Dabar populiaru

žirniai - visi receptai

Žirnių ir moliūgų sriuba su baravykais

Žirnių ir moliūgų sriuba su baravykais 4 asm.

Soti, kvapni ir aromatinga sriuba, tiksianti ir veganams, nes ją verdant nenaudojami jokie gyvūninės kilmės produktai. 

 

Žalios šparaginių pupelių ir žirnių salotos su riešutais

Žalios šparaginių pupelių ir žirnių salotos su riešutais 6 asm.

Miško žvėrys: Šios traškios ir gaivios salotos atneš pavasarį ant stalo bet kokiu metų laiku!

Perlinių kruopų košė su žirniais

Perlinių kruopų košė su žirniais 4 asm.

Perlinių kruopų ir žirnių košė pasotins ir sušildys ir paprastą dieną, ir savaitgalį. 

Skanus ir sveikas kūčių stalo patiekalas kūčia

Skanus ir sveikas kūčių stalo patiekalas kūčia 1 asm.

Įvairiausių grūdų, sėklų šiais laikais galima įsigyti nesunkiai, medus irgi tapęs kasdieniu produktu, tad kūčią pasiruošime nesunkiai. Puiku dar ir tai, jog šis patiekalas sveikas, maistingas, lengvai paruošiamas.

Kiniškos krevetės su imbieru ir žirniais

Kiniškos krevetės su imbieru ir žirniais 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Skonio įvairovės ir šviežumo iš kinų virtuvės neatimsi. Maistas patiekiamas ką tik pagamintas ir dažniausiai termiškai apdorojamas itin trumpai, tačiau aukštoje temperatūroje. Šviežumą apibūdinti gali ir šis pavyzdys – Šanchajaus patiekalas „girtos krevetės“. Prieš valgytoją statomas uždengtas dubuo su alkoholiu kvepiančiu skysčiu. Jį atidengus, skystyje esančios krevetės staiga atgyja ir pradeda duotis po visą akvatoriją – belieka ją pasigauti su lazdelėmis, išsilukštenti ir suvalgyti. Ko gero, šviežiausios krevetės, kokių teko valgyti. Tačiau šis receptas žymiai paprastesnis. 

Saldus sojų ir česnakų Wok su kiauliena

Saldus sojų ir česnakų Wok su kiauliena 4 asm.

Greitai ir lengvai paruošiamas Wok patiekalas su kiaulienos filė ir daržovėmis! Švelnus ir turtingas sojų padažo bei česnakų skonis.

Vištiena su žaliuoju kariu

Vištiena su žaliuoju kariu 4 asm.

Žaliasis karis yra vienas geriausiai žinomų ir mėgstamų tailandietiškų patiekalų. Nuostabų skonį vištienai suteikia kokoso pienas, kaffir žaliosios citrinos, imbieras ir kalendros.

Wok vištiena su saldžiu sojų ir aitriųjų paprikų padažu

Wok vištiena su saldžiu sojų ir aitriųjų paprikų padažu 4 asm.

Apkepkite vištienos juosteles aliejuje. Sudėkite supjaustytas daržoves ir kepkite 1–2 minutes labai karštoje WOK ar paprastoje keptuvėje. Supilkite 1 buteliuko (žr. žymę ant buteliuko etiketės) saldaus sojų ir aitriųjų paprikų WOK padažo. Papuoškite...
Saldžiarūgštė kiaulienos filė su imbierais

Saldžiarūgštė kiaulienos filė su imbierais 4 asm.

Skani pakepinta kiaulienos filė su daržovėmis, ananasais ir ryžių makaronais. Greita ir lengva paruošti.

 

Žirnių miltų skanėstas „Laddu”

Žirnių miltų skanėstas „Laddu” 4 asm.

Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir suberkite į jį žirnių miltus. Vis pamaišydami šiek tiek pakepkite ant nedidelės ugnies.  Susmulkinkite riešutus ir drauge su cinamonu, imbieru ir kardmonu suberkite į keptuvę su žirnių miltais ir maišydami dar...
Aštrios daržovės

Aštrios daržovės 4 asm.

Morkas nuskuskite, supjaustykite griežinėliais. Paprikas išvalykite, saldžiąsias supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, aitriąją – sukapokite. Česnakus taip pat sukapokite. Svogūnus supjaustykite griežinėliais, saliero lapkotį – kubeliais....
Džiovintų žirnių sriuba

Džiovintų žirnių sriuba 8 asm.

Nuplautus žirnius suberkite į dubenį, užpilkite sultiniu ir porą valandų mirkykite. Kumpį supjaustykite juostomis, paskrudinkite jas sausoje keptuvėje. Palikite atvėsti. Morką nuskuskite, nuplaukite, sutarkuokite šiaudeliais. Saliero stiebą...
Tiršta žirnių sriuba

Tiršta žirnių sriuba 8 asm.

1. Žirnius gerai nuplaukite, suberkite į puodą, supilkite vandenį, sumeskite sultinio kubelius ir užvirinkite. 2. Kai užvirs, nugraibykite putas, uždenkite ir ant labai mažos ugnies virkite 1,5 val. Retkarčiais pamaišydami. 3. Keptuvėje iš...
Soti žirnių košė su faršu

Soti žirnių košė su faršu 4 asm.

1. Žirnius pamerkite bent kelioms valandoms (geriau per naktį) ir išvirkite sūdytame vandenyje. Tik nepervirkite, jie turi būti kietoki. Bulves ir morkas stambiai sutarkuokite ir sudėkite į pravėsusius žirnius. 2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudė...
Žirnių ankščių troškinys su ryžiais

Žirnių ankščių troškinys su ryžiais 6 asm.

1.Raugintą agurką stambiai sutarkuokite. Mėtas nuplaukite, nuvarvinkite ir smulkiai sukapokite. Svogūną nulupkite, supjaustykite išilgai į 7–8 dalis. 2.Puode įkaitinkite aliejų, sudėkite jautienos faršą, svogūnus, sukrėskite pomidorų pastą ir maiš...
Žirnelių sriuba su krevetėmis

Žirnelių sriuba su krevetėmis 4 asm.

1.Svogūnus susmulkinkite ir su čiobrelių lapeliais patroškinkite aliejuje. Suberkite žirnelius, šiek tiek paskaninkite druska ir cukrumi, supilkite vyną, truputį pavirkite. 2.Supilkite sultinį ir virkite 15–20 minučių. Išsukite iki purumo ir...
Žirnienė su džiovintais grybais

Žirnienė su džiovintais grybais 4 asm.

1.Žirnius ir grybus atskirai pamirkykite apie valandą. Išmirkusius grybus gerai nuplaukite, supjaustykite juostelėmis, sudėkite į puodą su vandeniu (apie 1,5 l) ir užvirkite. 2.Sudėkite išmirkusius žirnius, įmeskite laurų lapelius, pipirų ir...
Žirnienė su šonkauliukais

Žirnienė su šonkauliukais 4 asm.

1.Į verdantį vandenį sudėkite nuplautus žirnius ir mažesniais gabalėliais (po vieną kauliuką) pjaustytus šonkaulius. Uždengę virkite ant mažos ugnies. Tuo metu paruoškite sriubai užpilą. 2.Nulupkite ir susmulkinkite svogūną. Morką nuskuskite ir...
Žirnelių sriuba

Žirnelių sriuba 4 asm.

1. Žirnelius atšildykite ir nuvarvinkite. 2. Bulves ir morkas nuplaukite, nulupkite, susmulkinkite. Porą supjaustykite griežinėliais. 3. Svogūną ir česnakus nulupkite, sukapokite ir, iki pagels, pakepinkite šaukšte sviesto. Tada suberkite juostelė...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką