Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Sausainiai - visi receptai 5 puslapis

Trapūs sausainiai

Trapūs sausainiai 4 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 lapsnių. Sumaišykite 350 g sviesto, pusę stiklinės cukraus (arba miltelinio cukraus) bei žiupsnelį druskos. Dėkite miltus ir minkykite, kol tešla taps minkšta. Iškočiokite tešlą iki maždaug 5 mm storio ir formuokite...
„Tinginių“ pyragas

„Tinginių“ pyragas 4 asm.

33–35 proc. riebumo grietinėlę išplakite su cukrumi. Sausainius išdėliokite inde ir sluoksniuokite su plakta grietinėle.  
Riešutų sausainiai

Riešutų sausainiai 4 asm.

100 g nuluptų lazdynų riešutų kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol įgaus gražią auksinę spalvą (apie 15 min.). Kai riešutai atvės, nuvalykite žievelės likučius ir sutrinkite elektriniu smulkintuvu, kad išeitų kažkas panašaus į grū...
Bandelės su „Nutella“ kremu ir „Oreo“ sausainiais

Bandelės su „Nutella“ kremu ir „Oreo“ sausainiais 6 asm.

Pasiruoškite tešlą. Pieną sumaišykite su cukrumi ir mielėmis. Įplakite kiaušinį ir sviestą. Po truputį berkite miltus ir minkykite tešlą. Kai suminkysite vientisą rutulį, dėkite jį į aliejumi pateptą dubenį, uždenkite švariu rankšluostėliu ir...
Karamelinis sūrio pyragas

Karamelinis sūrio pyragas 6 asm.

Nereikia kepti, greitai paruošiama, visai nesudėtinga. Pyragas kiek riebokas, tačiau be jokio papildomo cukraus, todėl ne per saldus. Visus ingredientus lengva surasti kiekvienoje parduotuvėje. Kodėl šiandien nepasilepinti?
Jogurtinis tortas su kiviais

Jogurtinis tortas su kiviais 6 asm.

Sutrinkite sausainius iki vientisos masės ir sumaišykite su tirpintu sviestu. Suformuokite torto formoje pyrago pagrindą. Želatiną užpilkite puse stiklinės šilto vandens ir palikite 30 minučių. Vėliau ištirpinkite. Kivius susmulkinkite, sudėkite į...
Šokoladinis tortas su varškės įdaru

Šokoladinis tortas su varškės įdaru 6 asm.

Sausainius sutrinkite iki trupinių ir sumaišykite su ištirpintu sviestu. Gauta mase išklokite torto formą. Šokoladą ištirpdykite karšto vandens vonelėje, suberkite miltelinį ir vanilinį cukrų. Į gautą masę įmaišykite varškę ir gerai ištrinkite iki...
Kavos tinginys

Kavos tinginys 4 asm.

Grūstuve ar rankomis sutrupinkite sausainius. Anakardžius šiek tiek paskrudinkite ir susmulkinkite peiliu. Sutirštintą (kondensuotą) pieną sumaišykite su kava. Galite pirkti ir jau paruoštą sutirštintą pieną su kava. Sviestą ištirpinkite (tik neuž...
Sausainiai „Bananiniai sveikuoliai“

Sausainiai „Bananiniai sveikuoliai“ 2 asm.

Šiems sausainiams paruošti nereikia nei miltų, nei kiaušinių, nei cukraus. Tačiau jie puikiausiai patenkina saldumynų poreikį ir tinka visiems, kurie siekia maitintis sveikai.

Citrininis maskarponės pyragas

Citrininis maskarponės pyragas 4 asm.

Avižinius sausainius sutrupinkite, sumaišykite su sviestu ir berkite į nedidelę tortinę, išklotą kepimo popieriumi. Suslėkite pyragui pagrindą. Želatiną užpilkite vandeniu ir palaukite kol išbrinks. Maskarponę išplakite su tryniais, cukrumi,...
Sūrio pyragas su citrinomis

Sūrio pyragas su citrinomis 4 asm.

Avižinius sausainius smulkiai sutrupinkite ir sumaišykite su maltais riešutais, minkštu sviestu. Gautą masę verskite į kepimo formą (recepto autorė naudojo 24 cm skersmens), išklotą kepimo popieriumi, paskirstykite po paviršių ir šiek tiek suslėkite...
Sūrio pyragas su sausainiais

Sūrio pyragas su sausainiais 4 asm.

Naudokite 24–26 cm skersmens tortinę. Tortinę išklokite kepimo popieriumi. Sausainius sumalkite ir iki vientisos masės išmaišykite su „Philadelphia“ sūriu. Viską sukrėskite į tortinę ir pirštais suslėkite pyragui pagrindą. Pastatykite į šaldytuvą. Ž...
Sūrio pyragas su džiovintomis slyvomis

Sūrio pyragas su džiovintomis slyvomis 4 asm.

Naudosime 26 cm skersmens tortinę. Jei turite laiko, slyvas užpilkite brendžiu ir palaikykite nors ir per naktį, recepto autorė taip jas „brandino“ vos kelias valandas. Džiovintas slyvas pasmulkinkite peiliu, užpilkite vaniliniu cukrumi, citrinos...
Plikytų sausainių tortas

Plikytų sausainių tortas 4 asm.

Visus sausainėlius įpjaukite aštriu peiliu ir šaukšteliu prikimškite „Rududu“ masės. Sudėkite į tortinę, išklotą kepimo popieriumi. Želatiną užpilkite karštu (jokiu būdu ne verdančiu) vandeniu ir maišykite, kol ištirps. Palikite pravėsti. Tuo metu,...
Apelsininiai biskočiai su migdolais ir spanguolėmis

Apelsininiai biskočiai su migdolais ir spanguolėmis 15 asm.

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cukrumi, riešutais ir spanguolėmis. Kiaušinius plakite porą minučių, kol išeis šviesi, gelsva masė, įberkite tarkuotą apelsino žievelę. Po truputį, nuolat maišydami, suberkite miltų mišinį. Tešlą išverskite...
Parmezano sausainiai su rūkyta paprika

Parmezano sausainiai su rūkyta paprika 20 asm.

Minkštą sviestą išsukite su druska, po truputį suberkite miltus ir kepimo miltelius. Suberkite gana smulkiai tarkuotus sūrius, po truputį supilkite pieną. Tešlą gerai išminkykite ir palikite šaldytuve ~1 val. Tešlą iškočiokite tarp dviejų maistinės...
Marokietiški sausainiai su sezamo sėklomis

Marokietiški sausainiai su sezamo sėklomis 15 asm.

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Vieno kiaušinio trynį atskirkite nuo baltymo. Sviestą išplakite su cukrumi iki purios masės, įmuškite vieną kiaušinį ir kito kiaušinio trynį. Suberkite miltus ir sezamo sėklas, viską gerai išmaišykite (tešla...
Greitai pagaminami saldūs „apsnigti“ kąsneliai

Greitai pagaminami saldūs „apsnigti“ kąsneliai 4 asm.

Varškę sukrėskite į dubenėlį, supilkite kondensuotą pieną, suberkite aguonas, abrikosus (išmirkytus ir smulkiai supjaustytus), pagardinkite cinamonu ir  kardamonu. Gerai išmaišykite.  Avižinius sausainius sutrupinkite iki smulkių trupinių. Jei...
Keptas Tinginys

Keptas Tinginys 6 asm.

Maskarponę sumaišykite su varške ir kondensuotu pienu. Sausainius palaužykite ir įmaišykite į šlapią mišinį. Viską suverskite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, šaukštu masę išlyginkite ir šiek tiek prislėkite prie dugno. Kepkite orkaitėje,...
Imbieriniai biscotti

Imbieriniai biscotti 6 asm.

Sumaišykite aliejų, cukraus miltelius, cukrų ir kiaušinius dubenyje. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, imbierus, cinamoną, gvazdikėlius ir muskatus. Visus sausus produktus įmaišykite į kiaušinių mišinį. Padalykite tešlą perpus ir...
Užsisakykite 15min naujienlaiškius