Dabar populiaru
8 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 5.0 5 / 2
Jau įvertinote šį receptą

Citrininis tiramisas

Citrininis tiramisas
A. Černės nuotr. / Citrininis tiramisas

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

PARUOŠKITE CITRINŲ KREMĄ

1. Prikaistuvyje sumaišykite citrinų sultis, tarkuotas citrinų žieveles, miltelinį cukrų, kambario temperatūros sviestą ir kiaušinius. Suplakite iki vientisos masės. Prikaistuvį su produktais kaitinkite ant silpnos ugnies, nuolat maišydami, kol masė sutirštės. Neužvirkite jos.

2. Masei sutirštėjus, nuimkite prikaistuvį nuo ugnies. Šiek tiek atvėsinkite, supilkite į stiklainėlius ir palaukite, kol visiškai atvės. Uždenkite dangteliais. Laikykite šaldytuve.

 

PARUOŠKITE CITRININĮ TIRAMISĄ

1. Į dubenį sudėkite maskarponę, suberkite cukrų, smulkiai tarkuotas citrinų žieveles ir supilkite vanilės ekstraktą. Suplakite iki purios masės elektriniu plaktuvu.

2. Kitame dubenyje suplakite grietinėlę iki standžių putų. Lengvais judesiais įmaišykite į maskarponės kremo masę.

3. Sirupui dubenėlyje sumaišykite citrinų likerį, citrinų sultis ir cukrų. Maišykite, kol ištirps cukrus.

4. Pasiruoškite stiklines, kuriose sluoksniuosite tiramisą.

5. Sausainius perlaužkite į kelias dalis, kad tilptų į stiklines. Sausainių gabalėlius merkite į paruoštą sirupą, palaikykite porą sekundžių ir dėkite į stiklines, kad uždengtų visą dugną. Ant sausainių tolygiai paskleiskite po šaukštą ar porą maskarponės kremo, o ant jo – po šaukštą ar porą citrinų kremo. Vėl tolygiai ant viršaus dėkite sirupe pamirkytus sausainių gabalėlius, maskarponės ir citrinų kremus.

6. Dėkite stiklines su paruoštu desertu į šaldytuvą ir palaikykite bent porą valandų ar per naktį, kol desertas „subręs“. Prieš patiekdami, apibarstykite tarkuotomis citrinų žievelėmis ir papuoškite citrinų griežinėliais. Skanaus!

Plačiau skaitykite: „Ruošiame savaitgalio desertą: citrininis tiramisas“

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Veganiški migdoliniai sausainiai be glitimo

Veganiški migdoliniai sausainiai be glitimo 6 asm.

Vos keli ingredientai, maždaug pusvalandis ir galėsite mėgautis puikiai sausainiais be glitimo. Sandariame inde jie išliks trapūs kelias dienas.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką