Dabar populiaru

Pipirai - visi receptai 3 puslapis

Prancūziškas daržovių troškinys  „Ratatouille casserole“

Prancūziškas daržovių troškinys „Ratatouille casserole“ 6 asm.

Paprikas dėkite ant dujinės viryklės liepsnos (jei neturite, galima ant laužo) ir kepinkite kol visa odelė pasidarys juoda ir apanglėjusi. Apdegintas paprikas sudėkite į indą ir uždenkite maišeliu, palikite  ~10 min. pastovėti. Morkas, salierus ir...
Vištienos iešmeliai

Vištienos iešmeliai 2 asm.

Supjaustytą krūtinėlę arba šlaunelių mėsą įtrinkite prieskoniais. Palikite marinuotis. Medinius iešmelius pamerkite į vandenį 15–20 min. Pasimarinavusią mėsytę sumaukite ant iešmelių ir galite kepti. Puikiai tinka kepti ne tik lauke ant grotelių,...
Aštrūs vištienos sparneliai

Aštrūs vištienos sparneliai 4 asm.

Prieskonines žoleles ir čili pipiriuką (recepto autorė deda tik šiek tiek, ne visą, čia priklauso, kokio aštrumo norite) supjaustykite smulkiai. Dėkite visus marinato ingridientus ant sparnelių, gerai įtrinkite ir palikite valandai ar kelioms....
Ant žarijų keptas sultingas česnakinis viščiukas

Ant žarijų keptas sultingas česnakinis viščiukas 6 asm.

Viščiuką padėkite ant stalo krūtine į viršų, perpjaukite išilgai ir išskleiskite į šonus. Virtuviniu plaktuku šiek tiek pamuškite, kad viščiukas visiškai išsitiestų. Paukštį įtrinkite druska ir mėgstamais mėsos prieskoniais. Česnaką išspauskite...
Spagečiai su „Carbonara“ padažu

Spagečiai su „Carbonara“ padažu 3 asm.

Į prikaistuvį įpilkite vandens, pagardinkite druska. Užvirinkite ir išvirkite makaronus pagal instrukcijas ant pakuotės. Nepervirkite. Kol makaronai verda, dubenyje sumaišykite kiaušinių trynius, grietinėlę, tarkuotą kietąjį sūrį ir kapotas petraž...
Triufeliai su medumi, aitriąja paprika ir jūros druska

Triufeliai su medumi, aitriąja paprika ir jūros druska 4 asm.

Į dubenėlį sudėkite gabalėliais laužytą šokoladą ir atidėkite į šalį. Į nedidelį prikaistuvį supilkite grietinėlę, cinamoną ir aitriąją arba Kajeno papriką. Kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol grietinėlė beveik užvirs, t. y. prikaistuvio...
Višta ant butelio

Višta ant butelio 4 asm.

Viščiuką nuplaukite, ištrinkite česnaku ir prieskoniais, apipilkite  kefyru. Laikykite vieną parą. Bulves nuplaukite ir išvirkite su lupenomis. Kepimo skardą ištepkite riebalais, per vidurį dėkite butelį. Jo apačią apvyniokite folija ir...
Pyragas su feta ir aitriaisiais pipirais „Aštrioji rožė“

Pyragas su feta ir aitriaisiais pipirais „Aštrioji rožė“ 4 asm.

Produktų kiekius pasirinkite pagal norimo pyrago dydį. Fetą susmulkinkite iki vientisos masės šakute, įberkite pagal skonį aitriųjų pipirų ir gerai viską išmaišykite. Dėkite gautą masę palei tešlos kraštą ir vyniokite. Formuokite rožę, pradėdami...
Indiškos krevetės

Indiškos krevetės 2 asm.

Krevetes išvalykite. Svogūną nulupkite ir supjaustykite juostelėmis, susmulkinkite česnaką, pomidorą supjaustykite kubeliais (tinka ir marinuoti) ir sukrėskite į keptuvėje įkaitintą aliejų. Įberkite ciberžolių, druskos, pipirų, laurų lapų ir sudė...
Žuvienė su kalmarais

Žuvienė su kalmarais 4 asm.

Karosą nuvalykite ir supjaustykite. Nulupkite morkas ir supjaustykite kubeliais. Svogūną nulupkite ir supjaustykite. Užvirkite puode vandenį, sudėkite morkas. kai išverda sudeėkite prieskonius,svogūną kelias minutes pavirkite, tada sudėkite žuvį....
Adžika

Adžika 6 asm.

Saldžiąsias paprikas padalinkite pusiau ir išskobkite. Česnako skilteles nulupkite. Visas daržoves nuplaukite ir susmulkinkite arba sumalkite. Kartu su sėklomis sumalkite aitriąsias paprikas. Daržoves, aitriąsias paprikas, prieskonius sudėkite į...
Juodos duonos kamuoliukai

Juodos duonos kamuoliukai 6 asm.

Pirmiausia gaminsime karamelizuotus riešutus. Į  puodą supilkite cukrų, vandenį, užvirkite ir virinkite kol ištirps cukrus. Į gautą sirupą dėkite riešutus ir virkite maišydami tol kol išgaruos vanduo ir visi riešutai bus cukruje. Nuimkite puodą...
Lašišos salotos

Lašišos salotos 2 asm.

Smulkiai supjaustykite čili pipirus. Kubeliais supjaustykite pomidorą bei agurką. Petražoles suplėšykite. Lašišą susmulkinkite. Viską suverskite į gilų dubenį, išspauskite citrinos sultis. Išmaišykite ir ragaukite. Skanaus! Receptą atsiuntė...
Aštrūs viščiukų skilveliai

Aštrūs viščiukų skilveliai 4 asm.

Vištų skilvelius supjaustykite į keturias dalis išvirkite pasūdytame vandenyje. Morkas, pomidorą, pipirus supjaustykite šiaudeliais. Salierą grežinėliais. Sukapokite krapus. Į įkaitintą keptuvę dėkite morkas joms pradėjus minkštėti dėkite kitas...
Aštrus moliūgų troškinys

Aštrus moliūgų troškinys 6 asm.

Moliūgą supjaustykite nedideliais kubeliais. Morkas supjaustykite nedideliais gręžinėliais. Kiaulieną supjaustykite irgi nedideliais kubeliais. Svogūną bei česnaką supjaustykite smulkiau. Aitriąsias paprikas supjaustykite. Į skardą dėkite moliū...
Aštrus bulvių vyniotinis

Aštrus bulvių vyniotinis 4 asm.

Pirmiausia pasigaminkite įdarą: bulves išvirkite, nulupkite, sutrinkite su kokosu, sezamo sėklomis, cukrumi, imbieru, smulkintu čili pipiru, kalendra ir druska. Dubenyje sumaišykite miltus, maltus čili pipirus, sviestą. Lėtai pilkite vandenį, maiš...
Konservuoti čili agurkai

Konservuoti čili agurkai 4 asm.

Agurkus, čili pipirus, juoduosius pipirus, laurų lapus sudėkite į stiklainius, užpilkite verdančiu vandeniu. Stiklainius pridenkite dangteliais. Palaikykite ~ 10 – 15 min. arba, kol rankos nedega nupilkite skystį. Skystį nuo agurkų supilkite į...
Aitriųjų paprikų sriuba

Aitriųjų paprikų sriuba 6 asm.

Faršą ir svogūną pakepinkite keptuvėje. Sudėkite pupeles, pomidorus ir troškinkite viską kartu, paskui supilkite pomidorų padažą. Viską troškinkite apie 10 minučių. Tada supilkite į puodą, supilkite sultinį, aitriąsias paprikas ir prieskonius,...
Vištienos suktinukai su aitriųjų paprikų CHIPOTLE ir pesto padažo įdaru

Vištienos suktinukai su aitriųjų paprikų CHIPOTLE ir pesto padažo įdaru 4 asm.

Visus įdaro produktus sumaišykite ir pertrinkite trintuvu. Vištienos filė supjaustykite į tris plonus gabalėlius. Ant kiekvieno griežinio užtepkite po 1 valgomąjį šaukštą įdaro ir susukite. Šoninės gabalėliais apsukite vištienos suktinukus ir...
Traškus kiaulienos kepsnys, marinuotas su „ancho“ aitriosiomis paprikomis

Traškus kiaulienos kepsnys, marinuotas su „ancho“ aitriosiomis paprikomis 4 asm.

Aštriu peiliu kas 5 mm negiliai įpjaukite mėsos paviršių. Sumaišykite visus prieskonius ir įtrinkite jais kiaulieną. Apverskite mėsą ir apipilkite citrinų bei apelsinų sultimis. Apsukite mėsą vyniojamąja plėvele ir marinuokite pernakt. Kitą dieną...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką