-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Citrina - visi receptai 7 puslapis

Cukinijų ir imbierų marmeladas

Cukinijų ir imbierų marmeladas 6 asm.

Citriną nuplaukite, nusausinkite ir nutarkuokite geltoną žievelę. Peiliu pašalinkite baltąją odelę, minkštimą supjaustykite gabaliukais. Cukinijų, citrinų gabaliukus, tarkuotą imbierą sumeskite į puodą su vandeniu ir išvirkite (cukinijos turi būti...
Marinuotos lašišos

Marinuotos lašišos 6 asm.

Į puodą įpilkite vandens, sudėkite visus marinatui ruošti skirtus produktus ir užvirkite. Pavirkite kelias minutes. Lašišas supjaustykite stambiais gabalais, sumeskite į verdantį marinatą ir virkite lygiai tris minutes nuo įdėjimo. Sudėkite lašišų...
Lašiša, kepta filo tešloje

Lašiša, kepta filo tešloje 2 asm.

1. Lašišos kepsnius pabarstykite druska, pipirais, apkepkite po 2 minutes iš abiejų pusių. Kol lašiša kepa, ištirpinkite sviestą, sutepkite po 3 luoksnius kiekvienam kepsniui filo tešlos. 2. Ant paruoštos tešlos dėkite šiek tiek smulkintų krapų,...
Keptos nototenijos  su žolelėmis

Keptos nototenijos su žolelėmis 2 asm.

1. Filė pabarstykite druska ir pipirais. Sukapokite petražoles ir sumaišykite su sviestu. Ant 4 žuvies gabalėlių dėkite po šaukštelį paruoštos masės, po pusę griežinėlio citrinos, uždenkite likusiais filė gabalėliais ir keliose vietose suriškite...
Imbierinis limonadas su agurkais

Imbierinis limonadas su agurkais 4 asm.

1. Sutarkuokite imbierą. 2. Supjaustykite agurkus griežinėliais. 3. Sudėkite į ąsotį ledukus, imbierą ir agurkus. 4. Išspauskite 2-jų citrinų sultis ir supilkite į ąsotį. 5. Supilkite cukraus sirupą ir išmaišykite. 6. Griežinėliais...
Jautienos didkepsnis su prieskoniniu sviestu

Jautienos didkepsnis su prieskoniniu sviestu 1 asm.

Kepsnys turi būti 2,5–3 cm storio ir sverti apie 300 g, kad kepdamas neišsausėtų. 1. Mėsą iš abiejų pusių įtrinkite pipirais, aptepkite aliejumi ir palikite 6 val. pasimarinuoti. 2. Į smulkintuvą sudėkite sviestą, citrinos žievelę ir sultis, č...
Vaisių sultyse marinuota žuvis

Vaisių sultyse marinuota žuvis 4 asm.

1. Iš citrinos ir apelsino išspauskite sultis, sumaišykite ir užpilkite ant žuvies. Pabarstykite pipirais ir palikite1 val. marinuotis. 2. Į elektrinio maišiklio indą supilkite aliejų, sudėkite smulkiai sukapotą svogūną, sugrūstą česnaką, skiltelė...
Nelukštentos krevetės su aštriu padažu

Nelukštentos krevetės su aštriu padažu 8 asm.

1. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sviestą, sudėkite krevetes ir kepkite 3–4 min. (kol pasikeis kiautų spalva). 2. Geltonąjį citrinos žievelės sluoksnį nutarkuokite, iš vaisiaus išspauskite sultis. Pomidorus supjaustykite mažais kubeliais....
Lašišų vėrinukai, kepti  ant grotelių

Lašišų vėrinukai, kepti ant grotelių 5 asm.

1. Lašišų filė supjaustykite nedideliais gabalėliais. Citrinų ir apelsinų sultis sumaišykite su medumi, pagardinkite druska, pipirais, trintu česnaku ir gautu marinatu apliekite lašišos kubelius. Palikite pusvalandžiui pastovėti. 2. Ananasus...
Grietinėje troškintos plekšnės

Grietinėje troškintos plekšnės 8 asm.

1. Išdarinėtas žuvis pabarstykite druska, pipirais (taip pat ir vidų). 2. Į puodą sudėkite grietinę, paruoštas žuvis ir ant mažos ugnies troškinkite 10 min. Supilkite iš pusės citrinos išspaustas sultis, suberkite susmulkintus žalumynus ir troš...
Graikiška žuvis

Graikiška žuvis 6 asm.

1. Išdarinėtą, nuvalytą ir nuplautą žuvį gerai nusausinkite. Citrinų sultis sumaišykite su dviem šaukštais aliejaus ir šiuo mišiniu iš visų pusių įtrinkite žuvį. Kol bus ruošiamos daržovės, laikykite šaldytuve. 2. Česnakus sugrūskite, pomidorus...
Kvadratėliai su rikota ir uogomis

Kvadratėliai su rikota ir uogomis 4 asm.

1. Į dubenį sudėkite rikotą, suberkite tarkuotas citrinų žieveles, miltelinį bei vanilinį cukrų, supilkite citrinų sultis ir gerai sumaišykite. 2. Ant miltais pabarstyto stalviršio patieskite vieną tešlos lakštą. Tolygiai aptepkite citrininiu...
Krepšeliai su citrininiu kremu

Krepšeliai su citrininiu kremu 4 asm.

Ant medinės lentelės miltus gerai sumaišykite su druska ir cukrumi. Sudėkite gabalėliais pjaustytą sviestą ir trinkite produktus švariais sausais pirštais, kol gausite trupinius. Masės viduryje padarykite duobutę, įmuškite kiaušinį ir suminkykite...
Žuvis tešloje

Žuvis tešloje 4 asm.

1. Tešlos lakštus atšildykite, perpjaukite į dvi dalis (reikės 4 lakštų). 2. Menkių filė supjaustykite maždaug 400 g gabalais, pasūdykite, apšlakstykite žaliųjų citrinų sultimis. 3. Špinatus kiek pasmulkinkite. Keptuvėje pakepinkite smulkintą...
Ledų kokteilis

Ledų kokteilis 4 asm.

1. Mėtų lapelius nuskabykite nuo šakelių, susmulkinkite ir sumeskite į grūsti skirtą dubenį. 2. Žaliąją citriną gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, nutarkuokite pusės citrinos žievelių, likusią pusę palikite, supjaustykite citriną...
Tapas su dešrelėmis

Tapas su dešrelėmis 3 asm.

Česnako skilteles nulupkite, sukapokite, pakepinkite šaukšte karšto aliejaus, tada sukrėskite medų, balzaminį padažą, įspauskite truputį citrinų sulčių, sudėkite dešreles ir maišydama mediniu šaukštu, kad neprisviltų, kepkite jas apie 10 min., kol...
Kalakutienos paplotėliai

Kalakutienos paplotėliai 4 asm.

1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite, sumalkite. Grikius išvirkite lengvai pasūdytame vandenyje, sumaišykite su mėsa. Įmuškite kiaušinius, sukrėskite jogurtą, suberkite grikių miltus, gerai išsukite. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, dar...
Citrininis varškės pyragas

Citrininis varškės pyragas 4 asm.

1. Padažui skirtas šaldytas uogas užpilkite cukrumi ir atitirpinkite. 2. Citriną nuplaukite trinant šepetėliu. Nutarkuokite žieveles, iš minkštimo išspauskite sultis. 3. Kiaušinių trynius ir baltymus atskirkite. Baltymus plakite, kol susidarys...
Vištienos pyragas

Vištienos pyragas 4 asm.

1. Pastarnokus ir bulves nuskuskite, supjaustykite ir išvirkite. Išgriebkite (vandens neišpilkite), pabarstykite prieskoniais ir sutrinkite. 2. Vištienos filė supjaustykite mažais gabalėliais, apvoliokite kukurūzų miltuose ir pakepinkite į...
Vištų kumpeliai su pievagrybiais

Vištų kumpeliai su pievagrybiais 4 asm.

1. Paruoškite marinatą: į aliejų supilkite actą, citrinų sultis, įberkite cukraus, druskos, pipirų, sudėkite sutrintas česnakų skilteles ir išmaišykite. Marinatu aptepkite vištienos kumpelius ir laikykite kelias valandas. 2. Kumpelius sudėkite į...
Užsisakykite 15min naujienlaiškius