Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.0 5 / 3
Jau įvertinote šį receptą

Daniški pyragaičiai

Daniški pyragaičiai
„DanSukker“ nuotr. / Daniški pyragaičiai

Gardžios spurgos, skaniausios šviežios!

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Sviestas 100 g
  • Miltai 300 g
  • Cukrus 4 valg. š. „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
  • Vanilinis cukrus 1 arbat. š. „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
  • Kardamonas 1 arbat. š. malto
  • Kepimo milteliai 5 arbat. š.
  • Pienas 300 ml
  • Kiaušiniai 3 vnt. 3 - tryniai ir 3 - baltymai
  • Citrinos 0,5 vnt. žievelės
  • Kita:(Lydyto sviesto prikaistuviui, cukraus miltelių papuošti ir gardžios uogienės spurgoms pamirkyti) 1 žiupsnelis

Kaip gaminti

  1. Išlydykite sviestą ir leiskite jam truputį ataušti.
  2. Visas sudedamąsias dalis dėkite į dubenį. Plakdami pilkite pieną, sudėkite kiaušinių trynius, lydytą sviestą ir citrinos žievelę.
  3. Kiaušinių baltymus išplakite iki tirštos masės ir atsargiai supilkite į pagrindinį mišinį.
  4. Įkaitinkite specialią spurgų keptuvę* ir patepkite trupučiu lydyto sviesto.
  5. Pilkite mišinį, kol beveik visiškai užsipildys skardos ertmės. Kepkite, kol visiškai iškeps. Naudokite iešmą arba šakutę.
  6. Iškepusius pyragaičius sudėkite į lėkštę apibarstytą cukraus milteliais.
  7. Pyragaičius gausiai apibarstykite cukraus milteliais, mirkykite į skanią uogienę ir mėgaukitės!

*Jeigu neturite specialios keptuvės kepkite kaip keksiukus orkaitėje įkaitintoje 175 °C. apie 40 minučių.

Receptas „DANSUKKER“

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šios Vokietijoje garsios šventės Oktoberfest proga pagamintos kopūstų salotos itin tinka į dešrainius, bet dera ir prie kitų mėsiškų patiekalų.

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką