Dabar populiaru
8 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.6 5 / 7
Jau įvertinote šį receptą

30 blynų tortas bet kokiai progai

Šimto blynų tortas
Restorano archyvo nuotr. / Šimto blynų tortas

Projekto „100 tortų Lietuvai proga“ šio torto receptu pasidalijo restoranas „Le BonJour“ sostinėje. 

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

Iškepkite blynus:

1. Visus ingredientus išmaišykite kartu iki vientisos masės.

2. Blynus kepkite keptuvėje kuo plonesnius, turi išeiti itin ploni blynai!

Iš recepte nurodyto kiekio produktų iškepsite apie 30 blynų.

Paruoškite kremą:

1. Minkštą sviestą išsukite su „Philadelphia“ sūriu, cukraus milteliai, vanilės ekstraktu. Atšaldytą kremą tepkite plonu sluoksniu ant kiekvieno blyno ir dėkite juos vieną ant kito, kol išeis blynų tortas.

 

Kategorijos

Šaltinis: 15min
Komentarai

Daugiau receptų

Kuskuso salotos su feta

Kuskuso salotos su feta 2 asm.

Paprastos, lengvos, greitai paruošiamos salotos, kurios tiks, kai šiek tiek tingisi ilgai suktis prie puodų. 

 

Lengvai marinuotų daržovių salotos

Lengvai marinuotų daržovių salotos 6 asm.

Miško žvėrys: Kai prasideda šviežių daržovių sezonas, galima paprasčiausiai mėgautis jomis. Bet galima ir labai greitai bei paprastai pamarinuoti kopūstus su morkomis. Beje, tokios salotos labai tiks prie riebesnių kepsnių. 

Bulvinė „focaccia“, pagardinta žolelėmis ir česnaku

Bulvinė „focaccia“, pagardinta žolelėmis ir česnaku 4 asm.

Jei su pica reikalai aiškūs, gal metas išsikepti iš Italijos kilusios „focaccios“? Galbūt nustebsite, tačiau nuostabią ją paruošite su mūsų taip mėgstamomis bulvėmis – jų reikės ir tešlai, ir viršui pagardinti. Puikaus kepinio receptu dalijasi žymus šefas Yotamas Ottolenghi.

Veganiškas šokoladinis morkų pyragas

Veganiškas šokoladinis morkų pyragas 8 asm.

Drėgnas, sodrus pyragas maloniai nustebins ir veganus, ir visavalgius. 

Biskvitinis medaus tortas su apelsinais

Biskvitinis medaus tortas su apelsinais 12 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė sostinėje veikianti desertų studija „Tie kepėjai“.

 

Humusas su saldžiosiomis bulvėmis

Humusas su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Miško žvėrysHumusas su saldžiosiomis bulvėmis (kitaip – batatais) buvo išbandytas visai netyčia, kai negavau pirkti kvapiojo moliūgo ir vietoj jo nusipirkau šių šakniavaisių. Nuo to laiko kartojam.

Argentinietiškas padažas čimičiuri prie mėsos

Argentinietiškas padažas čimičiuri prie mėsos 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Argentina – mėsėdžių rojus. Galvijų mėsa natūraliai gera, išauginta beribėse pampose be jokių dirbtinių gudrybių. Gauni keptos mėsos rinkinį asado ir jauti, kaip tavo iltiniai dantys auga tarsi vampyro. Virsti plėšrūnu šalyje, kurioje nėra vietos vegetarams. Ir dar pavilgai kiekvieną kasnelį nuostabiame padaže čimičuri. Jis tinka prie įvairios natūralios mėsos.

 

Signes Meiranes vaikystės medaus tortas

Signes Meiranes vaikystės medaus tortas 12 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė viena žymiausių Latvijoje  maisto tinklaraštininkių ir knygų autorė Signe Meirane. 

Pasiflorų tyrėje marinuota kiaulienos išpjova su grilyje keptu ananasu

Pasiflorų tyrėje marinuota kiaulienos išpjova su grilyje keptu ananasu 2 asm.

Ant grilio keptas ananasas nuostabiai dera su sultinga, trumpai vaisių tyrėje pamarinuota kiauliena. 

Neįprastas veganiškas „braunis“ iš pupelių

Neįprastas veganiškas „braunis“ iš pupelių 8 asm.

Tikras netikėtumas – šio braunio pagrindą sudaro pupelės, tačiau valgantieji to niekaip neatspės. Šokoladinis, drėgnas ir sunkus – puikus kepinys, kai norisi tikro saldumyno!

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką