-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.6 5 / 7
Jau įvertinote šį receptą

Amerikietiškas mėlynių pyragas, kuriame mažai cukraus

Amerikietiškas mėlynių pyragas
Amerikietiškas mėlynių pyragas / Tinklaraščio archyvo nuotr.
Skaitysiu vėliau

bulviukose.ltSaikingai saldus, labai mėlyniškas ir skanus pyragas. Labai tiks suporuoti su riebiais vaniliniais ledais arba plakta grietinėle.

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Taip vadinamą kapotą tešlą ne kapoju peiliu, o darau greituoju tinginio būdu. Į dubenį susipilkite miltus, druską, cukrų. Pasiimkite burokinę tarką ir įstatykite ją į dubenį su miltais. Sviestą vis mirkydami į miltus tarkuokite, kol visą sutarkuosite. Pirštais sutrinkite sutarkuoto sviesto drožles su miltais. Supilkite vandenį ir spauskite tešlos masę kol pasidarys tešlos kamuolys. Jei pritrūks vandens, įpilkite daugiau, nes man pritrūko. Tešlą šaldykite šaldytuve mažiausiai 30 minučių.

2. Mėlynes sumaišykite su cukrumi, cinamonu ir krakmolu.

3. Paimkite 2/3 tešlos, iškočiokite blyną ir įklokite į ~26 cm skersmens apvalią formą. Apskritimas turi pilnai padengti kepimo formą ir kraštus. Supilkite ant tešlos mėlynes.

4. Iš likusio 1/3 tešlos iškočiokite blyną, supjaustykite jį juostelėms ir dekoratyviai sudėkite jas ant pyrago.

5. Išplakite kiaušinį ir aptepkite pyrago tešlos juosteles, pabarstykite jas cukrumi.

6. Į mėlynių tarpelius sudėkite mažais kubyčiais pjaustytą sviestą.

7. Pyragą kepkite iki 200 C įkaitintoje orkaitėje 15 minučių vidurinėje orkaitės dalyje. Kaitrą sumažinkite iki 180 C, kepkite dar 35-45 minutes arba kol pyragas gražiai apskrus. Aš, sumažinusi kaitrą, perdėjau pyragą į apatinę orkaitės lentyną, nes viršus buvo pakankamai apskrudęs.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.

 

Užsisakykite 15min naujienlaiškius