-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.9 5 / 7
Jau įvertinote šį receptą

Dilgėlių sriuba su bulvių kukuliukais

Dilgėlių sriuba su bulvių kukuliukais
Dilgėlių sriuba su bulvių kukuliukais / Nidos Degutienės nuotr.
Skaitysiu vėliau

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šios skaisčiai žalios dilgėlių sriubos receptas – iš tikros virtuvės žvaigždės Clauso Meyerio repertuaro. Jei nesate mėginę gaminti patiekalų su dilgėlėmis, galite pradėti nuo šio nesudėtingo recepto.

Kad nedilgintų, dilgėles reikia nuplikyti verdančiu vandeniu. Galite įmerkti į verdančio vandens puodą ir palaikyti 30 s, tada iškart išgriebti ir merkti į ledinį vandenį: taip augalai išlaikys skaisčią žalią spalvą. Net jei dar jas šiek tiek pavirsite, dilgėlės išliks skaisčiai žalios! Tačiau nevirkite dilgėlių ilgiau nei 2-3 minutes, tiek visai pakaks, kad jos suminkštėtų, o ir išlaikytų naudingas medžiagas.

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Bulvės 1,4 kg 1 kg kukuliukams ir 400 g sriubai
  • Druska 1 arbat. š. arba pagal skonį kukuliams ir sriubai
  • Miltai 200 g galima naudoti speltų; bulvių kukuliukams; ir dar šiek tiek stalviršiui pabarstyti
  • Kiaušiniai 1 vnt. suplaktas; bulvių kukuliukams
  • Juodieji pipirai 2 žiupsnelis kukuliukams ir sriubai
  • Daržovių sultinys 1 l arba vandens; sriubai
  • Sviestas 2 valg. š. arba aliejaus; sriubai
  • Svogūnai 1 vnt. supjaustytas gabalėliais; sriubai
  • Česnakai 2 skiltelės susmulkintos; sriubai
  • Dilgėlės 2 sauja didelės, nuplikytų; sriubai
  • Jogurtas 4 valg. š. graikiško; patiekimui (arba šviežio ožkų pieno sūrio)
  • Kietasis sūris 100 g tarkuoto fermentinio; patiekimui

Kaip gaminti

1. Pradėkite nuo bulvių kukuliukų: įkaitinkite orkaitę iki 180C. Kepimo indo dugną padenkite druska (druska reikalinga tam, kad ištrauktų bulvių drėgmę, ir tešla būtų sausesnė), išdėliokite bulves su lupena. Kepkite apie 45-50 min., kol bulvės bus minkštos.

2. Perpjaukite pusiau ir išskobkite iškepusiį minkštimą. Šį minkštimą (geriausia kol jis dar šiltas) sutrinkite trintuve arba sumalkite. Sumaišykite su miltais ir plaktu kiaušiniu, pagardinkite druska ir pipirais, ir suminkykite minkštą tešlą. Tešla turi būti drėgna, bet nelipti prie rankų.

3. Ant miltais pabarstyto darbastalio suformuokite plonas (maždaug nykščio plonumo) tešlos „virveles“, jas supjaustykite gabaliukais (kaip virtinukus), tada šakute šiek tiek paspauskite, suteikdami jiems įdomesnę formą. Sudėkite ant miltais pabarstyto pagrindo ir padėkite šaltai, kol prireiks.

4. Pasigaminkite sriubą: bulves supjaustykite nedideliais gabalėliais ir virkite sultinyje arba vandenyje apie 15 min., arba kol bulvės bus visiškai minkštos.

 

5. Kol bulvės verda, kitame dideliam puode ištirpinkite sviestą (arba įkaitinkite aliejų) ir jame apkepinkite svogūnus. Nuolat maišykite, kad svogūnai neparuduotų, tik suminkštėtų. Bebaigiant kepti svogūnams, sudėkite česnakus, ir dar minutę pakepkite. Tada sudėkite nuplikytas dilgėles ir dar pusę minutės pakepinkite. Galiausiai supilkite bulves kartu su skysčiu, kuriame jos virė, ir pavirinkite viską dar 2 minutes. Visą masę sutrinkite elektriniu trintuvu, pagardinkite druska ir pipirais.

6. Bulvių kukuliukus išvirkite pasūdytame vandenyje (dėkite po nedidelį kukuliukų kiekį, kad jie nesuliptų, o jiems iškilus į paviršių pavirkite apie 2 minutes, tada kiaurasamčiu išgriebkite, ir virkite kitus).

7. Patiekite sriubą su bulvių kukuliukais, pagardinkite šviežiu ožkos sūriu (arba jogurtu), bei tarkuotu kietuoju fermentiniu sūriu.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.

 

Užsisakykite 15min naujienlaiškius