Dabar populiaru
Tiesiogiai
Tiesiogiai

Sausainiai - visi receptai 11 puslapis

Florentinai su riešutais ir džiovintais vaisiais

Florentinai su riešutais ir džiovintais vaisiais 4 asm.

1. Karštoje orkaitėje trumpai paskrudinkite žemės riešutus, pašalinkite luobeles. 100 g riešutų sumalkite, likusius susmulkinkite. 2. Puode ištirpykite sviestą su cukrumi, maišydama kaitinkite ant silpnos ugnies, kol masė taps vientisa ir įgaus...
Migdolų florentinai

Migdolų florentinai 2 asm.

1. Nedideliame puode ištirpykite sviestą, suberkite cukrų ir miltus, maišydama kaitinkite ant silpnos ugnies, kol neliks cukraus grūdelių, masė taps vientisa. 2. Nuolat maišydama po šaukštą supilkite grietinėlę, suberkite migdolų drožles ir...
Avižiniai sausainiai

Avižiniai sausainiai 5 asm.

1. Sviestą palaikykite kambario temperatūroje, kad šiek tiek atšiltų. Šakute sutrinkite bananą. Mediniu šaukštu arba elektriniu plaktuvu iki purios masės išsukite sviestą su baltuoju ir ruduoju cukrumi, įmuškite kiaušinį, suberkite vanilinį cukrų...
Kavos skonio sausainiai

Kavos skonio sausainiai 6 asm.

1. Pirmiausia paruoškite kremą, nes jį reikės palaikyti šaltai. Nedideliame puode užkaitinkite grietinėlę, tik neleiskite užvirti. Nukelkite nuo ugnies, įmaišykite tarkuotą šokoladą, palikite pastovėti. Kai šokoladas ištirps, suplakite kremą š...
Migdoliniai sausainukai

Migdoliniai sausainukai 4 asm.

1. Migdolų riešutus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odeles, išdžiovinkite. Mažomis dalimis sumalkite riešutus kavamale, kad gautumėte migdolų miltus.  2. Kiaušinių baltymus suplakite su dviem šaukštais cukraus, įberkite žiupsnelį druskos....
Kokosiniai sausainiai

Kokosiniai sausainiai 4 asm.

1. Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus. Elektriniu plakikliu suplakite kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos. Plakite, kol susidarys standžios putos. Toliau plakdama dalimis suberkite cukrų, baigdama plakti įmaišykite kiaušinių trynius. 2....
Sviestiniai sausainiai su šokolado gabalėliais

Sviestiniai sausainiai su šokolado gabalėliais 5 asm.

1. Sutrupinkite arba stambia trintuve sutarkuokite šokoladą. 2. Sviestą palaikykite kambario temperatūroje, kad suminkštėtų. Mediniu šaukštu arba elektriniu plakikliu iki purios masės išsukite sviestą su milteliniu cukrumi. Suberkite vanilinį cukrų...
Imbieriniai sausainukai

Imbieriniai sausainukai 8 asm.

1. Miltus persijokite. Sumaišykite su prieskoniais, kepimo milteliais ir druska. 2. Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi, įpilkite sirupo arba medaus, įmuškite kiaušinį ir išmaišykite. Suberkite miltus, užminkykite kietoką tešlą,...
Biscotti su riešutais

Biscotti su riešutais 5 asm.

Migdolus nuplaukite, nusausinkite, padžiovinkite orkaitėje, susmulkinkite ir sumaišykite su miltais bei kepimo milteliais. Kiaušinius iki purios masės išplakite su paprastu ir vaniliniu cukrumi. Gautą masę supilkite į miltus, pagardinkite citrinų...
Sveikuolių sausainiai

Sveikuolių sausainiai 4 asm.

1. Sviestą ištirpinkite ir išsukite su avižiniais dribsniais bei skystu medumi. 2. Kiaušinį iki vientisos masės išplakite su grietine. 3. Miltus persijokite per sietelį, įmaišykite į kiaušinių plakinį, tada sukrėskite sviesto ir dribsnių mišinį...
Pikantiški sausainiai

Pikantiški sausainiai 5 asm.

1. Sviestą atšaldykite kameroje, sutarkuokite burokine tarka ir sumeskite į plakti skirtą indą. 2. Sūrį susmulkinkite šakute ir sumeskite į indą. 3. Suberkite miltus ir minkykite, kol išeis vientisa tešla. 4. Iš paruoštos tešlos suformuokite...
Avižiniai sausainiai

Avižiniai sausainiai 5 asm.

1. Spanguoles apie 40 min. pamirkykite brendyje, tada gerai nuvarvinkite. 2. Cukrų ir vanilinį cukrų gerai išsukite su sviestu. 3. Į purią cukraus ir sviesto masę įmaišykite kokosų drožles, avižinius dribsnius, suberkite spanguoles ir ryžių...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką