Dabar populiaru

Receptai pagal ingredientą „Krevetės“

Kiniški virtiniai su vištienos ir krevečių įdaru

Kiniški virtiniai su vištienos ir krevečių įdaru 4 asm.

Kviečiame išbandyti kiniškus virtinius „jiaozi“, itin įmantrių ingredientų jiems neprireiks, o egzotikos dvelksmas ant stalo garantuotas.

Menkės ir krevečių kotletukai su jogurto padažu

Menkės ir krevečių kotletukai su jogurto padažu 4 asm.

Šie elegantiški ir labai skanūs kotletukai, kurių receptu dalinasi virtuvės šefas Gian Luca Demarco, patiks visiems jūros gėrybių gerbėjams!

Ant grotelių keptos saldžiarūgštės krevetės

Ant grotelių keptos saldžiarūgštės krevetės 4 asm.

Elegantiškas užkandis, kuris įtiks ne tik paprastos vakarienės dalyviams, bet ir iškilmingesnės progos svečiams. 

 

Menkės ir lašišos šaltiena iš Aliaskos

Menkės ir lašišos šaltiena iš Aliaskos 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): TV ekspedicijoje „Į Šiaurę“ sugalvojau, kad vėluojantį pavasarį šaltoje Aliaskoje būtų įdomu pagaminti žuvies šaltieną. Iš pradžių maniau darysiąs ją iš lašišos ir menkės, bet po ranka pasipainiojo krabas. Įdėjau jį į nuovirą ir, regis, tai suteikė šaltienai itin gero subtilaus skonio. Galvoju Lietuvoje dar pabandyti vietoje krabo panaudoti vėžius, kai juos bus galima gaudyti. Turėtų būti panašus skonis.

Lietuvoje parduotuvėse gan lengvai susiradau visus norimus ingredientus ir pagaminau žuvies šaltienos namiškiams. Beje, jei nenorite šaltienos – nedėkite želatinos. Tada vaišinsitės stipraus sultinio žuviene.

Soti ir kvapni žuvienė

Soti ir kvapni žuvienė 10 asm.

Miško žvėrysKartais tikrai norisi šiltos tirštos garuojančios sriubos dubenėlio. O šįkart įprastą žuvienę pagardinome įvairiausiomis jūros gėrybėmis, pridėjome lydyto sūrelio – ir rezultatas pranoko visus lūkesčius.

 

Japoniška moliuskų sriuba

Japoniška moliuskų sriuba 6 asm.

Šis receptas – iš knygos „Prie stalo su rašytoju. Patiekalai, įkvėpti mėgstamų knygų“. Jos autorės Giedrė Barauskienė ir Rasa Derenčienė siūlo pasigaminti patiekalų, kuriais herojai mėgaujasi žinomuose literatūros kūriniuose. Šią sriubą įkvėpė Kobo Abe romanas „Moteris smėlynuose“.

Krevetės su mango padažu

Krevetės su mango padažu 4 asm.

1. Išdarinėkite krevetes – labai svarbu išpjauti juodus siūlus iš krevetės nugaros ir priekio. Nuplaukite ir gerai nusausinkite. Užtarkuokite 1 žaliosios citrinos žievelę, užberkite druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų. 2. Į elektrinį trintuvą (...
Krevetės su medumi ir sezamais

Krevetės su medumi ir sezamais 4 asm.

Jeigu dievinate jūros gėrybes, jums turėtų patikti šis lengvas ir sveikas patiekalas, kurį pasigaminsite vos per 15 minučių.

Krevetės su pomidorų padažu

Krevetės su pomidorų padažu 2 asm.

Užkandis, kuris tikrai nustebins ir namiškius, ir svečius. 

Kaspinėliai su krevetėmis ir cukinijomis

Kaspinėliai su krevetėmis ir cukinijomis 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Šalta pasta dažniausiai gaminama naudojant trumpus, – „vaikiškus“ formatus. Kodėl vaikiškus? Todėl, kad primena „Lego“ kaladėles, ir norisi žaisti. Populiariausias ir Lietuvoje nesunkiai randamas formatas – kaspinėliai arba drugeliai (farfalle). Galima aptikti ir „ditalini“ – pirštelius. Arba „fusilli“ – sraigtus. Arba „mezze maniche“ (trumpos rankovės). Šaltai pastai tinka ir įvairių dydžių „penne“ (pieštukai).

Kuskusas su krevetėmis

Kuskusas su krevetėmis 4 asm.

Sotus, tačiau lengvas patiekalas, puikiai tinkantis ir pietums, ir vakarienei.

Kiniškos krevetės su imbieru ir žirniais

Kiniškos krevetės su imbieru ir žirniais 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Skonio įvairovės ir šviežumo iš kinų virtuvės neatimsi. Maistas patiekiamas ką tik pagamintas ir dažniausiai termiškai apdorojamas itin trumpai, tačiau aukštoje temperatūroje. Šviežumą apibūdinti gali ir šis pavyzdys – Šanchajaus patiekalas „girtos krevetės“. Prieš valgytoją statomas uždengtas dubuo su alkoholiu kvepiančiu skysčiu. Jį atidengus, skystyje esančios krevetės staiga atgyja ir pradeda duotis po visą akvatoriją – belieka ją pasigauti su lazdelėmis, išsilukštenti ir suvalgyti. Ko gero, šviežiausios krevetės, kokių teko valgyti. Tačiau šis receptas žymiai paprastesnis. 

Azijietiškos ryžių makaronų salotos

Azijietiškos ryžių makaronų salotos 2 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchen Julie): Sočios, sveikos ir lengvai paruošiamos. Ar gali būti geriau? Patariu tokias salotas pasigaminti pietums, kai kūnas turi daugiau energijos ir yra pasiruošęs suvirškinti kalną šviežių daržovių.

 

Jūros gėrybių sriuba su kokosų pienu

Jūros gėrybių sriuba su kokosų pienu 6 asm.

Ši sriuba ypač patiks kokosų ir jūros gėrybių gerbėjams. Jei esate alergiškas jūros gėrybėms, jas drąsiai galima keisti mėgstama paukštiena.

Rizotas su jūros gėrybėmis

Rizotas su jūros gėrybėmis 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Rizotas – šiaurės Italijos patiekalas. Ten žmonės niekur neskuba, viską daro lėtai ir kruopščiai. Jeigu norite, kad jūsų ryžiai taptų rizoto, o ne ryžių koše, teks panaudoti slaptą ingredientą – kantrybę. Teks pilti sultinį, maišyti, vėl pilti sultinį ir vėl maišyti. Kiek minučių? Priklausys nuo viryklės, nuo puodo, nuo ryžių, bet tikras rizotas reikalauja 20 minučių intensyvios kulinarinės veiklos.

Karibietiški krevečių sklindžiai

Karibietiški krevečių sklindžiai 4 asm.

Vytaras Radzevičius: Sklindžių, paplotėlių, blynų, krepų ir visokių panašių patiekalų rasite visame pasaulyje. Ne išimtis ir Karibų regionas, kur dominuoja kreolų virtuvė. O pagal jums pristatomą receptą kepami sklindžiai populiarūs Antilų salose.

Kepsninėje keptų krevečių vėrinukai  su avokadų pagardu

Kepsninėje keptų krevečių vėrinukai su avokadų pagardu 4 asm.

Nuplaukite vyšninius pomidorus. Svogūnų laiškus nuvalykite, nuplaukite ir supjaustykite 3 cm ilgio gabalėliais. Apdorokite karališkąsias krevetes: pašalinkite jų galvas ir kiautus iki uodegos. Nugarėles įpjaukite ir pašalinkite tamsią giją. Tada...
Moliūgų širdelės su gruzdintomis krevetėmis

Moliūgų širdelės su gruzdintomis krevetėmis 2 asm.

Atriekite dvi vienodo storio moliūgo riekes. Pagardinkite jas pipirais, smulkintais rozmarinais, pagal skonį pasūdykite, apšlakstykite aliejumi ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje, kol suminkštės. Pilkite į keptuvę aliejų, įdėkite sviestą. Kai...
Saldžiaaštrės krevečių salotos

Saldžiaaštrės krevečių salotos 6 asm.

Krevetės išvirkite, nuvalykite. Salotas supjaustykite, sumaišykite su pesto padažu ir šlakeliu aliejaus. Avokadą supjaustykite riekelėmis ir kartu su pomidorais dėkite ant salotų lapų. Krevetes trumpai pakepinkite su medumi, paprika, čili, sudė...
Žuvų ir tigrinių krevečių iešmeliai

Žuvų ir tigrinių krevečių iešmeliai 1 asm.

Šviežiomis žolelėmis marinuokite visus žuvies gabalėlius ir tigrines krevetes. Kai jos pasimarinuos, verkite ant iešmelio ir kepkite orkaitėje 180 °C temperatūroje 10–15 min. Prie žuvies ir krevečių paruoškite salotas iš šviežių daržovių: sultenių...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką