

Klasikiniai meduoliai, tinkantys eglutei puošti 6 asm.

Šiuos meduolius verta kepti kiek storesnius ir svarbu neperkepti. Tuomet jų išorė bus traški, o vidus kiek minkštas. Šie meduoliai gerai išlaiko formą, yra tvirti, tad tinkami puošti eglutę ar vainiką, o jų rinkinys gali tapti gera dovana. Pastovėję kelias dienas šie meduoliai darosi dar skanesni.

Trapūs imbieriniai meduoliai

Trapūs imbieriniai meduoliai 6 asm.

Šių meduolių tešla bus gana kieta, tad nebijokite jos iškočioti plonai ir išsikepti lengvučių meduolių su ryškiomis prieskonių natomis.

 

Medaus tortas „Mėtų aromate ir gintarų blizgėjime“

Medaus tortas „Mėtų aromate ir gintarų blizgėjime“ 12 asm.

Šio torto receptą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė fotokulinarė, tinklaraščio „Kartą virtuvėje“ autorė Loreta Pikšrytė-Jankauskienė.

 

Mėsos apkepas su bulgur kruopomis

Mėsos apkepas su bulgur kruopomis 6 asm.

Gardaus, skaniai kvepiančio apkepo recepto autorius – žinomas šefas Yotamas Ottolenghi. Išsikepkite ir skanaukite!

 

Grietinėlės sūrio pyragas su karamele ir obuoliais

Grietinėlės sūrio pyragas su karamele ir obuoliais 8 asm.

Miško žvėrys: Galvoje vis kirbėjo noras įprastus grietinėlės sūrio pyragus kiek paįvairinti. O jei, prapjovę pyragą, bičiuliai jame netikėtai rastų gardų ir gaivų įdarą? Ši mintis užkabino, ir po keleto eksperimentų atradau šį pyragą – dailų, kvapnų, itin jaukų.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką