Dabar populiaru
15min be reklamos
2 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.0 5 / 1
Jau įvertinote šį receptą

Dešrelės, keptos Jorkšyro pudinge

Dešrelės, keptos Jorkšyro pudinge
Dešrelės, keptos Jorkšyro pudinge / Tinklaraštininkės nuotr.

Tinklaraštis bulviukose.ltRašytiniuose šaltiniuose patiekalas „Toad in the hole“ pirmą kartą buvo paminėtas anglų kulinarijos rašytojos Hannah Glasse knygoje „The Art of Cookery“ 1747 metais. Tik tuo metu blynų tešlos masėje, vadinamoje Jorkšyro pudingu, buvo kepamos ne dešrelės, o balandžiai.

Trumpai apie tai, kas tas Jorkšyro pudingas. Tai išsipūtusio blyno formos angliškas garnyras, pagamintas iš kiaušinių, miltų ir pieno ar vandens tešlos. Senais laikais indai su tešlą buvo statomi po ant iešmo kepamu kepsniu varvantiems riebalams surinkti. Nuo karščio tešla iškildavo, išsipūsdavo ir prisigerdavo kepamos mėsos sulčių ir riebalų. Dabar Jorkšyro pudingai dažniausiai patiekiami su mėsa.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Miltai 100 g Jorkšyro pudingo tešlai
  • Druska 2 žiupsnelis po žiupsnį Jorkšyro pudingo tešlai ir svogūnams
  • Juodieji pipirai 1 žiupsnelis Jorkšyro pudingo tešlai
  • Kiaušiniai 2 vnt. dideli; Jorkšyro pudingo tešlai
  • Pienas 200 ml Jorkšyro pudingo tešlai
  • Aliejus 2 valg. š. tinka ir kiaulienos, ančių, žąsų taukai, lydytas sviestas
  • Dešrelės 2 vnt. kiaulienos (tradiciškai britai taip pat naudoja kiaulienos dešreles, vadinamas „Bangers“)
  • Rozmarinai 1 vnt. šakelė
  • Svogūnai 2 vnt. padažui
  • Garstyčios 0,5 arbat. š. padažui
  • Sultinys 500 ml naudojau stiprų jautienos sultinį; padažui
  • Sviestas 1 arbat. š. padažui

Kaip gaminti

1. Tešlai skirtus ingredientus sudėkite į kokteilinę ir išplakite iki vientisos masės. Labai ilgai plakt nereikia, tik, kad gerai viskas susimaišytų ir tešla taptų vienalyte. Arba užmaišykite rankiniu būdu kaip maišote blynams. Tešlą uždenkite ir palikite valandai, kad subręstų.

2. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros.

3. Padažui svogūnus supjaustykite kubeliais, sudėkite į keptuvėje įkaitintus riebalus, įberkite žiupsnelį druskos ir kepkite ant vidutinės kaitros maišydami 15–20 minučių arba kol suminkštės ir taps gražiai rusvi. Tada sudėkite garstyčias, pagardinkite pipirais, supilkite sultinį ir virkite ant vidutinės kaitros, kol sultinys nugaruos ir padažas taps tirštu. Baigiant virti įdėkite kubelį šalto sviesto, nukelkite nuo kaitros ir išmaišykite. Sviestas sutirštins padažą ir suteiks jam aksomiškumo.

4. Dešreles apkepkite keptuvėje su riebalais. Jei kepsite „žalias“ dešreles, turėkite omeny, kad jų nereikia iškepti iki galo, jos pabaigs kepti orkaitėje. Kai kurie receptų autoriai siūlo dešreles apkepti orkaitėje kepimo formoje, į kurią vėliau pilsite tešlą. Darykite kaip jums patogiausia

5. Kepimo formą ištepkite riebalais, įdėkite į orkaitę ir palaikykite 10– 15 minučių, kad gerai įkaistų. Į formą sudėkite apkeptas dešreles, supilkite tešlą, apibarstykite rozmarino lapeliais ir dėkite į orkaitę. Kepkite 15–20 minučių, kol pudingas išsipūs ir gražiai apskrus. Pirmas 15 minučių orkaitės neatidarinėkite!

6. Pudingą su dešrelėmis patiekite su svogūnų padažu, garstyčiomis ir šviežių daržovių salotomis. Anglai „Taod in the hole“ valgo su trumpai patroškintais ir paskui apkeptais kopūstais, pagardintais česnaku, bulvių koše arba „Jacket potato“ – įdarytomis bulvėmis.

Pastaba: jei nevalgote mėsos, vietoje dešrelių dėkite apkeptas šaknines daržoves.

Kategorijos

Šaltinis: 15min
Komentarai

Daugiau receptų

Duonos gabalėliais įdaryta antis su apelsinų padažu

Duonos gabalėliais įdaryta antis su apelsinų padažu 6 asm.

Prieš kepant ant anties odos peiliu ar žirklėmis verta nedidelius įpjovimus, kad anties riebalai galėtų paprasčiau nutekėti.

 

Imbierinė antis su citrusais

Imbierinė antis su citrusais 6 asm.

Citrusiniai vaisiai nuostabiai pagardina paukštieną, o imbierai suteikia švelnaus pikantiškumo. Išbandykite šį receptą ir įsitikinsite!

 

Žaismingas moliūginis pyragas „Pelenės namelis“

Žaismingas moliūginis pyragas „Pelenės namelis“ 8 asm.

Tinklaraštis „Tekstoranas“: Suteptą sustingusį šį pyragą supjausčiau trikampiais, tada karamele sulipdžiau, galiausiai aptepiau trupučiuku balto šveicariško sviestinio kremo, pabarsčiau skrudintais migdolais ir žemės riešutais, tada stogelius apipyliau karamelės likučiais ir šokoladu nupiešiau langiukus.

 

Karkos, troškintos BBQ padaže

Karkos, troškintos BBQ padaže 2 asm.

Tinklaraštis „Aurimėlio virtuvė“: Labai mėgstu gaminti tuos patiekalus, prie kurių nereikia daug „žaisti“, o rezultatas labai džiugina. Viską sudedu į puodą, kelios valandos orkaitėje ir „bon appetit“!

 

Kalėdinis brandintas vaisių ir migdolų pyragas

Kalėdinis brandintas vaisių ir migdolų pyragas 8 asm.

Tinklaraštis bulviukose.ltKalėdinis pyragas (anglai jį vadina pudingu) yra pudingo rūšis, tradiciškai patiekiama kaip Kalėdų vakarienės dalis Didžiojoje Britanijoje, Airijoje. Kilęs iš viduramžių Anglijos ir žinomas kaip „plum pudding“ – slyvų pudingas arba vadinamas tiesiog „pud“. Nepaisant pavadinimo, pudinge slyvų nėra, nes iki Viktorijos laikų razinas vadindavo slyvomis – „plum“.

Kalėdinis brandintas vaisių ir migdolų pyragas

Kalėdinis brandintas vaisių ir migdolų pyragas 8 asm.

Tinklaraštis bulviukose.ltKalėdinis pyragas (anglai jį vadina pudingu) yra pudingo rūšis, tradiciškai patiekiama kaip Kalėdų vakarienės dalis Didžiojoje Britanijoje, Airijoje. Kilęs iš viduramžių Anglijos ir žinomas kaip „plum pudding“ – slyvų pudingas arba vadinamas tiesiog „pud“. Nepaisant pavadinimo, pudinge slyvų nėra, nes iki Viktorijos laikų razinas vadindavo slyvomis – „plum“.

Sviestiniai sausainiai iš 3 ingredientų

Sviestiniai sausainiai iš 3 ingredientų 6 asm.

Šie sausainiai idealiai tinka Advento kalendoriui, o ir kitoms didelėms ar mažoms progoms!

 

Mielinės moliūgų duonelės

Mielinės moliūgų duonelės 5 asm.

Nida Degutienė: Šios moliūgų duonelės yra ne tik stalo puošmena. Jos nuostabiai dera su tiršta aromatinga sriuba, su sūriu ar tiesiog kaip lengvas pusrytis su puodeliu arbatos.

 

Moliūginis tiramisu

Moliūginis tiramisu 8 asm.

Pagal šį receptą tiramisu ruošia maisto tinklaraštininkė Amelija Kuzmarskė, pasak jos, esminiai tiramisu ingredientai yra gera stipri kava, maskarponės ir kiaušinių kremas ir tradiciniai biskvitiniai sausainiai, dar vadinami „damų piršteliais“. Be to, šį desertą pasigaminti dar ypatingai paprasta, jam nereikalinga net orkaitė.

Šokoladinė kava

Šokoladinė kava 2 asm.

Jei mėgstate kakavą ir kavą, pabandykite tai sujungti į vieną gėrimą – šokoladinę kavą.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką