Dabar populiaru

Receptai pagal ingredientą „Salierai“ 3 puslapis

Veršienos troškinys „Osso buco“

Veršienos troškinys „Osso buco“ 4 asm.

Morkas, svogūnus, česnakus ir salierų stebus smulkiai supjaustykite, pakepkite aliejaus ir sviesto mišinyje, išimkite ir sudėkite į troškintuvą. Kulninės gabaliukus apvoliokite miltuose ir apkepkite toje pačioje keptuvėje, kol pagels. Išimkite ir...
Salierų sriuba

Salierų sriuba 6 asm.

Supjaustykite gabalėliais kopūstą, saliero šaknį, susmulkinkite paprikas, svogūnus (vieną pasilikite), saliero lapus. Morkas sutarkuokite. Visas daržoves ir prieskonius užliekite 3 litrais vandens ir virkite 30 minučių. Likusį svogūną...
Jautienos išpjova su kavoje brandintomis bulvėmis

Jautienos išpjova su kavoje brandintomis bulvėmis 2 asm.

Druską sumaišykite su kiaušinio baltymais ir aplipdykite salierą, kurį 1,5 val. kepkite 140 °C orkaitėje.    Bulves supjaustykite kubeliais ir virkite kava paskanintame vandenyje (0,5 l vandens ir 30 ml kavos). Obuolį nulupkite, perpjaukite...
Sultinys su makaronais ir jautiena

Sultinys su makaronais ir jautiena 5 asm.

Į didelį puodą sudėkite jautieną, per pusę perpjautą svogūną, į tris dalis padalytą morką, griežinėliais pjaustytus salierus. Virkite apie valandą. Tada daržoves išimkite, sultinį perkoškite, mėsą supjaustykite ir padėkite šiltai. Sultinį...
Jautienos suktinukai

Jautienos suktinukai 4 asm.

Šie gardūs suktinukai puikiai tiks ir jaukiems šeimos pietums, ir svečiams pavaišinti. Paruošti juos nesudėtinga. Vadovaudamasi žemiau pateiktais žingsniais – sugebės net ir ne itin patyrusi šeimininkė.

Žaismingi cukinijų kepsneliai

Žaismingi cukinijų kepsneliai 3 asm.

Atkreipkite dėmesį: Jei įmanoma, parinkite, kad cukinijos ir pomidoro riekių skersmuo būtų artimai vienodas. Cukinijų keptuvėje nesukepkite, tik apskrudinkite, dėl to kepkite ant didelės ugnies. Cukinijos labai vandeningos daržovės, dėl to...
Kepsnys „Ar jau nešti kalakutą?“

Kepsnys „Ar jau nešti kalakutą?“ 6 asm.

Noriu jums pasiūlyti vieną mėgstamiausių savo patiekalų – kalakuto kumpį su daržovėmis. Šis kepsnys tikrai papuoš šventinį stalą. Vienas šio patiekalo privalumų – nereikia stovėti prie viryklės, ruošti atskirai garnyro, kepti kepsnio, troškinti daržovių. Viskas gaminama vienu metu. Susirinkus svečiams, tereikia įjungti orkaitę, o mes tą laiką galime skirti bendravimui su draugais...

Kalėdinė „Maltiečių sriuba“

Kalėdinė „Maltiečių sriuba“ 5 asm.

Svogūną supjaustykite ir kartu su pomidorų tyre troškinkite svieste. Kumpį, pieniškas dešreles supjaustykite smulkiais gabalėliais. Raugintą agurką nulupkite, išilgai perpjaukite į keturias dalis, išimkite sėklas ir supjaustykite plonais griežinė...
Klasikinė mėsos lazanija

Klasikinė mėsos lazanija 5 asm.

Visas daržoves nuvalykite, supjaustykite nedideliais kubeliais. Keptuvėje ištirpintame aliejuje kepinkite jas ant vidutinės kaitros, kol suminkštės, tada sumeskite šakute trintą mėsą ir apkepkite. Supilkite vyną ir kaitinkite, kol dalis nugaruos....
Aštrios daržovės

Aštrios daržovės 4 asm.

Morkas nuskuskite, supjaustykite griežinėliais. Paprikas išvalykite, saldžiąsias supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, aitriąją – sukapokite. Česnakus taip pat sukapokite. Svogūnus supjaustykite griežinėliais, saliero lapkotį – kubeliais....
Naminis voveraičių padažas

Naminis voveraičių padažas 4 asm.

Smulkintas voveraites, saulėje džiovintus pomidorus, saliero lapkotį, nuluptus česnakus ir tarkuotą morką iki vientisumo su aliejumi sutrinkite elektriniu  plakikliu. Įmaišykite maltus skrudintus riešutus ir parmezaną, viską pagal skonį pasūdykite...
Česnakinė baltojo sūrio užtepėlė

Česnakinė baltojo sūrio užtepėlė 6 asm.

Į dubenį sutrupinkite baltąjį sūrį, įmaišykite majonezą, garstyčias, vorčesteršyro padažą, smulkintus česnakus, virtus kiaušinius ir pieną. Pagardinkite druska ir pipirais. Viską gerai sumalkite blenderiu ir padėkite į šaldytvą 30 min. Patiekite...
Suktinukai su morkomis

Suktinukai su morkomis 5 asm.

„Spring Rolls“ suktinukus paruoškite taip, kai nurodyta ant pakuotės. Česnaką nulupkite, sukapokite, morkas nuskuskite, supjaustykite šiaudeliais, papriką perpjaukite per pusę, išvalykite, irgi supjaustykite šiaudeliais, saliero lapkotį – griežinė...
Pyragas su kelmučiais

Pyragas su kelmučiais 6 asm.

Tešlai bulves nuplaukite, nuskuskite, padalykite į kelias dalis, išvirkite, nusunkite ir sugrūskite.  Į grūstas bulves supilkite aliejų, įmuškite kiaušinį, viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, gerai išmaišykite ir iškočiokite – jei...
Šviežių bulvių blynai su žalumynais ir voveraitėmis

Šviežių bulvių blynai su žalumynais ir voveraitėmis 4 asm.

Bulves nuskuskite, sutarkuokite bulvių trintuve. Kartu įtarkuokite 1 svogūną.    Prieskonines žoleles (galite naudoti ir kitas Jūsų mėgstamas žoleles) susmulkinkite. Į tarkį įmuškite kiaušinius, sudėkite žalumynus (nepagailėkite, žalumynų turi bū...
Morkų paštetas

Morkų paštetas 3 asm.

Pasūdytame vandenyje išvirtas morkas, svogūną ir saliero šaknį nukoškite, sutrinkite ir atvėsinkite. Įmuškite kiaušinių, įpilkite vandenyje išmaišyto krakmolo ir išplakite elektriniu plakikliu. Masę pagardinkite pipirais, supilkite į kepimo formą,...
Daržovių sriuba

Daržovių sriuba 4 asm.

Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę, susmulkinkite. Moliūgą supjaustykite stambiais kvadratais.  Per naktį šaltame virintame vandenyje mirkytas pupeles nuvarvinkite, suberkite į puodą. Supilkite vandenį, statykite ant...
Daržovių padažas su kokosų pienu

Daržovių padažas su kokosų pienu 2 asm.

Svogūną, česnako skiltelę ir porą apkepkite, sudėkite smulkiai supjaustytas morkas ir troškinkite su šlakekiu vandens kol šiek tiek suminkštės. Sudėkite salierą ir pomidorus, viską dar šiek tiek patroškinkite. Supilkite kokosų pieną, viską...
Plakta svogūnų ir salierų sriuba

Plakta svogūnų ir salierų sriuba 4 asm.

Svogūnus nulupkite, supjaustykite griežinėliais. Nuplautą, nuluptą saliero gumbą sutarkuokite šiaudeliais. Puode įkaitinkite porą šaukštų aliejaus. Sudėkite svogūnus ir kepinkite, kol taps skaidrūs. Sudėkite tarkuotus salierus, suberkite...
Veršienos pyragas

Veršienos pyragas 4 asm.

Mėsą nuplaukite, sumalkite. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Nuskustas bulves, morkas, saliero stiebą sutarkuokite. Daržoves sukrėskite į dubenį su malta mėsa, sudėkite kiaušinių trynius, įberkite druskos, pipirų. Įmaišykite išplaktus kiauš...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką