-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.0 5 / 1
Jau įvertinote šį receptą

Dešrelės, keptos Jorkšyro pudinge

Dešrelės, keptos Jorkšyro pudinge
Dešrelės, keptos Jorkšyro pudinge / Tinklaraštininkės nuotr.
Skaitysiu vėliau

Tinklaraštis bulviukose.ltRašytiniuose šaltiniuose patiekalas „Toad in the hole“ pirmą kartą buvo paminėtas anglų kulinarijos rašytojos Hannah Glasse knygoje „The Art of Cookery“ 1747 metais. Tik tuo metu blynų tešlos masėje, vadinamoje Jorkšyro pudingu, buvo kepamos ne dešrelės, o balandžiai.

Trumpai apie tai, kas tas Jorkšyro pudingas. Tai išsipūtusio blyno formos angliškas garnyras, pagamintas iš kiaušinių, miltų ir pieno ar vandens tešlos. Senais laikais indai su tešlą buvo statomi po ant iešmo kepamu kepsniu varvantiems riebalams surinkti. Nuo karščio tešla iškildavo, išsipūsdavo ir prisigerdavo kepamos mėsos sulčių ir riebalų. Dabar Jorkšyro pudingai dažniausiai patiekiami su mėsa.

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Miltai 100 g Jorkšyro pudingo tešlai
  • Druska 2 žiupsnelis po žiupsnį Jorkšyro pudingo tešlai ir svogūnams
  • Juodieji pipirai 1 žiupsnelis Jorkšyro pudingo tešlai
  • Kiaušiniai 2 vnt. dideli; Jorkšyro pudingo tešlai
  • Pienas 200 ml Jorkšyro pudingo tešlai
  • Aliejus 2 valg. š. tinka ir kiaulienos, ančių, žąsų taukai, lydytas sviestas
  • Dešrelės 2 vnt. kiaulienos (tradiciškai britai taip pat naudoja kiaulienos dešreles, vadinamas „Bangers“)
  • Rozmarinai 1 vnt. šakelė
  • Svogūnai 2 vnt. padažui
  • Garstyčios 0,5 arbat. š. padažui
  • Sultinys 500 ml naudojau stiprų jautienos sultinį; padažui
  • Sviestas 1 arbat. š. padažui

Kaip gaminti

1. Tešlai skirtus ingredientus sudėkite į kokteilinę ir išplakite iki vientisos masės. Labai ilgai plakt nereikia, tik, kad gerai viskas susimaišytų ir tešla taptų vienalyte. Arba užmaišykite rankiniu būdu kaip maišote blynams. Tešlą uždenkite ir palikite valandai, kad subręstų.

2. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros.

3. Padažui svogūnus supjaustykite kubeliais, sudėkite į keptuvėje įkaitintus riebalus, įberkite žiupsnelį druskos ir kepkite ant vidutinės kaitros maišydami 15–20 minučių arba kol suminkštės ir taps gražiai rusvi. Tada sudėkite garstyčias, pagardinkite pipirais, supilkite sultinį ir virkite ant vidutinės kaitros, kol sultinys nugaruos ir padažas taps tirštu. Baigiant virti įdėkite kubelį šalto sviesto, nukelkite nuo kaitros ir išmaišykite. Sviestas sutirštins padažą ir suteiks jam aksomiškumo.

4. Dešreles apkepkite keptuvėje su riebalais. Jei kepsite „žalias“ dešreles, turėkite omeny, kad jų nereikia iškepti iki galo, jos pabaigs kepti orkaitėje. Kai kurie receptų autoriai siūlo dešreles apkepti orkaitėje kepimo formoje, į kurią vėliau pilsite tešlą. Darykite kaip jums patogiausia

5. Kepimo formą ištepkite riebalais, įdėkite į orkaitę ir palaikykite 10– 15 minučių, kad gerai įkaistų. Į formą sudėkite apkeptas dešreles, supilkite tešlą, apibarstykite rozmarino lapeliais ir dėkite į orkaitę. Kepkite 15–20 minučių, kol pudingas išsipūs ir gražiai apskrus. Pirmas 15 minučių orkaitės neatidarinėkite!

6. Pudingą su dešrelėmis patiekite su svogūnų padažu, garstyčiomis ir šviežių daržovių salotomis. Anglai „Taod in the hole“ valgo su trumpai patroškintais ir paskui apkeptais kopūstais, pagardintais česnaku, bulvių koše arba „Jacket potato“ – įdarytomis bulvėmis.

Pastaba: jei nevalgote mėsos, vietoje dešrelių dėkite apkeptas šaknines daržoves.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.

 

Užsisakykite 15min naujienlaiškius