Dabar populiaru

Receptai pagal ingredientą „Salotos“

Keptų paprikų, kukurūzų ir halumio salotos su kefyro padažu

Keptų paprikų, kukurūzų ir halumio salotos su kefyro padažu 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Nors šias salotas galima pagaminti ir paprastoje orkaitėje, įkaitusios anglys jas pavers tikrai ypatingomis. Nesirūpinkite, jei apdegs ir net apanglės paprikų odelė – ją nulupus paprikos bus įgavusios nenusakomą saldumą, susimaišiusį su dūmo aromatu.

 

Žaismingi įdaryti kiaušiniai-peliukai

Žaismingi įdaryti kiaušiniai-peliukai 3 asm.

Užkandis, kuris nustebins ir pralinksmins ir mažus, ir didelius. 

Daržovių salotos su mocarelos sūriu

Daržovių salotos su mocarelos sūriu 2 asm.

Šių spalvingų salotų receptą pristato subalansuotą maistą gaminančios bei tiekiančios kompanijos „Kūno kultūra“ virtuvės šefas Ignas Štuka.

Spalvingos salotos su vytinta antiena

Spalvingos salotos su vytinta antiena 2 asm.

Šių lengvų salotų receptą pristato subalansuotą maistą gaminančios bei tiekiančios kompanijos „Kūno kultūra“ virtuvės šefas Ignas Štuka.

Šviežių daržovių salotos su lašiša

Šviežių daržovių salotos su lašiša 2 asm.

Kodėl gi neparuošus salotų su žuvimi – gaivių, pikantiškų, nustebinsiančių ir jus, ir jūsų svečius. Tokių salotų receptu dalijasi subalansuotą maistą gaminančios bei tiekiančios kompanijos „Kūno kultūra“ virtuvės šefas Ignas Štuka.

Šviežių daržovių salotos su rūkytu šamu

Šviežių daržovių salotos su rūkytu šamu 2 asm.

Kodėl gi neparuošus salotų su žuvimi – gaivių, pikantiškų, nustebinsiančių ir jus, ir jūsų svečius. Tokių salotų receptu dalijasi subalansuotą maistą gaminančios bei tiekiančios kompanijos „Kūno kultūra“ virtuvės šefas Ignas Štuka.

„Vorčesterio“ vištienos mėsainiai

„Vorčesterio“ vištienos mėsainiai 6 asm.

Mėsainius galima ruošti ne tik su jautienos kepsneliais, tačiau ir su švelnesne, lengvesne mėsa, pavyzdžiui, vištiena. 

Klasikiniai amerikietiški mėsainiai

Klasikiniai amerikietiški mėsainiai 6 asm.

Norint paruošti gardų mėsainį, svarbiausia naudoti šviežius ingredientus, mėsainiui reikalingus padažus gaminti namuose bei nebijoti eksperimentuoti.

Antiena su juodųjų serbentų-„porto“ padažu

Antiena su juodųjų serbentų-„porto“ padažu 2 asm.

FeedMySister.com: Juodieji serbentai ir „porto“ vynas jau senokai sukosi mano galvoje kartu su antiena. O tada Tymo turguje nusipirkau gražuolę romaninę salotą, kvepiančių mėtų ir šis patiekalas galutinai susidėliojo.

Špinatų salotos su traškiais avinžirniais ir jogurtu

Špinatų salotos su traškiais avinžirniais ir jogurtu 4 asm.

Kai ruošiame salotas, dažniau tikimės lengvumo ir gaivumo, o ne prisivalgyti. Šiose salotose to lengvumo yra, bet jos taip pat ir sočios, nes jų sudėtyje yra maistingųjų avinžirnių. Beje, paskrudintus avinžirnius galima skanauti tiesiog kaip atskirą užkandį, tačiau salotose jie „suskamba“ dar įdomiau.

Žaliosios pomidorų ir agurkų salotos su kedro riešutais

Žaliosios pomidorų ir agurkų salotos su kedro riešutais 2 asm.

Kai vasarą norisi užkąsti lengvų salotų, šis receptas bene pats tinkamiausias. Agurkuose esančiame vandenyje gausu vitaminų ir mineralų, salotos – tikras vitamino C užtaisas, o pomidoruose esantis likopenas – unikalus vaistas nuo daugelio ligų. Tad suvalgę šių salotų gausite visą puokštę vitaminų ir energijos. Šis užkandis puikiai tiks pasiimti į darbą.

Vegetariškos Cezario salotos

Vegetariškos Cezario salotos 2 asm.

Cezario salotos gali būti ir vegetariškos, išbandykite ir įsitikinkite. 

Mėsainis su ant grilio kepta vištos šlaunelių mėsa

Mėsainis su ant grilio kepta vištos šlaunelių mėsa 4 asm.

Nuostabūs naminiai mėsainiai, kurių pagrindine įdaro dalimi tampa pamarinuota, o tada ant grilio iškepta vištiena. 

Vištienos salotos su riešutais ir razinomis

Vištienos salotos su riešutais ir razinomis 4 asm.

Skanios ir sočios salotos, kurioms galima puikiai panaudoti virtos ar keptos vištienos likučius. 

Kiaušinių ir vištienos likučių salotos

Kiaušinių ir vištienos likučių salotos 4 asm.

Šios salotos padės lengvai ir skaniai sunaikinti likusius virtus kiaušinius ir keptos ar virtos vištienos likučius. 

Lašiša su bolivinių balandų apvalkalu ir glazūruotomis morkomis

Lašiša su bolivinių balandų apvalkalu ir glazūruotomis morkomis 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): žuvį, užuot volioję į miltus ar džiūvėsius, pabandykite iškepti su bolivinių balandų apvalkalu: paskrudusios kruopos taps traškios, maloniai kontrastuojančios su švelnia lašišos filė.

Azijietiškos ryžių makaronų salotos

Azijietiškos ryžių makaronų salotos 2 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchen Julie): Sočios, sveikos ir lengvai paruošiamos. Ar gali būti geriau? Patariu tokias salotas pasigaminti pietums, kai kūnas turi daugiau energijos ir yra pasiruošęs suvirškinti kalną šviežių daržovių.

 

Žalių lapelių salotos su uogomis

Žalių lapelių salotos su uogomis 2 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Stenkimės nesunaikinti prigimtinio žolyčių, lapelių, uogų aromato ir skonio. Šis naikinimas paprastai vyksta šiomis priemonėmis: a) balzaminiu actu, b) pesto surogatiniu padažu, c) prastu, pigiu alyvuogių aliejumi. Šis trio salotas sugadins nepataisomai.

Kruasano sumuštinis su paukštiena

Kruasano sumuštinis su paukštiena 1 asm.

Šiam sočiam spalvingam užkandžiui puikiai pasitarnaus vakarykščiai keptos vištos (ar kalakuto) likučiai. O spalvų ir gauvumo suteiks daržovės. 

Brandintos jautienos burgeriai su barbekiu padažu

Brandintos jautienos burgeriai su barbekiu padažu 6 asm.

Sumalkite jautieną ir susiformuokite nedidelius blyno formos maltinukus. Maltinukus kepkite ant grotelių ar grilyje iš abiejų pusių po keletą minučių. Kepimo laikas priklauso nuo to, kaip iškepusios mėsos norite.  Porą minučių paskrudinkite ir...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką