Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.0 5 / 2
Jau įvertinote šį receptą

„Crostini“ su artišokais

„Crostini“ su artišokais
Tinklaraščio "Žaidžiame virtuvę" nuotr. / „Crostini“ su artišokais

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Batonas 1 vnt. 8-10 prancūziško batono riekelių
  • Aliejus 2 valg. š. tyras - batonui ir artišokų užtepui
  • Artišokai: aliejuje konservuotų artišokų gabalėliai - artišokų užtepui 8 vnt.
  • Česnakai 1 skiltelės artišokų užtepui
  • Alyvuogės 8 vnt. žaliosios - artišokų užtepui
  • Kaparėliai 1 arbat. š. artišokų užtepui
  • Džiovinti pomidorai 2 vnt. saulėje džiovintų, aliejuje konservuotų, pomidorų puselės - artišokų užtepui
  • Petražolės 2 vnt. kelios šviežios petražolių šakelės -artišokų užtepui
  • Sultys 1 arbat. š. citrinų - artišokų užtepui
  • Druska 1 žiupsnelis artišokų užtepui
  • Juodieji pipirai 1 žiupsnelis artišokų užtepui

Kaip gaminti

  1. Užtepui skirtas sudedamąsias dalis, išskyrus citrinų sultis, druską ir pipirus sudėkite  į smulkintuvą ir susmulkinkite iki košelės. Galite palikti šiek tiek stambesnių gabalėlių – taip skaniau.
  2. Paskaninkite citrinų sultimis ir prieskoniais. Atkreipkite dėmesį: konservuojant artišokus dažnai naudojamas actas, tad prieš tai jų paragaukite, kad užtepas nebūtų per rūgštus.
  3. Prancūziško batono riekeles paskrudinkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 5-8 minutes ir lengvai pašlakstykite alyvuogių aliejumi.
  4. Užtepą paskirstykite ant skrudintų duonos riekelių, uždėkite po artišoko puselę ir patiekite, kol dar šiltos.

Receptas iš tinklaraščio „Duonos ir žaidimų“

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Veganiški migdoliniai sausainiai be glitimo

Veganiški migdoliniai sausainiai be glitimo 6 asm.

Vos keli ingredientai, maždaug pusvalandis ir galėsite mėgautis puikiai sausainiais be glitimo. Sandariame inde jie išliks trapūs kelias dienas.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką