Per Kalėdas skaitykite kartu. Prenumeratai -50%
Išbandyti

Makaronai su padažu - visi receptai

Makaronai su kreminiu moliūgų padažu

Makaronai su kreminiu moliūgų padažu 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Nežinau, kokia jūsų patirtis su padažais itališkiems makaronams, tačiau aš, turiu prisipažinti, daug fantazijos neturiu: dažniausiai gaminu arba Bolonijos padažą, arba makaronus patiekiu su šviežiais vyšniniais pomidorais ir gražgarstėmis, arba tiesiog juos pašlakstau geru alyvuogių aliejumi su česnaku. Nuo šiol mano įprastas makaronų padažų repertuaras tikrai turės dar vieną garbingą poziciją – tirštą moliūgų padažą. Jau vien todėl, kad, skirtingai nuo daugelio kitų padažų, šiame dominuoja ne grietinėlė, o auksaspalviai moliūgai.

Šiam patiekalui pagardinti kuo puikiausiai tiks paskrudinto kumpio gabalėliai ir šviežutėlė mocarela.

Makaronai su aromatingu, prieskoniais praturtintu sviesto padažu

Makaronai su aromatingu, prieskoniais praturtintu sviesto padažu 4 asm.

Išbandykite ir patys nustebsite, kaip skanu. Ir nebijokite didelio sviesto kiekio, jo čia tikrai reikia!

Makaronai su nduja dešros ir lapinių kopūstų padažu

Makaronai su nduja dešros ir lapinių kopūstų padažu 4 asm.

Jei domitės sveikos mitybos principais ir net jų laikotės, apie lapinius kopūstus (kale) jums nereikia pasakoti. Tačiau apie itališką pikantišką dešrą (kartais vadinamą ir mėsos kremu) ndują galėjote girdėti tik probėgšmais. Laimė, įsigyti Lietuvoje jos jau nesunku, tačiau ką su ja veikti, žino ne visi. Taigi, siūlome receptą, kuriame puikiai dera makaronai, lapiniai kopūstai ir pikantiškoji dešra iš Italijos.

Sicilietiški makaronai su baklažanais ir rikotos sūriu

Sicilietiški makaronai su baklažanais ir rikotos sūriu 4 asm.

Paprastai pagaminamas ir labai skanus patiekalas patiks mėgstantiems itališką virtuvę. Jo receptu pasidalino restorano „Graal Club Wine Bar“ Palerme virtuvės šefas Domenico Basile.