Dabar populiaru
15min be reklamos
5 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.0 5 / 4
Jau įvertinote šį receptą

Avižinių dribsnių, aviečių ir riešutų sviesto plokštainėliai „flapjack“

Aviečių ir riešutų sviesto plokštainėliai „flapjack“
Aviečių ir riešutų sviesto plokštainėliai „flapjack“ / Tinklaraštinininkių nuotr.

FeedMySister.com: Tai superlengvas kepinys savaitgaliui, kai suplanuota daug veiklos, ar savaitės pradžiai. Aviečių džemas ir riešutų sviestas tai, kaip sakoma, „marriage made in heaven“ – būtinai bandykite. Ispaninio šalavijo sėklų („chia“) džemą galite keisti paprastu, bet žiūrėkite, kad nebūtų per saldus.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

Pastaba: plokštainėliams suformuoti jums reikės stačiakampės 20 × 10 cm formos

1. Uogas dedame į puodą su klevų sirupu ir vis pamaišydami, po truputį trindami, verdame nedideliame karštyje apie 10 minučių, kol jos išskirs sulčių ir suminkštės. Suberiame ispaninio šalavijo (chia) sėklas. Gerai išmaišome ir paliekame brinkti apie 20–30 minučių.

2. Įkaitiname orkaitę iki 180C laipsnių temperatūros, kepimo funkcija – su ventiliatorumi.

3. Į dubenėlį beriame avižas, migdolus, kokosų drožles. Pilame klevų sirupą, dedame šaukštą riešutų sviesto, vanilės pastą ir viską išmaišome.

4. Puode išlydome kokosų aliejų ir pilame į dubenėlį su avižomis. Išmaišome ir atidedame 2 šaukštus į atskirą dubenėlį.

5. Į elektrinio trintuvo indą dedame datules, smulkiname ir, kai jau matome, kad viskas virsta vientisa mase, dedame didesnę dalį avižų masės ir pulsuojančiu režimu sukame, kol ingredientai susimaišys.

 

6. Gautą masę dedame į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir paspaudžiame, kad tolygiai pasiskirstytų. Kepame 10 minučių.

7. Po 10 minučių ant viršaus pilame aviečių džemą (3 šaukštus) ir dar kepame apie 5 minutes. Po 5 minučių ant viršaus dedame likusį riešutų sviestą, atsargiai paskirstome ir užbarstome atidėtus 2 šaukštus avižų masės. Kepame dar apie 15 minučių, arba kol apsukrus. Iškepus paliekame atvėsti skardoje.

8. Pjaustome į 10 dalių. Rekomenduojame suvartoti per dvi dienas.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Šventinis trispalvis tortas

Šventinis trispalvis tortas 8 asm.

Renata Ničajienė („Sezoninė virtuvė“): Kepdama šį tortą labiausiai norėjau visas tris mūsų vėliavos spalvas sukurti tik iš natūralių ingredientų, nenaudojant jokių dirbtinių dažiklių. Tam puikiai tiko natūralūs šaltyje džiovintų daržovių ir uogų milteliai. Geltonam biskvito sluoksniui – moliūgų milteliai (jiems papildomo aromato suteikiau įtarkuodama apelsinų žievelės). Žaliam biskvitui – liofilizuotų špinatų milteliai (jiems gaivos pridėjau įtarkuodama citrinos žievelės). Raudonąjį biskvitą nudažiau liofilizuotais raudonųjų burokėlių ir aromatingų aviečių milteliais.

 

Karka su daržovėmis

Karka su daržovėmis 4 asm.

Kviečiame pasiruošti lietuvių mėgstamą patiekalą, kurio receptu TV laidoje pasidalino virtuvės šefas Gian Luca Demarco.

Greita avinžirnių sriuba su šonine ir žalumynais

Greita avinžirnių sriuba su šonine ir žalumynais 4 asm.

Gamindami įvairiausius patiekalus pupeles, ko gero, renkamės dažniau, tačiau avinžirniai (kartais dar pavadinami turkiškais žirniais) irgi turi savo gerbėjų. Siūlome išsivirti sočios ir kvapnios sriubos su ankštiniais. Tikrai pasotins!

 

„Netikras zuikis“ iš maltos vištienos

„Netikras zuikis“ iš maltos vištienos 4 asm.

Kviečiame gaminti patiekalą, vadinamą „netikru zuikiu“ – taip, jam puikiausiai tinka ir paukštiena, o ne tik kiauliena!

 

Jautienos kepenėlės su kepintais svogūnais

Jautienos kepenėlės su kepintais svogūnais 2 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Kiekviena šeima, net neabejoju, turi savo iš kartos į kartą perduodamų receptų!  Vienas mano tokių iš kartos į kartą perduodamų receptų yra kepenėlės.

 

Veganiškas braunis su graikiniais riešutais

Veganiškas braunis su graikiniais riešutais 6 asm.

Tinklaraštis „Vegan Pipiras“: Šį veganišką pyragą labai lengva pasigaminti, o dar lengviau ir skaniau jį suvalgyti!

 

Veganinis vyšnių ir datulių keksas

Veganinis vyšnių ir datulių keksas 6 asm.

FeedMySister.com/„Natūraliai saldu“: Tai minkštas ir drėgnas keksas, kuris yra saldus ne tik dėl naudoto cukraus, bet ir datulių. Toks derinys suteikia visai kitokį saldumą, o jį subalansuoja vyšnių rūgštelė. Linų sėmenys ne tik praturtina kepinį, bet padeda sukurti reikiamą tekstūrą.

Sultinga „lėtai“ kepta jautiena

Sultinga „lėtai“ kepta jautiena 8 asm.

Taip paruošta mėsa yra labai sultinga ir skani bei natūrali. Ypatingai tinka su bulvių koše. O paruošti tikrai nesunku, tik prireiks daugiau laiko.

 

Antiena su aštriu šokolado padažu

Antiena su aštriu šokolado padažu 2 asm.

Jei mėgstate antieną, tačiau jau esate prisiragavę tradicinių patiekalų, išbandykite šį. Įdomus derinys su juoduoju šokoladu atskleis visai kitokį antienos skonį. O jei mieliau renkatės kitokią paukštieną, aštrus šokolado padažas puikiai papildys vištienos troškinį ar net ryžių garnyrą.

Libanietiška duona su česnakinio sviesto glazūra

Libanietiška duona su česnakinio sviesto glazūra 6 asm.

Kviečiame išsikepti labai purios ir gardžios, švelniai česnaku pagardintos libanietiškos duonos, kurią kildina mielės. Daug darbo nebus, prireiks tik šiek tiek kantrybės, kol tešla porąsyk pakils. Skaniuoju kepiniu galėsite mėgautis kaip užkandžiu, patiekti prie sriubos, ruošti su juo sumuštinius. 

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką