Dabar populiaru

Receptai pagal ingredientą „Kajeno pipirai“

Vištienos šniceliai su traškia sėklų plutele

Vištienos šniceliai su traškia sėklų plutele 6 asm.

Atrodytų, klasikos net nereikia tobulinti, tačiau seniems geriems patiekalams kartais galima suteikti papildomų akcentų. Tokiu akcentu šiame žinomo šefo Yotamo Ottolenghi interpretuotame vištienos patiekale tapo traškus įvairiausių sėklų apvalkas. Iškepkite ir įsitikinsite, kaip jis tinka plonyčiams, tačiau sultingiems vištienos gabaliukams.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Pikantiška lęšių sriuba su kokosų pienu

Pikantiška lęšių sriuba su kokosų pienu 6 asm.

Darganotos dienos vakarienei išsivirkite vegetariškos lęšių sriubos, pagardintos kokosų pienu.

 

Citrininis krapų padažas

Citrininis krapų padažas 6 asm.

Šis padažas itin tinka keptai žuvai paskaninti.

 

Ant grilio keptos saldžiosios bulvės

Ant grilio keptos saldžiosios bulvės 2 asm.

1. Įkaitinkite kepsninę iki aukštos temperatūros. 2. Bulvių gabalėlius sudėkite į platų dubenį, apšlakstykite alyvuogių aliejumi bei pabarstykite visais prieskoniais. Išmaišykite, kad prieskoniai pasiskirstytų kuo tolygiau. 3. Saldžiąsias bulves dė...
Lengvas daržovių kuskusas

Lengvas daržovių kuskusas 8 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Aš su malonumu gaminu tiesiog daržovių kuskusą, o jei jums labai reikia mėsos, šį troškinį galima labai greitai paversti daržovių ir vištienos patiekalu. Tik tokiu atveju patarčiau rinktis vištieną su kaulu ir oda.

Vištienos gabaliukus labai gerai apkepkite puode įkaitintame aliejuje, išimkite, atidėkite į šalį, o tada jau kaitinkite pomidorų pastą, prieskonius ir sekite tolesnę recepto eigą. Tik truputį sumažinkite daržovių kiekį, nes šis patiekalas net ir ruošiamas be mėsos pamaitins pusę giminės. O štai prieskonių kiekį išlaikykite tokį pat!

Moliūgų ir bulvių blynai

Moliūgų ir bulvių blynai 4 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Labai mėgstu paprastus bulvinius blynus, bet taip pat mėgstu įvairovę. Šįkart bulves sumaišiau su moliūgais ir nepasigailėjau. Saldžiai aromatingi, sotūs ir gardūs blynai praskaidrins net ir labiausiai darganotą žiemos vakarą – ne tik savo skoniu, bet ir saulėta spalva.

Kalakutienos maltinukai su cukinija

Kalakutienos maltinukai su cukinija 4 asm.

Puikus receptas iš žymaus Izraelyje gimusio, tačiau šiuo metu Londone gyvenančio šefo Yotamo Ottolenghi knygos „Jeruzalė“. Šių maltinukų paslaptis – mėsą „palengvinanti“ gaivi cukinija bei daug prieskonių ir žalumynų.

Koftos kebabai su jogurtiniu padažu

Koftos kebabai su jogurtiniu padažu 8 asm.

Patiekalas, dvelkiantis Artimiausiai Rytais, patiekiamas su gaiviu (galima ruošti ir aštrų) jogurtiniu padažu. Naudokite avieną ar jautieną, o galima maišyti perpus. Puikiai tinka vėlyvoms vakarienėms ar vakarėliams lauke. 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką