Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 1.5 5 / 2
Jau įvertinote šį receptą

Bulvinė „focaccia“, pagardinta žolelėmis ir česnaku

Žolelėmis ir česnaku pagardinta focaccia
„Scanpix“ nuotr. / Žolelėmis ir česnaku pagardinta focaccia

Jei su pica reikalai aiškūs, gal metas išsikepti iš Italijos kilusios „focaccios“? Galbūt nustebsite, tačiau nuostabią ją paruošite su mūsų taip mėgstamomis bulvėmis – jų reikės ir tešlai, ir viršui pagardinti. Puikaus kepinio receptu dalijasi žymus šefas Yotamas Ottolenghi.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Bulvės 210 g virtų ar orkaitėje su lupena keptų ir nuluptų ir dar 1–2 nevirtos bulvės, supjaustytos 2–3 mm storio riekelėmis (viršui)
  • Miltai 350 g
  • Mielės 1 arbat. š. sausų
  • Cukrus 1 arbat. š.
  • Alyvuogių aliejus 100 ml
  • Druska 1 arbat. š. stambios arba druskos dribsnių
  • Čiobreliai 2 arbat. š. nuskabyti lapeliai
  • Rozmarinai 2 arbat. š. nuskabyti lapeliai
  • Česnakai 2 skiltelės labai plonai supjaustytos

Kaip gaminti

1. Virtas ar keptas ir nuluptas bulves kruopščiai sutrinkite dideliame dubenyje, kol neliks gumuliukų, įpilkite 130 ml vandens, 3 šaukštus aliejaus, suberkite cukrų, druską ir mieles, gerai išmaišykite ir palikite 10 min. – tegul mielės ištirpsta.

2. Į mišinį suberkite miltus ir pradėkite minkyti – neišsigąskite, jei pradžioje tešla atrodys labai sausa – kantriai minkykite ir ji suminkštės, taps elastinga, šilkinė, jei darysis lipni, rankas pavilgykite aliejumi. Minkymui skirkite bent 5–7 min.

3. Kai tešla bus išminkyta, suformuokite rutulį, patepkite aliejumi, pridenkite maistine plėvele ir palikite pakilti 40–60 min. – kol tūris padidės apie 50 proc.

4. 30 cm x 40 cm dydžio skardą išklokite kepimo popieriumi ir patepkite alyvuogių aliejumi. Pakilusią tešlą dėkite į skardą ir rankomis ištampykite, kad dengtų visą dugną. Pridenkite maistine plėvele ir vėl palikite šiltoje vietoje apie 30 min., kad pakiltų.

 

5. Nedideliame dubenyje sumaišykite bulvių riekeles, žoleles, likusį aliejų, česnaką. Šį mišinį tolygiai paskirstykite ant skardoje pakilusios tešlos švelniai įspausdami. Ir vėl atidėkite dar 20–30 min., kad pakiltų.

6 Įkaitinkite orkaitę iki 210°C temperatūros. Pabarstykite focaccia druska ir juodagrūdės sėklomis (jei turite) ir dėkite kepti.

7. Kepkite apie 20 min., kol taps auksiškai rusvos spalvos. Išimkite kepinį iš skardos, nuimkite nuo apačios popierių ir padėkite pravėsti 10–15 min. O tada belieka mėgautis!

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Greiti riešutų sviesto saldainiai

Greiti riešutų sviesto saldainiai 3 asm.

Follow your spoon: Šių saldainių gaminimas nereikalauja didelių pastangų, užtruksite tik kelias minutes, o desertu galėsite mėgautis visą savaitę ar net ilgiau!

 

Veganiški su tahiniu marinuoti orkaitėje kepti kalafiorai

Veganiški su tahiniu marinuoti orkaitėje kepti kalafiorai 2 asm.

Follow your spoon: Tokie kepti kalafiorai gali būti puikus lengvas užkandis ar garnyras prie pietų ar vakarienės patiekalo. Gaminimo eiga labai paprasta, o rezultatas neapsakomai skanus!

 

Jautienos troškinys su meksikietiškais akcentais

Jautienos troškinys su meksikietiškais akcentais 1 asm.

Šis patiekalas puikiai tiks tiems, kas mėgsta pavalgyti kiek sočiau. Troškinį paruošti truks vos apie 20 minučių.

 

Veganiški kakaviniai speltų miltų sausainiai

Veganiški kakaviniai speltų miltų sausainiai 4 asm.

Tinklaraštis „Vegan Pipiras“: Speltų miltai, kokybiška kakava ir, netikėtumas, ingredientų „surišimui“ naudojamas avinžirnių nuoviras – tai 3 pagrindiniai ingredientai, be kurių ruošdami šių skanėstų tešlą neišsiversite. Visa kita nesunkiai rasite savo virtuvės spintelėse. Darbo nedaug, tad raitokitės rankoves ir pirmyn!

Kiniški virtiniai su vištienos ir krevečių įdaru

Kiniški virtiniai su vištienos ir krevečių įdaru 4 asm.

Kviečiame išbandyti kiniškus virtinius „jiaozi“, itin įmantrių ingredientų jiems neprireiks, o egzotikos dvelksmas ant stalo garantuotas.

Grikių ir pūstų ryžių granola

Grikių ir pūstų ryžių granola 4 asm.

FeedMySister.comTraškūs grikiai, lengvi pūsti ryžiai, cinamonas, mėgstami riešutai kartu su riešutiniu jogurtu, klevų sirupu ir mėgstamais vaisiais.

Orkaitėje kepti topinambai su čiobreliais

Orkaitėje kepti topinambai su čiobreliais 2 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Anksčiau ne kartą esu ragavęs topinambų salotų. Šįkart nutariau išbandyti karštą patiekalą. Lengvai pagaminamas ir skanus. Prie švelnaus topinambų skonio ypač dera čiobreliai.

 

Veganiškas sotus daržovių troškinys

Veganiškas sotus daržovių troškinys 1 asm.

Tokį troškinį paruošite vos per 15-20 minučių, per tą laiką lengvai spėdami dar ir susiruošti į darbą. O pašildytas per pietus jis bus lygiai toks pat skanus.

 

Lazdyno ir migdolų riešutų pyragas su kreminio sūrio įdaru ir šviežiomis uogomis

Lazdyno ir migdolų riešutų pyragas su kreminio sūrio įdaru ir šviežiomis uogomis 8 asm.

Išbandykite šį nekasdienį desertą, kurio receptu dalinasi konditeris, TV laidų vedėjas Ali Gadžijevas.

 

Prabangus šokoladinis tortas su granatais

Prabangus šokoladinis tortas su granatais 10 asm.

Vargu, ar kas gali nukonkuruoti šokoladinį tortą, tam ypač entuziastingai pritars visi šokolado gerbėjai! O jei tortas ne tik skanus, bet ir gražus, nieko geresnio ir neįmanoma įsivaizduoti. Vos tik pasitaikys tinkama proga, pasigaminkite nuostabų tortą, kurį savo „Tortų knygoje“ siūlo Justina Ramanauskienė. Šiek tiek darbo bus, bet nepasigailėsite, o ir komplimentų jūra garantuota!

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką