Dabar populiaru
2 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 5.0 5 / 1
Jau įvertinote šį receptą

Bananiniai saldainiai

Bananiniai saldainiai
Autorės nuotr. / Bananiniai saldainiai

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Šokoladą ištirpinkite garuose su sviestu. Juo apliekite banano gabaliukus.

2. Šaldytuve atšaldykite ir papuoškite uogomis, dribsniais ar graikiškais riešutais.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Skanus ir lengvai pagaminamas varškės pyragas su aguonomis

Skanus ir lengvai pagaminamas varškės pyragas su aguonomis 6 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Tai senas, geras, visų mėgstamas varškės pyrago receptas. Pyragą galima papildyti įvairiais priedais: mėgstama uogiene, obuoliais, bet šiam kartui pasirinkau aguonas. Aguonas įdarui naudokite jau sumaltas. Toks pyragas ne tik labai skanus bet ir labai lengvai pagaminamas.

Purių mielinių rutuliukų duona

Purių mielinių rutuliukų duona 6 asm.

Auksinė plutelė, minkštas vidus, švelnus mielinio kepinio aromatas – visus šiuos malonumus patirsite, jei išsikepsite neįmantrios, tačiau labai gardžios mielinių rutuliukų duonos. Bus smagu ją plėšyti, jei norite, pertepkite rutuliukus sviestu ar mėgstamu džemu ir mėgaukitės prie arbatos, kakavos ar pieno puodelio.

Vištienos sparneliai su citrina ir alaus skonio ryžiais

Vištienos sparneliai su citrina ir alaus skonio ryžiais 4 asm.

Šio įdomaus, tačiau gana greitai paruošiamo vištienos patiekalo receptu dalinasi TV laidų vedėjas, virtuvės šefas Gian Luca Demarco. 

 

Makaronų salotos „Tutti frutti“ su alyvuogėmis, sūriu ir džiovintais pomidorais

Makaronų salotos „Tutti frutti“ su alyvuogėmis, sūriu ir džiovintais pomidorais 5 asm.

Vytaras Radzevičius (Pasaulio puodai): „Tutti frutti“ itališkai reiškia „visi vaisiai“. Suprantu kaipo kratinys, mišinys, ką turiu tą dedu. Dėl to taip ir pavadinau šias salotas. Populiarus žodis maiste ir popkultūroje. Šioms salotom pagaminti tinka lietuviškas posakis „nepersistenk”. Jokių ypatingų gebėjimų ar žinių nereikia. 

 

Veganiški žemės riešutų plokštukai

Veganiški žemės riešutų plokštukai 6 asm.

Veganiškas skanėstas, kuriam naudojamas naminis riešutų sviestas ir populiarėjantys speltų miltai, nepaliks abejingų. Idealiai tinka prie bet kokio jūsų mėgstamo karšto gėrimo puodelio. Šiuo receptu dalinasi tinklaraštis „Vegan Pipiras“

Veganiška bananų duona

Veganiška bananų duona 6 asm.

Šio veganiško kepinio receptu dalinasi maisto gaminimo entuziastė, veganė Dovilė Šeduikytė kartu su projektu auGalingas pirmadienis. Išbandykite!

 

Sicilietiški vištienos maltinukai pomidorų padaže

Sicilietiški vištienos maltinukai pomidorų padaže 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Aš turiu vieną patikimą būdą akimirkoms, kai nuovargis nuo pilkumos pasidaro sunkiai pakeliamas. Tokiomis dienomis mane pakrauna skanūs patiekalai iš šiltų kraštų! Tada bent jau skoniais nukeliauju ten, kur šilta ir saulėta, kur žmonės ilsisi ir atostogauja, iš kur grįžta pailsėję ir pasikrovę energijos. Vienas tokių patiekalų tikrai ir jus bent valandai nuneš į saulėtąją Italiją, į žavią Sicilijos salą…

 

Naminė vytinta vištos krūtinėlė su apelsinais ir viskiu

Naminė vytinta vištos krūtinėlė su apelsinais ir viskiu 2 asm.

Tinklaraštis bulviukose.ltNamuose vytinta krūtinėlė – puikus užkandis ir priedas sumuštiniams. Bandykite derinti įvairius prieskonius ir stiprųjį alkoholį, ir kas kart turėsite skirtingų skonių gardumyną. Pirmą kartą vytinant krūtinėlę pabandžiau jai suteikti apelsinų, pankolių ir viskio aromatų.

Kepti ridikėliai garnyrui

Kepti ridikėliai garnyrui 4 asm.

Ieškote gurmaniško garnyro? Šis receptas kaip tik jums – kepti ridikėliai daug kam vis dar naujiena. Praradę truputį savo aitrumo bei aštrumo ir įgavę salstelėjusio skonio, kepti ridikėliai puikiai nuspalvins bet kurį patiekalą arba taps tikrai netikėtu užkandžiu.

 

Marinuoti ridikėliai

Marinuoti ridikėliai 4 asm.

Šis patiekalas bet kuriuo metų laiku praturtins žuvies ar mėsos kepsnį bei taps puikiu pagardu.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką