Dabar populiaru
12 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.1 5 / 41
Jau įvertinote šį receptą

Aguonų tortas su varškės kremu

Aguonų tortas su varškės kremu
Astos Černės nuotr. / Aguonų tortas su varškės kremu

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

  1. IŠKEPKITE BISKVITĄ. Įkaitinkite orkaitę iki 180° C temperatūros. Kepimo indą (22 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi.
  2. Į nedidelį prikaistuvį suberkite aguonas ir supilkite pieną. Kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol pienas beveik užvirs. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir atvėsinkite.
  3. Dubenyje elektriniu plaktuvu iki purumo išplakite minkštą kambario temperatūros sviestą su cukrumi. Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakdamos.
  4. Kitame dubenyje išsijokite miltus ir kepimo miltelius. Suberkite druską ir sumaišykite.
  5. Miltus ir atvėsusią aguonų ir pieno masę pakaitomis dalimis įmaišykite į sviesto ir cukraus plakinį. Maišykite lengvais judesiais, nepermaišykite. Supilkite vanilės ekstraktą, suberkite nutarkuotas citrinų žieveles ir supilkite citrinų sultis. Lengvai išmaišykite.
  6. Paruoštą tešlą supilkite į kepimo indą, paviršių išlyginkite. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 50–60 minučių. Ar biskvitas iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku: įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro jis turi būti švarus.
  7. Iškepusį biskvitą kelias minutes atvėsinkite kepimo inde. Tuomet išimkite, perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite. Lygiai perpjaukite į tris dalis.
  8. PARUOŠKITE VARŠKĖS KREMĄ. Varškę pertrinkite iki kuo vientisesnės masės. Išplakite su milteliniu cukrumi, vanilės ekstraktu ir citrinų sultimis. Masė turi būti lygi, be jokių gumuliukų.
  9. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu suplakite iki standžių putų grietinėlę. Lengvais judesiais įmaišykite ją į varškės kremą.
  10. FORMUOKITE TORTĄ. Ant norimos lėkštės, padėklo ar tortinės dėkite pirmąjį biskvitą. Jei norite, sulaistykite porą šaukštų sirupo (pvz., sumaišykite vandenį su cukrumi, pagardinkite keliais citrinų sulčių lašais). Aptepkite trečdaliu varškės kremo. Ant kremo dėkite antrąjį biskvitą, lengvai paspauskite delnais, sulaistykite ir aptepkite antru trečdaliu varškės kremo. Dėkite trečią biskvitą, vėl lengvai paspauskite delnais.
  11. Likusį trečdalį kremo sudėkite į konditerinį maišelį ir dekoruokite juo viršutinį biskvitą. Apibarstykite sauja aguonų.
  12. Sudėtą tortą dėkite į šaldytuvą ir palaikykite jame bent kelias valandas ar per naktį. Skanaus!

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu 2 asm.

Upėtakių nesunku nusipirkti bet kurioje didesnėje parduotuvėje, o iškepti juos taip pat nesudėtinga. Jei nusibodo iki šiol naudoti receptai, siūlome išbandyti šį, siūlomą tinklaraštininkės (bulviukose.lt), profesionalios kulinarės Lauros. Bus skanu!

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šie avižiniai sausainiai tikrai ne dietiški, neapgaudinėsiu nei jūsų, nei savęs. Bet užtai jie TOKIE skanūs, kad velniai nematė tų kalorijų: verčiau jas išvaikščiokit kur nors mašiną toliau pasistatę arba šiaip į mišką išsiruošę. Kiekvienas kąsnis vertas nuodėmės, prisiekiu.

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis 6 asm.

Riestainius, dažnai dar vadinamus „barankomis“, mėgsta ir maži, ir nedideli. Išbandykite veganišką šio kepinio variantą, kvepiantį apelsinais ir paskanintą aguonomis! Receptu dalinasi tinklaraštis „Vegan Pipiras“. 

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis 4 asm.

Išbandykite nesaldžių vaflių receptą, kuriuo dalinasi tinklaraštis Wise Taste.

 

Greitas jogurto ir persimonų desertas su pistacijomis

Greitas jogurto ir persimonų desertas su pistacijomis 2 asm.

Nors šį skanėstą įvardijame kaip „desertą“, tie, kas mėgsta saldesnius pusryčius, gali juo mėgautis ir ryte. Lengvas, gaivus, elegantiškas patiekalas paruošiamas vos per kelias minutes, o svarbiausias jo akcentas – gerai prinokę, saldūs persimonai.

Itališkos lazdelės „grissini“ su rozmarinais

Itališkos lazdelės „grissini“ su rozmarinais 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Pirkti grissini yra skanūs, bet jūs vargu ar įsivaizduojat, kokie skanūs yra pačių kepti! Pasigaminti grissini yra juokų darbas, tešla užminkoma iš pačių paprasčiausių ingredientų – miltų, vandens, aliejaus... Grissini galima kaskart pagardinti vis kitais priedais – rozmarinais, pankoliais, česnakais, čiobreliais...

 

Kepti pastarnokai ir morkos su graikiniais riešutais

Kepti pastarnokai ir morkos su graikiniais riešutais 2 asm.

Tie, kas nėra nieko gaminę iš pastarnokų, turėtų juos išbandyti būtent žiemą – tuo metu, kai jie yra sukaupę daugiausiai cukrų, kurie kepant greitai karamelizuojasi. Ši kartą siūlome patiekalą, kuris gali tapti skaniu užkandžiu, priedu prie mėgstamų kruopų (pavyzdžiui, grikių), o gal net lydėti kokį paukštienos kepsnį. Pagaminkite ir įsitikinsite, kaip gardu!

Kokosiniai želė gabaliukai

Kokosiniai želė gabaliukai 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Šis receptas kilęs iš Kinijos ir kartais dar vadinamas kokosų pieno pudingu. Jo receptų internete radau daug ir įvairių, dažniausiai juose kokosų pienas skiedžiamas įprastu karvės pienu, bet šį kartą norėjosi tik kokosų pieno skonio.

Nostalgiškoji agurkinė sriuba

Nostalgiškoji agurkinė sriuba 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Tai sriuba, kurią pagaminti – juokų darbas, o vasario mėnuo kaip tik tinkamas tam metas, nes reikia paskubėti naikinti raugintų agurkų atsargas. Verdant šią sriubą tereikia laikytis keleto paprastų taisyklių.

Kukurūzų miltų duona su moliūgų sėklomis ir linų sėmenimis

Kukurūzų miltų duona su moliūgų sėklomis ir linų sėmenimis 6 asm.

Kviečiame išsikepti mielinės duonos iš kukurūzų miltų. Jei juos gana retai naudojate, o gal nė nebandėte, toks kepinys gali tapti skaniu netikėtumu! 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką