Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.6 5 / 86
Jau įvertinote šį receptą

Aštrus meksikietiškas mėsos troškinys

Aštrus mėsos troškinys
Shutterstock nuotr. / Aštrus mėsos troškinys

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Per naktį mirkytas pupeles išvirkite pasūdytame vandenyje (maždaug 45 min.) ir nuvarvinkite skystį. Svogūnus smulkiai sukapokite, česnako skilteles sutrinkite, salierus ir morkas supjaustykite kubeliais.

2. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite svogūnus ir česnakus, paskui sudėkite susmulkintą mėsą ir kepkite, kol pasikeis mėsos spalva. Sudėkite susmulkintas daržoves ir dar truputį patroškinkite.

3. Visą keptuvėje esančią masę truputį pasūdykite, pagardinkite prieskoniais, supilkite sultinį, sudėkite į kelias dalis perpjautus pomidorus, gerai išmaišykite, uždenkite ir troškinkite 10 min.

4. Sudėkite virtas pupeles, išmaišykite, uždenkite keptuvę ir ant mažos ugnies troškinkite dar 10–15 min. Išjungus ugnį nereikia skubėti nukelti dangčio – tegul troškinys dar keliolika minučių pasitroškina.

Patarimas. Paprasčiausias mėsos smulkinimo būdas – sumalti mėsmale. Tačiau šis patiekalas skanesnis, jei mėsa – ne malta, o smulkiai supjaustyta.

Taip pat skaitykite:

Susipažinkite su aitriosiomis paprikomis!

 

Kategorijos

 

Daugiau receptų

Šokoladinis karamelinis pyragas

Šokoladinis karamelinis pyragas 12 asm.

Saldus, sodrus ir nekasdienis skanėstas, kuriame skonio harmoniją kuria šokoladas ir karamelė. Sukurtas mėgautis prie kavos ar arbatos puodelio!

 

Morkų pyragas su kremu ir graikiniais riešutais

Morkų pyragas su kremu ir graikiniais riešutais 12 asm.

Kepant ir formuojant šį desertą šiek tiek darbo įdėti reikės, tačiau neprilygstamas morkų kepinio, gardaus kremo ir riešutų derinys nuginkluos visus valgytojus.

 

Apverstas ananasų pyragas

Apverstas ananasų pyragas 8 asm.

Vadinamųjų apverstų pyragų klasika – kepinys su obuoliais, tačiau kviečiame išbandyti ir kitokį variantą. Šis pyragas nustebins ir gražia išvaizda, ir puikiu skoniu bei drėgna tekstūra.

 

Trupininis pyragas su juodųjų serbentų uogiene

Trupininis pyragas su juodųjų serbentų uogiene 12 asm.

Nuostabus nostalgiškas kepinys iš knygos „Desertai: 365 receptai“. Jo gabaliuką su pienu skanaus vaikai, o su kava – suaugusieji. 

Šokoladainis su kava ir graikiniais riešutais

Šokoladainis su kava ir graikiniais riešutais 12 asm.

Intensyvus šokoladinis skanėstas iš knygos „Desertai: 365 receptai“.

Aguonų tortas

Aguonų tortas 10 asm.

Tortų nekepame kasdien, dažniausiai – kokia nors ypatinga proga. Šis tortas, kur aguonų yra ir biskvite, ir pertepime, puikiai tiks pačioms įvairiausioms šventėms. 

 

Citrinų ir migdolų pyragas su medumi

Citrinų ir migdolų pyragas su medumi 8 asm.

Šiame pyrage pirmu smuiku groja netikėti, itin kvapnūs ingredientai medus, citrina ir migdolai, kepinys išeina minkštas ir aromatingas.

 

Morkų ir imbiero sriuba

Morkų ir imbiero sriuba 4 asm.

Ryškios spalvos ir puikaus skonio aksominė sriuba sušildys, pasotins, tačiau neapsunkins. 

 

Morkų ir raudonųjų lęšių sriuba

Morkų ir raudonųjų lęšių sriuba 4 asm.

Šiai sriubai prireiks raudonųjų lęšių, kurie prieš verdant nėra mirkomi. Štai kodėl gardžią sriubą paruošite vos per pusvalandį. 

 

Abrikosų ir migdolų tarta

Abrikosų ir migdolų tarta 8 asm.

Šis pyragas pirmiausiai tiks žmonėms, netoleruojantiems gliuteno, tačiau savo skoniu, net neabejojame, sužavės visus!

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką