Dabar populiaru

Vegetariška - visi receptai

Paprastesni, ir sveikesni suktinukai lazanijos suktinukai

Paprastesni, ir sveikesni suktinukai lazanijos suktinukai 4 asm.

Iš makaronų tešlos suksime ritinėlius, įdaro prieš tai nereikės ilgai troškinti, o padažas-patalas suteiks būtinos pomidorų rūgštelės.

Itališka sriuba minestrone

Itališka sriuba minestrone 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: „minestrone“ tinka viskas. Faktiškai išeina karštas daržovių kokteilis, kuris tinka tiems, kurie nenori riebalų, bet numalšinti alkį – taip. Tinka ir veganams – jeigu ką...

Keptas sviestinis moliūgas

Keptas sviestinis moliūgas 2 asm.

Miško žvėrysPilkas ir tamsias dienas tikrai praskaidrina ryškus maistas. Moliūgai tam ypač tinka. O jei juos paruošite švediška „hasselback technika“, visų valgančiųjų veidai tikrai nušvis iš susidomėjimo.

Cukinijų ir sezamų užtepėlė

Cukinijų ir sezamų užtepėlė 4 asm.

Cukinijas geriausia valgyti žalias, tačiau galima šiek tiek termiškai apdoroti arba paruošti ant grotelių. Į šias daržoves gana stipriai įsigeria riebalai, todėl nerekomenduojama jų kepti naudojant riebalus.

Moliūgų ir raudonųjų paprikų užtepėlė

Moliūgų ir raudonųjų paprikų užtepėlė 4 asm.

Moliūgas – tikra vitaminų bomba ir puikus maistas besirūpinantiems sveikata. Atkeliavę į Lietuvą iš tolimosios Meksikos, jie pas mus vis labiau populiarėja. Moliūgai – ne tik itin naudinga daržovė, bet ir universali – tinka ir rimtiesiems patiekalams, ir užkandžiams, ir desertams.

Baklažanų ir pomidorų užtepėlė

Baklažanų ir pomidorų užtepėlė 4 asm.

Baklažanus lietuviai spėjo pamėgti, nes jie nebrangūs, itin greitai paruošiami ir nekaloringi. Baklažanų skonis geriausiai atsiskleidžia tada, kai jie yra jauni ir švieži.

Falafeliai su humusu ir sezoninėmis daržovėmis

Falafeliai su humusu ir sezoninėmis daržovėmis 2 asm.

FeedMySister.com: Falafelių  nepavyksta pasigaminti iš konservuotų avinžirnių, todėl viskas prasideda viena diena anksčiau, kai užmerkiame avinžirnius. Atrodo, kad sudėtinga, bet pats gaminimas labai nesunkus, tėra keli etapai ir reikia tik suplanuoti, kada ką daryti.

Vegetariškas lęšių mėsainis

Vegetariškas lęšių mėsainis 6 asm.

Vegetariški mėsainiai – puikus pasirinkimas tiems, kas atsisakė mėsos. Skoniu jie nė kiek nenusileidžia įprastiems, o improvizacijų atveria gal net daugiau. Beje, su šiais lęšių mėsainiais labai dera rauginti arba marinuoti agurkai.

Suvožtiniai su obuoliais

Suvožtiniai su obuoliais 4 asm.

Puiki alternatyva mėsos kepsneliams, kuriuos naudojame gamindami suvožtinius, žymiai lengvesnis ir sveikesnis pasirinkimas.

Šokoladiniai ledai su avokadu

Šokoladiniai ledai su avokadu 4 asm.

FeedMySister.com: Ledai gražina į vaikystę! Net suaugę rimti dėdės ir tetos leidžia sau laižyti ledus. Nežinodama niekada nepasakyčiau, kad šiuose leduose yra avokado – tai tiesiog labai skanūs šokoladiniai ledai. Net tie kurie avokado nevalgo, su džiaugsmu sulaižo savo porciją ir prašo pakartoti. Būtent avokadai šiems ledams suteikia kreminę konsistenciją.

Vegetariškos Cezario salotos

Vegetariškos Cezario salotos 2 asm.

Cezario salotos gali būti ir vegetariškos, išbandykite ir įsitikinkite. 

Kreminė raudonųjų lęšių ir brokolių sriuba

Kreminė raudonųjų lęšių ir brokolių sriuba 4 asm.

Raudonieji lęšiai – lengviausiai paruošiama ankštinė kultūra, o brokoliams už jų maistingąsias savybes pagyrų nebus per daug. Šis duetas susitinka puikioje kreminėje sriuboje, kurią galima valgyti ir karštą (kai vėsu ir lyja), ir kambario temperatūros (kai karšta ir pietums pakanka sriubos).

Kalafiorų salotos su keptomis trešnėmis

Kalafiorų salotos su keptomis trešnėmis 2 asm.

FeedMySister.com: Tai salotos tikriems kalafiorų mylėtojams. Jų pagrindą sudaro niekaip termiškai neapdorotas kalafioras su citrina, šviežiomis mėtomis, traškiomis granato sėklomis ir pistacijų riešutais, kurį valgome su karštu kalafioru ir trešnėmis. Puiki vakarienė be mėsos!

Humusas su sūria granola ir šviežiomis daržovėmis

Humusas su sūria granola ir šviežiomis daržovėmis 4 asm.

FeedMySister.com: Kai yra tiek daug šviežių lietuviškų daržovių, pilna burna valgome jas tokias, kokios yra – žalias. Šalia puikiai tinka tradicinis avinžirnių humusas su sūria granola.

Varške ir žalumynais įdarytos makaronų kriauklės

Varške ir žalumynais įdarytos makaronų kriauklės 4 asm.

Naminio pomidorų padažo „patale“ švelniai apskrudusios keptos makaronų kriauklės su varškės įdaru puikiai tiks ir pietums, ir vakarienei.

Avinžirnių karis

Avinžirnių karis 4 asm.

Nida Degutienė (tinklaraštis Nidos receptai): Būdami viena seniausių ankštinių kultūrų Žemėje, avinžirniai sudaro didžiąją dalį Artimųjų Rytų, Indijos maisto raciono. Tiesa, avinžirniai turi vieną minusą – juos reikia išties ilgai virti. Todėl pravartu juos užpilti šaltu vandeniu ir palikti pernakt išbrinkti. Tokius išbrinkusius avinžirnius aš paprastai užšaldau, kad visuomet po ranka jų turėčiau, ir ilgai neužtrukčiau gamindama mėgstamus maistingus patiekalus.

Ajapsandali – vegetariškas troškinys

Ajapsandali – vegetariškas troškinys 4 asm.

Šorena Džaniašvili: „Ajapsandali – tai vegetariškas troškinys. Šis spalvingas patiekalas man asocijuojasi su vaikyste. Jame yra daug spalvingų daržovių, kurie man, kaip vaikui, atrodė labai įdomiai. Būdavo labai įdomu tyrinėti troškinį ir žiūrėti į visus produktus, iš kurių susideda patiekalas. Dabar šį patiekalą valgau tik grįžusi į Gruziją, tačiau nei vienas apsilankymas namuose neapsieina be jo. Per Kalėdas Gruzijoje šis patiekalas gaminamas ir kaip garnyras prie mėsos patiekalų, ir kaip atskiras troškinys.“

Brokolių salotos su sezamais

Brokolių salotos su sezamais 2 asm.

Brokolius apvirkite 2-6 minutes ir atvėsinkite šaltame vandenyje. Susmulkinkite. Sumaišykite visus ingredientus ir pagardinkite padažu.    
Gaivinančios arbūzų salotos

Gaivinančios arbūzų salotos 2 asm.

Susmulkinkite ridikėlius mėtas, agurkus ir sumaišykite su likusiais ingredientais. Apibarstykite gražgarstėmis ir patiekite atšaldytas.
Vegetariškas daržovių troškinys

Vegetariškas daržovių troškinys 2 asm.

Pagal nurodymus ant dėžutės išvirkite ryžius. Kol verda ryžiai, susmulkinkite morkas, papriką, svogūną, salierą ir česnaką. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir maišydami mentele pakepinkite morkas su kitais ingredientais tol, kol svogūnas pasidarys...

Žiemos olimpinės žaidynės

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką