-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baravykai - visi receptai

Raugo duona su džiovintais baravykais

Raugo duona su džiovintais baravykais 4 asm.

Išbandykite receptą, kurį siūlo tinklaraščio „Bulvių košė“ autorė Laura. Tiesa, jis tiks tiems, kas jau turi pasigaminto raugo. O jei neturite, netrukus pamokysime, kaip jo pasiruošti.

 

Perlinių kruopų troškinys su šonine, daržovėm ir baravykais

Perlinių kruopų troškinys su šonine, daržovėm ir baravykais 4 asm.

Išbandykite receptą, kurį vienoje TV laidoje pristatė žinomas virtuvės šefas Tomas Rimvydis.

 

Veršio kepenėlių ir baravykų paštetas šventėms

Veršio kepenėlių ir baravykų paštetas šventėms 6 asm.

Tinklaraštis bulviukose.ltAksominis, nuostabaus skonio paštetas su prabangia baravykų natele pagal Chriso Cosentino knygos „Offal good“ receptą.

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Žirnių ir moliūgų sriuba su baravykais

Žirnių ir moliūgų sriuba su baravykais 4 asm.

Soti, kvapni ir aromatinga sriuba, tiksianti ir veganams, nes ją verdant nenaudojami jokie gyvūninės kilmės produktai. 

 

Gnocchi su baravykais ir moliūgų tyre

Gnocchi su baravykais ir moliūgų tyre 2 asm.

FeedMySister.com: Paprastas, bet pasakiško skonio patiekalas – naminis ir jaukus. Bulvių ir grybų derinys žinomas visiems lietuviams, o subtilumo jam suteikia rozmarinas, moliūgas ir parmezanas. Grybų karalius baravykas yra pilnas skonio, todėl labai svarbu jo neužgožti ir leisti pilnai atsiskleisti.

Maži „kugeliukai“ su baravykais čenakinėse

Maži „kugeliukai“ su baravykais čenakinėse 3 asm.

Pasiruošiame įdarą : Įpilkite į keptuvę šlakelį alyvuogių aliejaus ir pakepinkite kubeliais pjaustytą šoninę. Dėkite į keptuvę svogūną. Sudėkite pjaustytus šviežius grybus (jei šaldyti, staigiai išimtus atšildome šalto vandens vonelėje ir iškart...
Pakepintas baravykas

Pakepintas baravykas 1 asm.

Skaniausias patiekalas rudenį – tai ką tik iš miško parsinešto baravyko kepimas ant sviesto. Receptą atsiuntė Milda K.
Konservuotos baravykų salotos

Konservuotos baravykų salotos 4 asm.

Grybus nuvalykite, nuplaukite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Pomidorus supjaustykite skiltelėmis, svogūnus – žiedais, morkas sutarkuokite. Daržoves sumaišykite su druska, užpilkite kelis šaukštus aliejus ir troškinkite ant nedidelės ugnies. Po...
Marinuoti baravykai

Marinuoti baravykai 4 asm.

Grybus nuplaukite, nuvalykite ir virkite 15-20 minučių pasūdytame vandenyje. Po virimo palikite grybus nuvarvėti ir apdžiūti, kol gaminsite marinatą. Suberkite į vandenį druską, cukrų, pipirus, krapus ir užvirinkite. Tada supilkite actą ir gautame...
Sūdyti baravykai

Sūdyti baravykai 4 asm.

Grybus nuvalykite ir virkite 30-40 minučių, nukoškite. Po to virkite antrą kartą pasūdytame vandenyje su prieskoniais 30 minučių ir vėliau dėkite į stiklainius bei užpilkite sūrymu, kuriame virė. Stiklainius užsukite ir apverskite.
Lašiša su imbierais ir baravykais

Lašiša su imbierais ir baravykais 2 asm.

Pirmiausiai paruoškite lašišą: ją nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite gabalėliais, sudėkit į plokščią indą, pagal skonį pabarstykite druska, cukrumi  ir apliekite marinatu, paruoštu iš tarkuotų imbierų, pusės citrinos sulčių, nutarkuotos...
Lietiniai su grybų įdaru

Lietiniai su grybų įdaru 4 asm.

Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite vandenį, 1 valg. š. aliejaus, įberkite druskos ir kruopščiai išmaišykite. Berkite miltus ir užmaišykite skystą tešlą. Iš jos iškepkite lietinius. Nuo kiekvieno popieriniu rankšluosčiu nuspauskite riebalų...
Pikantiška užkandėlė su grybais

Pikantiška užkandėlė su grybais 5 asm.

Tešlą atšildykite, kaip nurodyta ant pakuotės, ir supjaustykite ją vidutinio dydžio kvadratėliais. Grybus nuvalykite, supjaustykite griežinėliais ir trumpai apkepkite svieste. Rikotą iki vientisumo ištrinkite su spaustais česnakais bei grietine,...
Grybai su riešutais

Grybai su riešutais 3 asm.

Gerai nuplautus pievagrybius nulupkite, nuvalykite, didesnius supjaustykite ketvirčiais, mažesnius palikite sveikus. Džiovintus baravykus užpilkite stikline verdančio vandens ir mirkykite, kol grybai suminkštės. Nuspauskite ir nusausinkite. Svogū...
Šviežių ir džiovintų baravykų sriuba

Šviežių ir džiovintų baravykų sriuba 5 asm.

Džiovintus grybus užmerkite nedideliame kiekyje vandens ir palikite 3 valandas, kad išmirktų. Tada nuspauskite ir supjaustykite kubeliais, bet skysčio neišpilkite.  Bulves nulupkite, supjaustykite kubeliais, sumeskite į puodą su vištienos...
Kiaulienos guliašas su baravykais

Kiaulienos guliašas su baravykais 8 asm.

1.Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Morkas, salierų lapkočius ir svogūnų laiškus nuvalykite, nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. 2.Keptuvėje išlydykite riebalus, sudėkite gabaliukais pjaustytą mėsą ir gerai apkepinkite. Pasūdykite,...
Vištienos kepenėlių ir džiovintų baravykų paštetas

Vištienos kepenėlių ir džiovintų baravykų paštetas 8 asm.

1. Džiovintus grybus išmirkykite šiltame vandenyje, kol suminkštės. 2. 100 g sviesto ištirpinkite įkaitintoje keptuvėje, suberkite smulkiai supjaustytą svogūną ir česnaką. 3. Kepinkite ant nedidelės ugnies, kol svogūnai suminkštės ir taps...
Bulvių pyragas su džiovintais baravykais

Bulvių pyragas su džiovintais baravykais 4 asm.

1. Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje. Įmeskite pusę svogūno, krapų. 2. Kol verda bulvės, paruoškite įdarą. Grybus išvirkite sūdytame ir laurų lapeliais bei pipirais pagardintame vandenyje. 3. Pačirškinkite keptuvėje lašinių spirgučius. Kai...
Grybų pyragas

Grybų pyragas 6 asm.

1. Džiovintus baravykus 2–3 val. pamirkykite vandenyje. 2. Sukapokite gabalėliais supjaustytus riebalus su miltais ir druska. Supilkite vandenį. Užminkykite kietą tešlą, įvyniokite į plėvelę ir 30 min. palaikykite šaldytuve. 3. Nusunkite dž...
Užsisakykite 15min naujienlaiškius