Dabar populiaru
15min be reklamos
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 1.5 5 / 2
Jau įvertinote šį receptą

Gnocchi pelėsinio sūrio gorgonzolos padaže

 Gnocchi pelėsinio sūrio gorgonzola padaže
Gnocchi pelėsinio sūrio gorgonzola padaže / Jurgos Jurkevičienės nuotr.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Ką mokinukams ketvirtadieniais gamina mamos Romoje? Gamina tradicinį ketvirtadienio patiekalą – gnocchi. Dažniausiai, žinoma, su mėsišku ragu. Bet mes šįsyk gaminsime itališkus bulvinukus įdomiau – su gudriu, pikantiškai kvepiančiu sūriu.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Pusvalandį virkite (praėjusio derliaus) bulves su lupenomis. Dar karštas nulupkite, sutrinkite arba sumalkite.

2. Dar šiltos bulvių masės viduryje padarykite duobutę, supilkite miltus ir lengvai maišykite peiliu. Kol masė netapo homogeniška įmuškite kiaušinio trynį, įberkite druskos (gnocchi nesukietės). Dar kartą maišykite peiliu, pabarstydami miltais.

3. Atsipjaukite masės gabalą, o likusią uždenkite švariu rankšluosčiu. Iš atsipjautojo gabalėlio iškočiokite ilgą „dešrelę“, supjaustykite ją 2 cm „pagalvėlėmis“, sudėkite jas ant padėklo, pabarstykite miltais, kad nesuliptų

4. Pabarstykite šakutę miltais ir kiekvieną „pagalvėlę“ ridenkite, kad liktų grotelių atspaudas. Iš visos pasigamintos bulvių masės tokiu būdu suformuokite „pagalvėles“.

5. Aukštame puode užvirinkite vandenį, pasūdykite, suberkite gnocchi ir virkite tol, kol pakils į viršų.

6. Kitame puode pakaitinkite grietinėlę, sudėkite gorgonzolos sūrį, ištirpdykite maišydami.

7. Į padažą suverskite nukoštus gnocchi, atsargiai sumaišykite.

8. Patiekdami lėkštėje papuoškite gražgarstėmis ir gorgonzolos gabaliukais.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Duonos gabalėliais įdaryta antis su apelsinų padažu

Duonos gabalėliais įdaryta antis su apelsinų padažu 6 asm.

Prieš kepant ant anties odos peiliu ar žirklėmis verta nedidelius įpjovimus, kad anties riebalai galėtų paprasčiau nutekėti.

 

Imbierinė antis su citrusais

Imbierinė antis su citrusais 6 asm.

Citrusiniai vaisiai nuostabiai pagardina paukštieną, o imbierai suteikia švelnaus pikantiškumo. Išbandykite šį receptą ir įsitikinsite!

 

Žaismingas moliūginis pyragas „Pelenės namelis“

Žaismingas moliūginis pyragas „Pelenės namelis“ 8 asm.

Tinklaraštis „Tekstoranas“: Suteptą sustingusį šį pyragą supjausčiau trikampiais, tada karamele sulipdžiau, galiausiai aptepiau trupučiuku balto šveicariško sviestinio kremo, pabarsčiau skrudintais migdolais ir žemės riešutais, tada stogelius apipyliau karamelės likučiais ir šokoladu nupiešiau langiukus.

 

Karkos, troškintos BBQ padaže

Karkos, troškintos BBQ padaže 2 asm.

Tinklaraštis „Aurimėlio virtuvė“: Labai mėgstu gaminti tuos patiekalus, prie kurių nereikia daug „žaisti“, o rezultatas labai džiugina. Viską sudedu į puodą, kelios valandos orkaitėje ir „bon appetit“!

 

Kalėdinis brandintas vaisių ir migdolų pyragas

Kalėdinis brandintas vaisių ir migdolų pyragas 8 asm.

Tinklaraštis bulviukose.ltKalėdinis pyragas (anglai jį vadina pudingu) yra pudingo rūšis, tradiciškai patiekiama kaip Kalėdų vakarienės dalis Didžiojoje Britanijoje, Airijoje. Kilęs iš viduramžių Anglijos ir žinomas kaip „plum pudding“ – slyvų pudingas arba vadinamas tiesiog „pud“. Nepaisant pavadinimo, pudinge slyvų nėra, nes iki Viktorijos laikų razinas vadindavo slyvomis – „plum“.

Kalėdinis brandintas vaisių ir migdolų pyragas

Kalėdinis brandintas vaisių ir migdolų pyragas 8 asm.

Tinklaraštis bulviukose.ltKalėdinis pyragas (anglai jį vadina pudingu) yra pudingo rūšis, tradiciškai patiekiama kaip Kalėdų vakarienės dalis Didžiojoje Britanijoje, Airijoje. Kilęs iš viduramžių Anglijos ir žinomas kaip „plum pudding“ – slyvų pudingas arba vadinamas tiesiog „pud“. Nepaisant pavadinimo, pudinge slyvų nėra, nes iki Viktorijos laikų razinas vadindavo slyvomis – „plum“.

Sviestiniai sausainiai iš 3 ingredientų

Sviestiniai sausainiai iš 3 ingredientų 6 asm.

Šie sausainiai idealiai tinka Advento kalendoriui, o ir kitoms didelėms ar mažoms progoms!

 

Mielinės moliūgų duonelės

Mielinės moliūgų duonelės 5 asm.

Nida Degutienė: Šios moliūgų duonelės yra ne tik stalo puošmena. Jos nuostabiai dera su tiršta aromatinga sriuba, su sūriu ar tiesiog kaip lengvas pusrytis su puodeliu arbatos.

 

Moliūginis tiramisu

Moliūginis tiramisu 8 asm.

Pagal šį receptą tiramisu ruošia maisto tinklaraštininkė Amelija Kuzmarskė, pasak jos, esminiai tiramisu ingredientai yra gera stipri kava, maskarponės ir kiaušinių kremas ir tradiciniai biskvitiniai sausainiai, dar vadinami „damų piršteliais“. Be to, šį desertą pasigaminti dar ypatingai paprasta, jam nereikalinga net orkaitė.

Šokoladinė kava

Šokoladinė kava 2 asm.

Jei mėgstate kakavą ir kavą, pabandykite tai sujungti į vieną gėrimą – šokoladinę kavą.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką